Előző
Következő
|
Egyem-ne egyem? |
2023-03-04 11:12:22 |
E-Számok magyarázata SZÍNEZÉKEK A színezékek az élelmiszerek kozmetikumai, hiszen segítségükkel az áru magakelletően tetszetőssé, étvágygerjesztővé válik. Vásárlásra ingerelnek, a valósnál jobb minőséget sejtetnek, vagy - mint pl. az édességeknél - a "gyümölcs" képzetét keltik bennünk. A színezőadalékokat elsősorban az édességeknél, üdítőitaloknál, szörpöknél, égetet... |
Tojáshabos meggyes süti |
2010-11-01 09:57:38 |
250 g puha vajat habosra keverek 200 g cukorral, egyenként hozzáadom 3 tojás sárgáját és összekeverem.300 g liszttel és fél csomag sütőporral. 0,5 dl langyos tejbe elmorzsolok negyed kocka friss élesztőt (azaz 5 g élesztőt) és csipet cukorral felfuttatom, hozzákeverem a lisztes masszához. Ha túl kemény a massza, 2 ek tejföllel lazítom. Fél órát pihentetem hűvös helyen, mert ha me... |
Előző
Következő
|
|