Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4446771 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 11
Előző Következő
A legfinomabb sajtos rúd 2020-07-10 09:19:27
hozzávalók / 6 adag 70 dkg rétesliszt 1 ek só (csapott + 1 teáskanál) 25 dkg vaj 6 ek sertészsír (csapott) 2 db tojássárgája 150 g tejföl (1 kis doboz 20 %-os + 1 jó evőkanál) 25 dkg trappista sajt (reszelve) 1 dl tej (langyos) 1 teáskanál cukor (kristálycukor a tejbe)...
Gundel saláta 2015-05-09 22:43:39
Gundel saláta Hozzávalók: 15 dkg főtt vagy konzerv gomba 15 dkg főtt vagy konzerv spárga 10 dkg főtt zöldbab (ceruzabab) 10 dkg nyers uborka 1 db zöldpaprika 1 db paradicsom 6-8 levél friss fejessaláta 1 citrom só őrölt bors ecet Vénusz olaj ketchup Elkészítés: A főtt gombát, az uborkát, a zöldpaprikát...
*TÖKÖS*SZALVÉTATARTÓ*készítése 2011-10-27 19:56:09
Mérete: 24x6x15. 5 cm Mintha csak a kertben járnánk, a kerítés mellett tökök díszelegnek, ezúttal szalvétatartó formájában. Kellékek: 24x 6 cm-es 1 cm vastag MDF lap (ez a kész mérete is), 20x30 cm-es 0. 6 cm vastag MDF lap, festékek, patina (patinaszínű), matt lakk, faragasztó, zöld sodort papírsza...
Ékszerek bőrből és szalvétából 2011-06-16 15:10:53
Írta: Laukó Brigi | 2011-02-22 14:30:05 | Kategória: HOBBIDIVAT Újra egy kis csemege az ékszer rovatban! Bőrök és szalvéta. Érdekes párosítás, nem? Ha kívülállóként, csak annyit tudnék a mai témáról, amit a cím árul el, mire is gondolnék? A bőrszálakra, amik a múlt hétről jutnának az eszembe (hiszen akkor foglalkoztunk bőrszálból készített, nagyon egyszerű ékszerekkel), a sz...
Vasárnap - menü ajánlat 2011-06-04 20:10:53
Vasárnap - menü ajánlat: ma a Pasik főztjéből eszünk! Reggeli: Krémsajtos avokádósaláta, hagymás-sajtos baguette tárkonyos fűszervajjal Előétel: Szegfűgombaleves Főétel: Sült csülök fokhagymás sörrel locsolva, köményes újburgonyával és ecetes hagymasalátával Desszert: Epres Charlotte Vacsora: Bundázott füstölt sonka Gundel salátával Vegetáriánus ajánlat: Kapros rántot...
Vasárnap - menü ajánlat 2011-05-07 21:23:58
Vasárnap - menü ajánlat Reggeli: Gundel saláta friss kiflivel Előétel: Marhahúsleves Főétel: Sertésjava Holstein módra Desszert: Háromszoros élvezet Vacsora: Hagymás csirkemáj petrezselymes tócsnival Vegetáriánus ajánlat: Sajtgolyók magvas köntösben Gundel saláta: Hozzávalók: 15 dkg főtt vagy konzerv gomba 15 dkg főtt vagy konzerv spárga 10 dkg főtt zöldba...
Régi magyar receptek-tészták 2011-01-10 18:28:57
A király-kalács. Üssünk bele egy jó mély tálba hat tojássárgáját és hat egész tojást; a tojás közé tegyünk 12 bádog-kanál tört czukorport; ezeket félóráig keverjük össze jól fakanállal s azután tegyünk hozzá 12 bádog-kanál finom lisztet és a hat tojás fehéréből már eleve fölvert habot. Miután mind ezeket csendesen össze kevertük, lassan keverve vegyitsünk még bele 12 bádogkanál...
Disznótoros 2010-11-10 19:07:23
Disznótor hajdanán A sikeres disznóvágás feltételét, mindenkor a gondos előkészületek jelentették és jelentik ma is. Arra törekedjünk - írja továbbá az ismeretlen böllér - hogy fiatal és jó hízott disznót kapjunk, mert csak az ad bőséges zsírt. (A múlt század derekáig a disznóz...
Csiga rétes 2010-11-08 19:45:02
A rendesen kinyújtott vékony rétes tésztát hajtogassuk négy rétbe; minden rétegét egy kicsit zsírozzuk meg. Az abroszon lévő összehajtott tésztának legszélére, fél ujnyi szélesen, igen vékonyan, késsel, kenjünk szilvaizet; azt a szilva ízes szalagforma tésztát olyan keskenyen hajtsuk fel az üres tésztára, és vágjuk el késsel ugy, hogy egy ujjnyi forma széles szilvaízzel töltö...
Csiga rétes * 2010-10-16 15:48:22
Csiga rétes * (Régi erdélyi tészta.) A rendesen kinyújtott vékony rétes tésztát hajtogassuk négy rétbe; minden rétegét egy kicsit zsírozzuk meg. Az abroszon lévő összehajtott tésztának legszélére, fél ujnyi szélesen, igen vékonyan, késsel, kenjünk szilvaizet. Azt a szilvaízes, szalagforma tésztát olyan keskenyen hajtsuk fel az üres tésztára, és vágjuk el késsel ugy, hogy egy...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2021 TVN.HU Kft.