Halak a grillen |
2017-08-17 23:41:20 |
Halak a grillen Halfogyasztásunk ugyan még mindig messze elmarad az európai átlagtól, de az utóbbi időben - ha lassan is, de - évről évre növekszik. Ehhez a karácsonyi hal és a konzervek fogyasztása mellett a nyári szezonban készített grillezett halak is hozzájárulnak. A halak grillezése sokban eltér a húsok grillezésétől, de néhány alapvető szabály figyelembevételével kö... |
Vegyes mediterrán ízvilág.... |
2017-07-12 12:51:10 |
Receptek egyperces Finom ételek mediterrán beütéssel Nem feltétlenül kell tipikusan olaszos vagy görög ételt készíteni ahhoz, hogy mediterrán ízvilágot teremtsünk sütés vagy főzés közben. Elég, ha néhány tipikusan mediterrán alapanyaggal dolgozunk. Szeretnél valami d... |
Finom ételek mediterrán beütéssel |
2016-07-07 13:07:19 |
Receptek egyperces Finom ételek mediterrán beütéssel Nem feltétlenül kell tipikusan olaszos vagy görög ételt készíteni ahhoz, hogy mediterrán ízvilágot teremtsünk sütés vagy főzés közben. Elég, ha néhány tipikusan mediterrán alapanyaggal dolgozunk. Szeretnél vala... |
Farkassügér édes-savanyú mártásban |
2016-04-08 22:51:45 |
Farkassügér édes-savanyú mártásban Hozzávalók 4 db sügérfilé 2 db hal egészben 2 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 8 ek vaj, 1 ek liszt 3,5 dl vegyes gyümölcslé gránátalmalé, szőlőlé, narancslé, paradicsomlé vagy 4 ek gránátalma szirup 2,5 dl vízben feloldva, vagy 2,5 dl citromlé Elkészítés Serpenyőben felforrósítunk 4 ek... |
Rántott tonhal fokhagymás majonézzel |
2016-01-27 11:14:01 |
Rántott tonhal fokhagymás majonézzel Hozzávalók 500 g tonhalfilé 1 db tojás 2 db tojássárgája 80 g liszt 80 g zsemlemorzsa 3 evőkanál citromlé 4 evőkanál olaj 250 ml olívaolaj 2 gerezd fokhagyma csipetnyi cukor só bors A díszítéshez: 1-2 gerezd citrom Elkészítés 1. A majonézmártáshoz a fokhagym... |
Pangasius provence-i fűszerekkel |
2015-10-31 20:32:34 |
Pangasius provence-i fűszerekkel Hozzávalók 2 személyre: 1 szelet pangasiusfilé (fagyasztott) 1 nagy gerezd fokhagyma kb. 5 dkg zöldfűszeres vaj provence-i fűszerkeverék só 15 perc egyszerű átlagos 2 adag Hozzávalók Hozzávalók 2 személyre: 1 szelet pangasiusfilé (fagyasztott) 1 nagy gerezd fokhagyma kb. 5 dkg zöldfűszeres... |
Halkocsonya reggelire a tegnapi halászléből |
2015-08-29 23:53:13 |
Halkocsonya reggelire a tegnapi halászléből Hozzávalók: tegnap készített halászlé ízlés szerint fűszerek pirított kenyérszeletek Elkészítés: A tegnap készített halászléből este kiveszem az esetleg benne maradt halszeleteket, ha filéből készült a halhús, benne maradhat, csakúgy, mint a belsőségek. Este, lefekvés előtt a halászlevet hűtőbe vagy hűvös hel... |
Kétszer pácolt rántott busa zöldségekkel |
2015-06-29 23:03:29 |
Kétszer pácolt rántott busa zöldségekkel Hozzávalók: 80 dkg busafilé 4 gerezd fokhagyma 1 citrom leve 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem 1 db póréhagyma 1 db paradicsom 10 dkg savanyú uborka 1 evőkanál kapribogyó 1 dl olívaolaj 3 db tojás liszt zsemlemorzsa só őrölt fehérbors Elkészítés: A hal... |
A köménymag |
2015-06-25 12:41:53 |
A köménymag kiváló aromáját, illatát már a Biblia is megemlíti. Az első évszázadban élő Apiciustól fennmaradt receptben már szerepel a köménymag mint a zöldségek és halak ízesítésére használatos fűszer. Európában a XIII. század óta termesztik. A középkori konyhában a levesek, babból és káposztából készült ételek ízesítésére használták. Később ez a kellemes aromájú fűszer a... |
Halak a grillen |
2015-05-21 11:10:49 |
Halak a grillen Halfogyasztásunk ugyan még mindig messze elmarad az európai átlagtól, de az utóbbi időben - ha lassan is, de - évről évre növekszik. Ehhez a karácsonyi hal és a konzervek fogyasztása mellett a nyári szezonban készített grillezett halak is hozzájárulnak. A halak grillezése sokban eltér a húsok grillezésétől, de néhány alapvető szabály figyelembevételével k... |
|