Az arc gőzölése jót tesz a bőrnek |
2024-04-16 20:08:35 |
Az arc gőzölése jót tesz a bőrnek - fokozza a bőr rugalmasságát és a vérkeringést Az arc- és a testgőzölés nem újkeletű dolog. Amióta az emberek rájöttek, hogy a test és az arc gőzölése milyen sok pozitívummal jár, attól kezdve jöttek létre azok a helyek, például a gőzfürdők, majd később a szaunák, ahol az emberek maximálisan kihasználták magának a gőznek a pozitív hatása... |
A zsírégetés mestere – köménytea |
2024-03-22 23:33:09 |
A köményt minden magyar ember ismeri, hiszen a magyar konyha egyik alapfűszere. Sokféle étellel alkot remek összhangot, és nagyon sokféle előnnyel is bír az egészségünkre nézve. A gyógynövény olyan bioaktív összetevőket tartalmaz, mint például fenolok, terpének és flavono... |
A carpalis alagút szindróma tüneteinek csökkentése |
2024-02-24 21:48:45 |
A carpalis alagút szindróma tüneteinek csökkentése helyes táplálkozással A carpalis alagút szindróma egy fájdalmas állapot, hiszen ennél a betegségnél a csukló duzzadt és gyulladt állapotba kerül, ilyenkor az inak, az izmok és az ujjak is fájnak, szinte lehetetlenné téve minden alapvető, kisebb-nagyobb mozgást. A carpalis alagút szindróma kialakulásában sok tényező, illetve... |
Csonthéjba zárt egészség - a dió élettani hatásai |
2024-02-21 21:28:51 |
A dióbél nemcsak a bélműködést serkenti, de bőséges vitaminforrás is. Megtalálható benne a tartós egészség és az örök szépség titka. A legtöbb ember szereti a dió ízét, de visszaretten magas olaj- és kalória-tartalmától. Azonban mérsékelten, vagy más zsírtartalmú tápláléko... |
A sárgarépa titkai |
2024-02-11 22:27:20 |
A sárgarépa egész évben beszerezhető, a levesek, zöldséges ételek többségének alkotóeleme, ezért valószínűleg senki sem gondolná, hogy nem fogyaszt belőle eleget. Érdemes azonban tudatosan is beiktatnunk táplálkozásunkba, hiszen karotinjai erősítik az immunrendszert, véde... |
Padlizsán gyógyhatásairól |
2024-02-05 22:23:45 |
A padlizsán július végétől késő őszig kapható. Lila héjú, szivacsos állományú bogyóját fogyasztjuk. A növény vadon élő faját egyes leírások szerint Dél-Ázsiában kezdték el nemesíteni, más adatok szerint viszont India az őshazája, és innen került Dél-Ázsiába. Európába a XVI... |
Csontritkulás megelőzésére |
2024-01-29 22:58:54 |
Természetes tápanyagok a csontritkulás megelőzésére - kalcium, magnézium, bór, D-vitamin, K2-vitamin A csontritkulás megelőzésében nagy segítségünkre lehet az életmódváltás. Az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás nagyon sokat segít ennek a rettegett betegségnek a megelőzésében. Néha kiegészítők fogyasztására is szükségünk lehet. Ezzel kapcsolatban mindenképpen... |
Fokhagymával a demencia és az Alzheimer-kór ellen |
2024-01-03 23:48:54 |
A fokhagyma az egyik legcsodálatosabb gyógynövény az egész világon. Olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek rendszeres fogyasztásával csökkenthető a demencia és az Alzheimer-kór kialakulása. Amikor szabad gyökök szabadulnak fel a szervezetben, oxidatív stresszt keletkezik, e... |
Az A-vitamin hiánya növeli a vakság kockázatát |
2023-12-19 22:49:39 |
Az A-vitamin hiánya növeli a vakság kockázatát : "A"-vitaminban bővelkedő zöldségek Amennyiben szeretnénk fokozni a szervezetünkben az antioxidáns hatásokat, úgy fogyasszunk A-vitaminban is bővelkedő táplálékokat, hiszen maga a vitamin is egy antioxidáns, amelynek nagy szerepe van többek között az immunvédelemben, a bőr egészségének fenntartásában és a látás megőrzésében, azaz... |
Olajsavban bővelkedik és még főzni is lehet vele |
2023-12-19 20:39:47 |
Olajsavban bővelkedik és még főzni is lehet vele : avokádóolaj Az avokádóolaj már akkor is az egészséges táplálékok listáján szerepelne, ha csak az E-vitamin-tartalmát emelnénk ki, hiszen egy antioxidáns vitaminról van szó, amelyre nagy szüksége van a szervezetünknek. Azonban az avokádóolajnak nem pusztán ennyi az előnye. Nagyon hatékony a bőrproblémák kezelésében, csökkenti a... |
|