Házi praktikák |
2019-07-18 23:38:16 |
Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés közben. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem... |
Nagymamáink házi praktikái – 46 praktika a háztartásba |
2019-05-05 16:29:38 |
1.Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem “köpköd" sütés közben. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor... |
Nagymamáink házi praktikái |
2019-04-23 17:20:00 |
46 praktika a háztartásban amit nem árt tudni • Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem “köpköd" sütés közben. • Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. • Süteményekhez ki... |
Tallóztam |
2018-09-05 08:04:17 |
46 háztartási praktika! Sokat még a Nagymamám tanított nekem! Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem “köpköd" sütés közben. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekh... |
27 olyan konyhai tanács, hogy eldobod az agyad! |
2018-08-23 10:39:02 |
A petrezselyem és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok. A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt vöröshagymát teszünk. Ha a szárazbabhoz főzésközben fél zöldpaprikát adunk, kiho... |
Konyhai turpisságok! |
2018-08-04 17:49:09 |
Mivel a csirke (tyúk) legnemesebb része a melle,ezért,hogy ne legyen olyan száraz! éjszakára íróban (savanyú tej) - ben áztatom,amitől finom ízű lesz és nem szárad ki. Ha sok petrezselyem gyűlik össze! Jól megmossuk,lecsepegtetjük,és szivar alakúra összecsavarva, szorosan,majd nylon zacskóban sokáig eláll a fagyasztóban. Felhasználáskor,szeletelünk belőle,amennyire épp szük... |
Bodza méz |
2018-05-08 07:18:02 |
Bodza méz Szedjünk hozzá 50 db szép, nagyfejű bodza virágot. 1,5 l vízben főzzük 30 percig, majd szűrjük le. A léhez adjunk hozzá 1 kg kristálycukrot (nád cukorral még finomabb) és 2 db citrom kifacsart levét. Jól kavarjuk össze, és még további 1 órát főzzük. Kavargassuk gyakran, mert habosodik, és könnyen kifut az edényből. Ezt követően már csak sterilizált üvegekbe kell tö... |
Konyha tündéreknek Turpisságok |
2018-03-10 00:29:45 |
Turpisságok 1.Ha azt szeretnéd, hogy a tök szép szálas maradjon a főzelékben, gyalulás után keverj hozzá egy kis ecetet. A pirított hagymához add a kaprot, kevés vízben főzd, és tejfölösen habard be. Minden főzelék finomabb, h... |
27 Konyhai tanács |
2017-12-27 17:02:56 |
27 konyhai tanács 1. A petrezselyem és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok. 2. A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt vöröshagymát teszünk. 3. Ha a szárazbabhoz főzéskö... |
27 konyhai tanács |
2017-12-05 07:26:38 |
1. A petrezselyem és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok. 2. A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt vöröshagymát teszünk. 3. Ha a szárazbabhoz főzésközben fél zöldpaprikát... |
|