Sült harcsafilé |
2015-07-01 07:55:15 |
A mai főzelék mellé ajánlott harcsaszeletek elkészítése pofonegyszerű, így csináljátok: 2x15dkg harcsafilé só, bors olívaolaj A harcsa szeleteket sózzuk, borsozzuk és egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk. 170 C fokon sütőben kb. 10-15 percig sütjük. ... |
Halételek |
2015-04-07 10:01:52 |
Harcsa receptek Harcsa kékre főzve Hozzávalók 1,5 kg hal, 2 dl fehér bor, 3 db babérlevél, 10 dkg vöröshagyma, 5 gr bors, 15 dkg vegyes zöldség, ecet, só. Elkészítés: A halat megtisztítjuk, daraboljuk, majd állni hagyjuk. Halfőző edényben az összes hozzávalót vízzel felforra... |
szeretettel |
2012-05-01 15:02:30 |
A GYOMOR ÖRÖMEI MAGYAROS VENDÉGSZERETET Egyik kalendárium a másik után kivénült, ezt a kifejezést kezdtük lassan elfelejteni; amíg ez idén, midőn farsangot írnak a báli levelezők, valamint a szabónők és a muzsikus cigányok: újra felbukkan itt-ott a régi fogalom. Itt házibál volt, amely reggel végződött,... |
harcsaszeletek citromos vajjal |
2010-12-09 20:50:36 |
Hozzávalók 80 dkg harcsa színhús, 8 dkg vaj, 2 evőkanál citromlé, 1 evőkanál zöldpetrezselyem, só, őrölt fehér bors. Elkészítése: Tűzálló tálban a vajat 1 perc alatt felolvasztjuk. Hozzáadjuk a citromlevet, az őrölt fehér borsot, sózzuk, majd belehelyezzük a harcsa szeleteket. Lefedve 4-5 percig sütjük. Átforgatjuk a halakat, majd még két percig sütjük. Tálaláskor fin... |
Szalonnás harcsaszeletek |
2010-11-27 21:27:09 |
Szalonnás harcsaszeletek Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon Hozzávalók: 70 dkg harcsa, fél citrom leve, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, pirospaprika. Egy edénybe olajat teszünk és 2 percig 500 W-on melegítjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk és az olajba téve 5 percig 500 W-on pá... |
Mikrohullámú receptek |
2010-05-23 22:41:58 |
A Drótpostagalamb recepttára 138. könyv Kedvenc receptjeim mikrohullámon Glória Könyvkiadó Topolya Felelős kiadó: a kiadó vezetője TARTALOMJEGYZÉK RECEPTEK............................................................................................................................ 5 REGGELI... |
Halas receptek - Karácsonyra |
2009-11-27 09:13:13 |
Nyelvhaltekercsek szőlős mártással Hozzávalók: 8 egyforma nyelvhalfilé, 30 deka érett csemege fehérszőlő, 1,5 deci száraz fehérbor, 2 deka vaj, 1 csapott evőkanál liszt, 1 halleveskocka, 1 tojássárgája, 3 szem szegfűszeg, cukor, só és őrölt feketebors ízlés szerint. Elkészítése: a halleveskockát feltesszük a tűzhelyre 2 deci vízben, és hozzáöntjük a bort. Feltekerjük a halfil... |
Harcsa receptek |
2009-07-27 15:11:30 |
Afrikai harcsa fehérborban Hozzávalók 700 g harcsafilé 50 g liszt 50 g zsír 0,5 dl brandy 1,5 dl száraz fehérbor 50 g vöröshagyma 1 csomag petrezselyem zöld 120 g gomba 2 gerezd fokhagyma 40 g vaj só őrölt bors Elkészítés A halfiléket szeletekre vágjuk, sózzuk, félretesszük, hogy a só átjárja. A vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a gom... |
Húshagyókeddi harcsaszeletek |
2009-02-24 20:21:19 |
Húshagyókeddi harcsaszeletek Hozzávalók: 2 tasak MAGGI Paradicsomos bolognai spagetti fix másfél db MAGGI Magyaros Halászlékocka 1 evőkanál MAGGI Ízvarázs ételízesítő - sok zöldséggel 8 szelet filézett harcsa 2 db padlizsán 1 csokor bazsalikom 1 evőkanál citromlé 1 csipet reszelt szerecsendió 5 dkg vaj 1 csipet őrölt fehér bors 5 dl víz Elkészítés:... |
Mikróhullámos receptek |
2008-12-01 22:55:50 |
RECEPTEK REGGELIK Hagymás, gombás tojás Hozzávalók: 8 db tojás, 45 dkg gomba, 2 db közepes fej hagyma, vaj, fél csomó petrezselyem, Vegeta, só. A gombafejeket megtisztítjuk, a tönk alsó végéből egy vékony szeletet levágunk, a többi részét alaposan megmossuk és a gombafejekkel együtt vékonyra szeleteljük. A vöröshagymát megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk. A pet... |
|