Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533154 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 160
Előző Következő
Házi praktikák 2019-07-18 23:38:16
Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés közben. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem...
Nagymamáink házi praktikái – 46 praktika a háztartásba 2019-05-05 16:29:38
1.Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem “köpköd" sütés közben. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor...
Nagymamáink házi praktikái 2019-04-23 17:20:00
46 praktika a háztartásban amit nem árt tudni • Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem “köpköd" sütés közben. • Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. • Süteményekhez ki...
Tallóztam 2018-09-05 08:04:17
46 háztartási praktika! Sokat még a Nagymamám tanított nekem! Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem “köpköd" sütés közben. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekh...
27 olyan konyhai tanács, hogy eldobod az agyad! 2018-08-23 10:39:02
A petrezselyem és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok. A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt vöröshagymát teszünk. Ha a szárazbabhoz főzésközben fél zöldpaprikát adunk, kiho...
Konyhai turpisságok! 2018-08-04 17:49:09
Mivel a csirke (tyúk) legnemesebb része a melle,ezért,hogy ne legyen olyan száraz! éjszakára íróban (savanyú tej) - ben áztatom,amitől finom ízű lesz és nem szárad ki. Ha sok petrezselyem gyűlik össze! Jól megmossuk,lecsepegtetjük,és szivar alakúra összecsavarva, szorosan,majd nylon zacskóban sokáig eláll a fagyasztóban. Felhasználáskor,szeletelünk belőle,amennyire épp szük...
Bodza méz 2018-05-08 07:18:02
Bodza méz Szedjünk hozzá 50 db szép, nagyfejű bodza virágot. 1,5 l vízben főzzük 30 percig, majd szűrjük le. A léhez adjunk hozzá 1 kg kristálycukrot (nád cukorral még finomabb) és 2 db citrom kifacsart levét. Jól kavarjuk össze, és még további 1 órát főzzük. Kavargassuk gyakran, mert habosodik, és könnyen kifut az edényből. Ezt követően már csak sterilizált üvegekbe kell tö...
Konyha tündéreknek Turpisságok 2018-03-10 00:29:45
Turpisságok 1.Ha azt szeretnéd, hogy a tök szép szálas maradjon a főzelékben, gyalulás után keverj hozzá egy kis ecetet. A pirított hagymához add a kaprot, kevés vízben főzd, és tejfölösen habard be. Minden főzelék finomabb, h...
27 Konyhai tanács 2017-12-27 17:02:56
27 konyhai tanács 1. A petrezselyem és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok. 2. A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt vöröshagymát teszünk. 3. Ha a szárazbabhoz főzéskö...
27 konyhai tanács 2017-12-05 07:26:38
1. A petrezselyem és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok. 2. A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt vöröshagymát teszünk. 3. Ha a szárazbabhoz főzésközben fél zöldpaprikát...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.