Előző
Következő
|
Spenótos tortilla zöldségraguval töltve |
2018-07-09 23:57:49 |
Spenótos tortilla zöldségraguval töltve Hozzávalók 4 db házi spenótos kukorica tortilla 1 csokor friss petrezselyem 1 gerezd fokhagyma 1 db piros pritamin paprika fekete olajbogyó 10 dkg krémsajt 1 db újhagyma olívaolaj Elkészítés Megmossuk és megszárítjuk a zöldségeket. A petrezselymet és a fokhagymát felaprítjuk.Apr... |
Spenótos tortilla zöldségraguval töltve |
2016-05-31 22:44:51 |
Spenótos tortilla zöldségraguval töltve Hozzávalók 4 db házi spenótos kukorica tortilla 1 csokor friss petrezselyem 1 gerezd fokhagyma 1 db piros pritamin paprika fekete olajbogyó 10 dkg krémsajt 1 db újhagyma olívaolaj Elkészítés Megmossuk és megszárítjuk a zöldségeket. A petrezselymet és a fokhagymátfelaprítjuk.Apró... |
Borsoskalács |
2010-04-27 07:31:01 |
Az 50-en túli BARÁTAIM BESZÉLGETTEK TEGNAP ERRŐL A SÜTEMÉNYRŐL! GONDOLTAM UTÁNA NÉZEK!!!! a KEDVES DINA JÓVOLTÁBÓL SIKERÜLT!!!!!!! Ünnepekre és lakodalmakra készült az üres kalács, amit pusztakalácsnak neveztek. Ugyanebből a tésztából készült a borsoskalács, amit kálvinista kalácsnak is neveztek, s melyről az a szó járta, hogy ez volt a nemzeti eledel Szeremlén... |
Sushi története |
2009-07-24 18:53:44 |
A sushi" -t szokták magyarul "savanyúnak" fordítni, de van ahol "hosszú élet költemény".A sushi őshazája Japán, valójában Kínából a Tang dinasztia idején terjedt át a szigetországba i.e. a VII. században... A föld alatt a rizs erjedésnek indult és a hús nem romlott meg, így mikor hetek múlva kiszedték azt még mindig fogyasztható volt, de a rizst nem ették meg. A későbbi háborúk... |
A gyertyamártás |
2007-12-25 10:20:20 |
Viaszból, faggyúból paraffinból történő gyertyakészítés egyik jellegzetes módja. A gyertyamártás a szappanfőzéssel együtt, hagyományosan női munka. A legősibb eljárás, amely még a közelmúltban is előfordult, a kézzel való megformálás. A meleg vízben meglágyított viaszt a bél köré nyomkodják, asztalon mángorlóval egyengetik. Az eszközzel történő gyertyakészítés módja, a gyertyamár... |
Előző
Következő
|
|