Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533518 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 177
Előző Következő
Ízekről -fűszerekről 2018-09-30 16:58:40
Régi magyar fűszerféle, a majoránna: különleges ízt, friss zamatot ad ételeinkben. Kitűnően ízesíthetők vele levesek-burgonyaleves, gombaleves,- főzelékeink közül a kelkáposzta, a savanyú burgonya, de különleges ízt ad a csirke töltelékének.Bedörzsölhetünk vele sült húsokat, csirke, kacsa. Nélkülözhetetlen disznóölésnél a hurkafélék, pástétomok ízesítésénél. Borsfű: vi...
Kihagyhatatlan karácsonyi fogás: az 5 leghíresebb magyar... 2017-12-23 23:56:04
Kihagyhatatlan karácsonyi fogás: az 5 leghíresebb magyar halászlé A magyar konyha nélkülözhetetlen fogása a halászlé, és bár elkészítési módja tájegységenként eltérő, közös jellemzője, hogy nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Halászlé körkép Bajától Szegedig! Az ünnep elmaradhatatlan levese: a halászlé Számtalan statisztika bizonyítja, hogy mi, magyarok nem eszünk elé...
gyors halleves ! 2017-09-24 09:08:59
400 gramm fehér hal 125 gramm lazac 1 sárga, sárga hagyma 1 fokhagyma 2 evőkanál olajat 2 evőkanál paradicsompüré 2 db sárgarépa 7 dl viz 1 csésze só 1 sáfránykivonat 1 dl zöldborsó 2 dl tejszin bors a hagymát, fokhagymát megpiritom olajon , majd hozzáadom a répa karikákat ,borsót s együtt piritom pár percig hozzáadom a paradicsompürét, piritom 1 percet. sózom...
Tájak és ízek - Balatoni kóstoló 2017-07-01 20:16:44
A Balatonban sokféle jóízű hal található , hogy a régió legkedveltebb ételeinek fő eledelei is ezek . A pikáns balatoni halleves például külön említést érdemel : a klasszikus halászléről már az 1800 - as években született feljegyzés - és éppen a Balatonnál . A környék séfjei szerint a halászlé akkor a legfinomabb , ha minél több halfajtából készítik : a paprikával fő...
Olcsó, de lenyűgöző karácsonyi menü 2016-12-10 23:51:16
Olcsó, de lenyűgöző karácsonyi menü A karácsony drága dolog, és sajnos mostanság elég lapos a pénztárca. Sok mindenre kell költeni, de a menüt kiadósan is megoldhatjuk. Receptek, tippek, trükkök összeállításunkban! A karácsonyi időszakban költünk a legtöbbet, ételre, italra, ajándékra, dekorációra, csomagolásra... Pedig a karácsony nem a pénzről, sokkal inkább a csal...
Mediterrán halleves 2016-02-05 22:35:43
Mediterrán halleves Hozzávalók 50 dkg pontyfilé 1 fej főzőhagyma 1 gerezd fokhagyma 1 db édeskömény 1 szem burgonya 1 kis doboz sűrített paradicsom 1 db piros kaliforniai paprika 1 tk római kömény 1 csokor petrezselyemzöld 2 db babérlevél 1 l húslevesalaplé 1/2 tk sáfrány 2 ek olívaolaj só bors E...
Heti menü ajánlat - 2016. február 1 - 7. 2016-02-02 13:06:43
Heti menü ajánlat - 2016. február 1 - 7. Hétfő: Előétel: Joghurtos paradicsomleves Főétel: Sonkás kocka füstölt sajttal Desszert: Gyors krémes-gesztenyés szelet Vegetáriánus ajánlat: Pofonegyszerű vegetáriánus quesadilla Kedd: Előétel: Sáfrányos-currys csicseriborsó leves Főétel: Tejszínes-lazacos tészta Desszert: Gofri villámgyorsan Vegetáriánus ajánlat: Spa...
Őszi immunerősítés a hagyományos kínai orvoslásban 2015-10-06 08:57:31
Száraz tüdő megelőzése? Őszi immunerősítés a hagyományos kínai orvoslásban. Az ősz beköszöntével egyre nagyobb számban megjelenő felső légúti megbetegedések ellen a hagyományos kínai orvoslás (TCM) immunerősítéssel védekezik. Ezt támogatja többek között a száraz tüdő megelőzése, a hosszú ideig főzött hús- és hallevesek, a fehér húsú és a savanyú gyümölcsök és a lehetőség szerint l...
horvát halleves 2015-09-29 07:28:42
Halleves horvát módra Hozzávalók: 1,5 kg fehérhúsú hal, 5 dkg rizs, 6 kanál olivaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg paradicsom, 5 dkg citrom 3 dkg petrezselyemzöld, 2 babérlevél, 2 dkg só, 3-4 szem bors. A halat megpucolom, nagyobb darabokra vágom, és hideg vízbe teszem. Hozzáadom, az olajat, az egészben hagyott fokhagymagerezdeket, felezett paradicsomot,...
liguriai halleves 2015-07-29 10:09:38
LIGURIAI halleves Hozzávalók kb. 4 személyre: 1,2 kg vegyes tengeri hal, 1 közepes fej vöröshagyma, kevés zeller, egy sárgarépa, 6 evőkanál olaj, fél pohár száraz fehérbor, 30 dkg paradicsom, egy gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, só, bors, pirítós kenyér.. A felhevített olajon sárgára pirítjuk a lereszelt hagymát, sárgarépát, zellert, a...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.