sütőtök tagine marokkóból |
2018-10-27 18:06:12 |
SÜTŐTÖK TAGINE MAROKKÓBÓL A taginhoz 1 ek olívaolaj 2 közepes fej vöröshagyma (apróra vágva) 3 cm gyömbér (friss, reszelt) 55 dkg sütőtök (felkockázva) 1 tk fahéj (őrölt) 1 teáskanál koriander (őrölt) 1 teáskanál római kömény (őrölt) 1 teáskanál harissa paszta só ízlés szerint 1 ek méz 7 dkg sűrített paradicsom 5 dkg vörösáfonya (aszalt vagy mazsola) 4... |
Sült csicseriborsó joghurttal |
2018-03-20 13:30:21 |
Hozzávalók 8 főre: fél kg száraz csicseriborsó 24 órán át áztatva, vagy 4 db 400g-os konzerv 4 evőkanál olívaolaj 2 közepes vöröshagyma vékonyra szeletelve 3 gerezd fokhagyma összezúzva 2 teáskanál őrölt koriander 2 teáskanál őrölt római kömény 1 teáskanál sumac vagy fűszerpaprika (én mindkettőt használom, a fűszerpaprikából ráadásul füstöltet) fél teáska... |
Csípős marharagu kapros bulgurral |
2016-05-10 21:58:13 |
Csípős marharagu kapros bulgurral Hozzávalók 30 dkg darált marhahús 15 dkg bulgur 1,5 dl görög joghurt 1 ek harissa paszta paradicsomszósz 25 dkg paradicsom 2 gerezd fokhagyma friss kapor 1 csapott evőkanál sumach barna cukor só bors olíva olaj Elkészítés A bulgurt egy szűrőbe rakjuk, és hideg... |
Csicseribor levesek, ételek, saláták |
2016-01-22 10:15:24 |
Csicseriborsó május 15, 2010 pocak kategória Alapanyagok, Receptek hozzászólás A csicseriborsó évszaktól függetlenül, bármikor fogyasztható értékes hüvelyes, amely ismertsége hazánkban egyre nő. Ízletes és egészséges borsóféle, egyre többen fedezik fel, ezért hasznos lehet a felhasználásához néhány hasznos tipp és bevált csicseriborsó recept.. Növény A csicseriborsó (cice... |
Csicseriborsó receptek |
2015-09-15 12:05:43 |
Levesek Répa, batáta és csicseriborsó leves Kolbászos csicseriborsó leves Marokkói lencse és csicseriborsó leves Pikáns csicseriborsó és lencse leves Marokkói pikáns leves Kelkáposzta és csicseriborsó leves Főételek, egytálételek Paradicsomos csicseriborsó és padlizsán Csicseriborsó és bárány piláf Kolbászos csicseriborsó Cs... |
Sült zöldség leves |
2015-04-02 22:54:18 |
FŰSZERES ESZTER 2015. ÁPRILIS 2. ............. Hozzávalók 4 tányérhoz: 4-6 paradicsom, félbe vágva 4 sárgarépa feldarabolva 2 fej hagyma félbevágva 2 gerezd fokhagyma 1 kaliforniai paprika félbevágva, kimagozva 1 nagyobb édesburgonya feldarabolva 2 ek olívaolaj 1 ek balzsa... |
Marokkói sütőtök-tagine |
2014-12-29 22:43:27 |
Marokkói sütőtök-tagine Hozzávalók: olívaolaj 2 fej vöröshagyma apróra vágva 3 cm friss gyömbér reszelve 55 dkg sütőtök felkockázva 1 teáskanál fahéj, koriander és római kömény őrölve 1 teáskanál harissa só 1 evőkanál méz 7 dkg sűrített paradicsom 5 dkg aszalt vörös áfonya 40 dkg konzerv vörösbab (nettó 24 dkg) 20... |
Shakshuka (tunéziai fűszeres lecsó) tojással és arab lapos k |
2014-12-01 23:45:01 |
Shakshuka (tunéziai fűszeres lecsó) tojással és arab lapos kenyérrel Hozzávalók: 2 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál harissa 2 evőkanál sűrített paradicsom 2 piros kaliforniai paprika 4 gerezd fokhagyma 1 teáskanál őrölt római kömény 1 teáskanál egész kömény 5 érett paradicsom 4 db tojás só Az arab lapos kenyérhez:... |
harissa szósz |
2014-08-22 09:58:19 |
Hozzávalók 10 dkg száraz csili paprika 30 dkg paradicsom püré 20 dkg apróra vágott vöröshagyma 10 dkg cukor 2,5 dl alma ecet 2 nagy piros piros kaliforniai paprika 2,5 teáskanál őrölt kömény 1,5 teáskanál őrölt koriander 4 evőkanál apróra vágott fokhagyma 1 evőkanál só A száraz csilit áztassuk vízbe 20 percre.vagy amíg megpuhul, és vágjuk darabokra. Egy rozsd... |
Mediterrán ízek – keletről is |
2014-07-10 14:49:48 |
Mediterrán ízek - keletről is A Földközi-tenger partvidékének fogásai világszerte közkedveltek. A nyugati partok mentén elterülő országok konyhájának (mint pl. a francia, olasz, spanyol) számos fogása közismert és igen népszerű itthon is, de mi a helyzet a keleti partok mentén? A széles értelemben vett kelet-mediterrán konyhák igencsak sok változatosságot, ízek egé... |
|