Párolt fogastekercs padlizsános raguval |
2017-11-23 23:19:33 |
Párolt fogastekercs padlizsános raguval Hozzávalók: 4 darab fogasfilé kevés só bors fél citrom kevés fehérbor pici fehérborecet 2 babérlevél 2 gerezd fokhagyma 1/2 db sárgarépa 1/2 db vöröshagyma 1/2 db zeller A padlizsános raguhoz: 1 padlizsán 2 evőkanál olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál... |
Snidling - fűnek látszó hagyma ehető virágokkal |
2015-10-03 20:46:59 |
Snidling - fűnek látszó hagyma ehető virágokkal A hagymánál enyhébb íze igen kedveltté teszi, üde aromája feldob minden tavaszi és nyári fogást. Jól tűri a mélyhűtést, és még különleges virágát is felhasználhatjuk. Hagymaimádóknak kötelező decembertől a konyhaablakban nevelgetni egy cseréppel. Hagymaféle A hagymák családjába tartozó fűszerű fűszernövény a metélőhagyma... |
Halételek |
2015-04-07 10:01:52 |
Harcsa receptek Harcsa kékre főzve Hozzávalók 1,5 kg hal, 2 dl fehér bor, 3 db babérlevél, 10 dkg vöröshagyma, 5 gr bors, 15 dkg vegyes zöldség, ecet, só. Elkészítés: A halat megtisztítjuk, daraboljuk, majd állni hagyjuk. Halfőző edényben az összes hozzávalót vízzel felforra... |
Halas receptek. |
2015-04-07 09:50:41 |
Fehér busa receptek Busa - szeletek rizskörettel Hozzávalók: Busa szeletek só Vegeta... |
Gyömbéres-újhagymás párolt hal |
2014-09-03 11:54:50 |
Gyömbéres-újhagymás párolt hal Hozzávalók: 4 szelet fehérhúsú hal (pl. lepényhal, nyelvhal, tőkehal) 2 szál újhagyma 1 friss chilipaprika szójaszósz szezám Vénusz olaj fekete szezámmag Elkészítés: A fehérhúsú halfilét hosszában félbevágjuk, majd feltekerjük, és egy bambuszpálcával átszúrjuk. A bambuszpárolót sütőpapírral kibéleljük, h... |
Grillezett haltekercs paradicsomos ágyon |
2013-10-17 15:00:12 |
Hozzávalók: 60 dkg halfilé, 20 dkg rizs, 4 paradicsom, 1 hagyma, 2 evőkanál paprikakrém, 3-4 evőkanál olívaolaj, só, bors, szárított borsikafű és petrezselyem, citrom Elkészítése: A halfűszerhez összekeverjük a szárított és összemorzsolt borsikafűvet meg a petrezselyemlevelet a sóval meg az őrölt borssal és a halfilét bedörzsöljük vele. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal... |
Főfogások savanyú káposztából |
2012-11-05 08:19:55 |
Főfogások savanyú káposztából Főzve, töltve, sütve - babbal, káposztával és hússal. A savanyú káposztában lehetőségek tárháza szinte kifogyhatatlan. A savanyú káposztát legelőnyösebb nyersen fogyasztani, és a levét is meginni. Értékes, olcsó C-vitamin-forrás. Étvágygerjesztő, kedvezően hat a bélmozgásra, fontos szerepe van a normális bélműködés fenntartásában, a székre... |
Afrikai harcsa sonkába tekerve |
2011-11-06 08:16:11 |
Hozzávalók 4 főre: A halhoz: 600 g afrika harcsafilé (8 darabra vágva), 16 szelet szárított sonkaszelet, tört citrombors, fogpiszkáló A paradicsomhoz: 400 g sárga húsú (piros is jó) koktélparadicsom, 1 ek extra szűz olíva olaj, csipet só, csipet friss kakukkfű A répához: 400 g sárgarépa, 1 ek vaj, 1 tk nádcukor, csipet friss kakukkfű, tört citrombors A halakat borsozzu... |
Hagymaféle |
2011-04-02 16:16:00 |
FŰSZEREK ÉS ÍZESÍTŐK A hagymánál enyhébb íze igen kedveltté teszi, üde aromája feldob minden tavaszi és nyári fogást. Jól tűri a mélyhűtést, és még különleges virágát is felhasználhatjuk. Hagymaimádóknak kötelező decembertől a konyhaablakban nevelgetni egy cseréppel. Hagymaféle A hagymák családjába tartozó fűszerű fűszernövény a metélőhagyma vagy snidling. Hívják fűhagy... |
Borsos tengerihal-saláta |
2011-02-18 14:19:25 |
Borsos tengeri hal-saláta Hozzávalók: 1 kg fagyasztott, szeletelt fehér húsú tengeri hal, 1 fej saláta, 12 db füge, 1 dl szűz olívaolaj+3 evőkanál a sütéshez, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál vágott kapor, 1 evőkanál egész bors (rózsaszínű, fekete, zöld); a díszítéshez: 1 citrom Elkészítés: A salátát leveleire szedjük, megmossuk, lerázzuk róla a vizet. A fügéket megmossuk, félb... |
|