Szegedi halászlé |
2024-02-09 18:15:19 |
HOZZÁVALÓK 600 g tisztított ponty 600 g tisztított harcsa 400 g vöröshagyma 10 g fokhagyma 2 db hegyes erőspaprika só 40 g szegedi fűszerpaprika ELKÉSZÍTÉS 1,A megtisztított halakat kifilézzük. 2,A csontokat, fejeket a megtisztított, félbevág... |
Halászlé ebédet kaptak a rászorulók a Wojtyla-házban! |
2016-05-11 14:43:26 |
Három bográcsban főtt a halászlé kedden a Wojtyla Barátság Központ udvarán az Akasztó Halascsárda jóvoltából. Szabó Zsolt és Cserna Enikő főzték az ebédet a ház ellátottjai számára. Szabó Zsolttól, az Akasztói Horgászpark és Halascsárda egyik tulajdonosától megtudtuk, saját tenyésztésű sziki pontyb... |
Az egészséges táplálkozás pillérei |
2015-10-28 15:15:11 |
Az egészséges táplálkozás pillérei Az egészséges táplálkozás az egyik alapvető feltétele az harmonikus életnek. Tartsuk szem előtt a bölcs mondást: az vagy, amit megeszel! Frissítsünk fel párat az egészség... |
Készítsünk saját magunk alapleveket! |
2013-04-05 11:19:56 |
Ismerjük meg a zöldség-, a hal- és húsalaplé receptjét! Sokszor találkozni receptekkel, melyek hozzávalói között zöldség- vagy szárnyasalaplé található. Ilyenkor persze könnyű megoldást nyújtanak a levesporok- és kockák, de a házilag elkészített alaplevet semmi nem tudja felülmúlni. Tanuljuk meg elkészíteni! A finom és ízletes alaplevek titka nem más, mint a friss és szezoná... |
Készítsünk saját magunk alapleveket! |
2013-03-22 06:28:44 |
Ismerjük meg a zöldség-, a hal- és húsalaplé receptjét! Sokszor találkozni receptekkel, melyek hozzávalói között zöldség- vagy szárnyasalaplé található. Ilyenkor persze könnyű megoldást nyújtanak a levesporok- és kockák, de a házilag elkészített alaplevet semmi nem tudja felülmúlni. Tanuljuk meg elkészíteni! A finom és ízletes alaplevek titka nem más, mint a friss és szezoná... |
szeretettel |
2012-04-17 05:59:04 |
Balzac Chabert CADIGNAN HERCEGNÉ TITKAI A júliusi forradalom csapásai sok olyan főúri vagyont tettek tönkre, melyeket az udvar tartott fenn, és Cadignan hercegné nagy ügyesen a politikai események rovására írta pazarlásából eredő teljes anyagi romlását. A herceg a királyi családdal együtt ment el F... |
Böske,vagy a szerkesztőség.... |
2011-06-29 09:47:19 |
Krúdy Gyula: Böske, vagy a szerkesztőség pesztonkája -részlet- Ki volt az a vendég, aki a "tányérhúst" rendelte? Szortiment körülbelül mindenkit ismert a Belvárosban, ráeszmélt tehát a párizsi-utcai suszterre is, aki mindig csak azt nézegette a kalendáriumban, hogy mikor következnek azok a napok, amikor a magyarok nemzeti ünnepeiket szokták tartani. Természe... |
x |
2011-03-20 08:45:28 |
Juhászné Szunyogh Mária [Mar... Szuvlaki (görög) Hozzávalók: 3 csirkemell, 1,2 dl olívaolaj, 3 ek citromlé vagy vörösborecet, 3 ek vörösbor, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek oregano, hagyma, gomba, friss paprika. A melleket csontozza ki, vágja kb. 3x3x1 cm-es darabokra. Készítsen pácot az olajtól oreganoig felsoroltakat keverve, pácolja a csirkefalatokat legalább... |
x |
2011-03-19 18:34:41 |
Juhászné Szunyogh Mária [Mar... Tejes italok Szokatlan párosítások, különös ízek. Nemcsak felfrissülsz tőlük, de meglátod, jól is laksz velük. Nincs időd ebédet főzni? Készíts magadnak frissítő italokat receptjeinkből, és újult erővel láthatsz neki a munkának. A gyümölcsből tejjel készített italok rengeteg energiát rejtenek, egészségesek, és sok bennük... |
x |
2011-02-13 09:37:13 |
- Juhászné Szunyogh Mária [Mar... Kókuszos csiga Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 25 dkg RAMA margarin 15 dkg cukor csipet só 2 dkg élesztő kb 1,5 dl tej 4 tojás sárgája Töltelékhez: 4 tojás fehérje 35 dkg porcukor 10 dkg kókuszreszelék Elkészítés: A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk., elkeverjük 15 dkg cukorral, csipet sóval, ma... |
|