Regisztráció  Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4397131 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 157
Előző Következő
Betyár zöldbableves 2018-08-08 11:45:21
Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, 3 paprika, 2 paradicsom, 30 dkg füstölt tarja, 40 dkg tarhonya, 50 dkg zöldbab, 5 teáskanál őrölt paprika, 3 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt bors, 3 babérlevél, 5 dl tejföl, 3 evőkanál liszt. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, majd bográcsban kiolvasztjuk a zsírját. Közben a vöröshagymát m...
Tápéi legényfogó leves 2018-06-23 23:41:30
Tápéi legényfogó leves Hozzávalók: 20 dkg csirkemell felkockázva 2 nagy burgonya kockára vágva 2 szál sárgarépa 3 szál fehérrépa 1 fej vöröshagyma 2 dl tejföl 1 evőkanál mustár 4 karika citrom 5 dkg vaj 2 evőkanál liszt só bors petrezselyemzöld Elkészítés: A hagymát finomra vágjuk, vajon lepirítju...
Hideg meggyleves III. 2015-07-28 21:03:10
Hideg meggyleves III. Hozzávalók: 1 kg meggy 20 dkg cukor 1 citrom reszelt héja 1 darabka fahéj 4-5 szem szegfűszeg 1 dl vörösbor (el is hagyható) 1 dl tejszín vagy tejföl pici liszt A díszítéshez: tejszínhab Elkészítés: A leszárazott, megmosott, kimagozott meggy 2/3 részét feltesszük főni annyi vízzel, hogy ujjnyira...
Kalotaszegi töltött paprika 2015-07-28 08:45:28
Hozzávalók: 80 dkg sertéscomb 20 db tölteni való paprika 2 tojás 4 dkg só 2 zsemle 20 dkg lecsó alap (bolti is jó) 10 dkg liszt 6 dl tejföl 20 dkg vöröshagyma 10 dkg zsír 1 liter csontlé 1 csokor kapor pirospaprika bors Elkészítése: A sertéscombot ledaráljuk, összedolgozzuk az áztatott zsemlével, fűszerekke...
Hortobágyi palacsinta 2015-02-22 21:42:53
Hortobágyi palacsinta A palacsinta már az ókori rómaiak idejében ismert volt. A lisztből, vízből készült, enyhén sós lapok fontos alapanyagai voltak a legionáriusok ellátmányának. Abban az időben inkább húsos, sós formájában fogyasztották, a palacsinta desszertté avanzsálása csak évszázadokkal később következett be. A palacsinta magyarországi megjelenése nagyságrendileg...
Sült liba és mell 2014-11-11 14:16:38
Sült libacomb és - mell Hozzávalók: 2 libacomb + 1 libamell 4-5 gerezd fokhagyma őrölt bors 2 vöröshagyma A combokat és a mellet megmossuk, leszárogatjuk, majd a vastagabb húsrészeknél bevagdossuk, és a vékony csíkokra hasogatott fokhagymával megtűzdeljük. Bőrös oldalát beirdaljuk, majd megsózzuk, borssal meghintjük. Egy olyan edényben, amit a sütőbe is tehetünk, a meg...
Viharsarki húsgombócleves 2014-07-23 23:27:56
Viharsarki húsgombócleves Hozzávalók: 3 db sárgarépa 2 db fehérrépa 1 db kis zeller 1 nagy fej hagyma 4 evőkanál olaj 4 evőkanál kristálycukor 1 evőkanál édes-nemes paprika 1 evőkanál majoránna ételízesítő só mustár 2,5 l víz 1 evőkanál liszt 3 dl tejföl 1/2 citrom A húsgombóchoz: 30 dkg...
Csirkemáj tejszínes gombamártással 2014-07-06 23:01:23
Csirkemáj tejszínes gombamártással Hozzávalók: 80 dkg csirkemáj 30 dkg gomba egy nagy fej vöröshagyma 2 dl tejszín 1 csokor petrezselyem só fehérbors ételízesítő vaj étkezési keményítő Elkészítés: A hagymát apróra vágva olívaolajon megfonnyasztjuk, majd a felszeletelt gombákat rádobjuk. Sóval, fehérborssal, ételízesít...
x 2014-06-05 13:15:58
Szűcs Dezsőné [Vera] http://www.tutikepeslapok.hu/kepeslapok/0000121692.jpg Miért nem szabad sok csokit enn? #177 2009. március 16. 21:23 Válaszolj! Szűcs Dezsőné [Vera] Almamártás sült húshoz: Hozzávalók: 4-5 db alma 5 db szegfűszeg őrölt fahéj 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag vaníliás pudingpor 2 dl tej...
x 2014-05-20 01:06:17
- Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... Tormás hús Hozzávalók: 80 dkg. sertéslapocka 15-15 dkg. karotta, sárgarépa, fehérrépa, zeller 1 szál póréhagyma só, bors, kömény, kakukkfű 1 fej hagyma 1 babérlevél fél szál torma 3 ek. ecet Elkészítése: A húst a fűszerekkel feltesszük főni, és kis lángon, 45 percig főzzük. A zöldségeket vékony csíkokra a...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, XFREE, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza,

© 2002-2016 TVN.HU Kft.