Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533559 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 221
Előző Következő
A nyár szupertápláléka – spárga 2022-06-12 19:52:00
A spárga a Földközi-tenger partvidékén őshonos, de ma már sok helyen termesztik ezt a növényt, például Európában, Ázsiában és Afrikában is. A spárga nyersen nem fogyasztható, viszont főzve, párolva nagyon kellemes az íze és sokféle étellel párosítható, például párolt, sült hú...
A szervezet méregtelenítése csalánnal 2021-10-14 09:27:30
Talán nincs is olyan magyar ember, aki ne ismerné a csalánt. Mindenki tudja, hogy egy szúrós és csípős gyógynövényről van szó és nagyon sok pozitív hatása, egészségügyi előnye létezik. A csalán rendkívül gazdag tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Nagy mennyiségben megtalálható benne a C-, a K- és a B-vitaminok, a kalcium, a magnézium és a vas is, de antioxidánsok...
Cukkinipalacsinta feta sajtos mártogatóssal 2018-08-06 23:48:07
Cukkinipalacsinta feta sajtos mártogatóssal Hozzávalók 10 dkg feta 1/2 tk citromhéj só bors 20 dkg liszt 2 db tojás 1/2 tk csilipor vagy paprika 2 db közepes cukkini 4 ág kapor 8 rk olaj kb 16 db koktél paradicsom Elkészítés A mártogatóshoz a fetát kézzel vagy aprító segítségével egészen apró darabokra tö...
Egyszerű málnás tiramisu 2018-06-08 17:17:17
Egyszerű málnás tiramisu Hozzávalók 5 db tojássárgája 5 dkg cukor + 4 evőkanál 2 dl édes fehérbor 45 dkg szoba-hőmérsékletű mascarpone 2,5 dl habtejszín 30 dkg friss málna 3,5 dl presszókávé 2 kk vaníliakivonat 1 csomag babapiskóta 1 db nagyobb kocka tejcsokoládé ...
Csirkepaprikás zöldbabbal 2018-02-15 13:07:44
Hozzávalók: 60 dkg csirkemell 30 dkg friss zöldbab 1 sárga paprika 1 db paradicsom 1 fej vöröshagyma só őrölt bors 2 gerezd zúzott fokhagyma 3 evőkanál olaj 1 tyúkhúsleveskocka 1 nagy pohár tejföl 2 evőkanál liszt Elkészítés: Az olajon pirítsuk meg a az apróra vágott vöröshagymát, dobjuk rá a reszelt fokhagymát, majd szórjuk meg pirospaprikával. 1 dl vizet öntsünk...
Kihagyhatatlan karácsonyi fogás: az 5 leghíresebb magyar... 2017-12-23 23:56:04
Kihagyhatatlan karácsonyi fogás: az 5 leghíresebb magyar halászlé A magyar konyha nélkülözhetetlen fogása a halászlé, és bár elkészítési módja tájegységenként eltérő, közös jellemzője, hogy nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Halászlé körkép Bajától Szegedig! Az ünnep elmaradhatatlan levese: a halászlé Számtalan statisztika bizonyítja, hogy mi, magyarok nem eszünk elé...
SZILVALEVES - variációk 2017-10-02 19:15:01
FAHÉJAS SZILVALEVES Hozzávalók: 50 dkg szilva (magozott), 7 dl víz, 3 púpozott evőkanál kristálycukor,6 db szegfűszeg (egész), 2 dl tejszín. 1 evőkanál búzaliszt, 0.5 teáskanál fahéj (őrölt), fél citrom reszelt héja Elkészítés: A szilvákat alaposan mossuk meg, magozzuk ki, majd négyeljük fel. (ha nem szeretnénk vele bíbelődni, akkor befőttből is készíthetjük.) Tegyük egy l...
A csalán 2017-08-26 22:11:46
A csalán egyike a méltatlanul mellőzött gyógynövényeinknek, holott minden része - gyökere, szára, levele és virága is gyógyhatású. Milyen ételeket készíthetünk belőle? A nagy csalán (Urtica dioica) az egyik legjobb vértisztító, salaktalanító és kiváló fájdalomcsillapító gyógynövényünk. Felhasználási módjainak se szeri, se száma, így használjuk a konyhában és a fürdőszobában...
Váncza Kincses Receptkönyv 2017-04-04 11:08:12
A Kincses receptkönyv régi, hagyományos receptjei Krémeslepény (nagyszerű) 12 deka lisztet 2 deka vajjal, 1 késhegynyi sóval, 1 kávéskanálnyi ecettel és szükséges mennyiségű vízzel rétestésztává eldolgozunk. A tésztát bevagdosva, 10 percig félretesszük, azután kinyújtva 10 deka hideg vajat csomagolunk bele. Ismételt nyújtás és hajtogatás után kb. 10 percre hideg helyre tesszük...
Gyors spárgaleves galuskával 2017-03-20 13:46:15
Hozzávalók: 0,5 kg fehér spárga liszt olaj só, bors, pirospaprika, ételízesítő 2 dl tejföl 1 tojás petrezselyem A spárgákat, ha kell, hámozzuk meg, daraboljuk fel. Készítsünk könnyű rántást, majd adjuk hozzá a spárgát, öntsük fel vízzel, fűszerezzük, és főzzük kb 10-15 percig. A tojást verjük fel, jól dolgozzuk össze annyi liszttel, amennyit felvesz, majd szaggassuk a galu...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.