Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533472 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 93
Előző Következő
Egyem-ne egyem? 2023-03-04 11:12:22
E-Számok magyarázata SZÍNEZÉKEK A színezékek az élelmiszerek kozmetikumai, hiszen segítségükkel az áru magakelletően tetszetőssé, étvágygerjesztővé válik. Vásárlásra ingerelnek, a valósnál jobb minőséget sejtetnek, vagy - mint pl. az édességeknél - a "gyümölcs" képzetét keltik bennünk. A színezőadalékokat elsősorban az édességeknél, üdítőitaloknál, szörpöknél, égetet...
Ropogós-csokis őzgerinc 2023-03-02 09:44:12
Itt találtam ezt a nagyon finom, ropogós desszertet. Tömény, mégis olyan jóízű, tudjátok, az az eteti magát fajta. Van benne mézes gabonapehely, pirított szezámmag, darabolt dió, csoki és méz, csupa-csupa finomság. Dupla adagból készült, és az egyszerűség kedvéért nem formáztam, csak egy folpackkal bélelt őzgerincformába öntöttem. Szépen szeletelhető, a magvaktól ropogós, nekü...
Csábító házi karamellkrém 20 perc alatt elkészül! Szenzációs 2023-02-01 17:47:45
A torták és más sütemények isteni finomak ettől a házi karamellkrémtől! Vigyázat, egy adag pillanatok alatt elfogy! Hozzávalók 3 evőkanál cukor, fél dl víz, 1 evőkanál liszt, 2-3 kanál tej, 3 tojássárgája, Elkészítés 3 evőkanál cukrot sötétbarnára p...
Hatlapos dupla adagba 2022-07-12 18:41:41
1 kg liszt szitálva 20 dkg porcukor 3 cs, vaníliás cukor 16 dkg s, zsír 4 db tojás 3 ek, tejföl 2 cs, szalalkáli (szalagáré) kb, 2,5 dl tej csipet só A lisztbe elmorzsoljuk a zsírt, a langyos tejbe feloldjuk a szalalkálit hozzáadjuk a többi anyagot és összegyúrjuk, 6 részre osztjuk és 40* 32 és lisztezett tepsi hátulján 180 f, alsó-felső sütésnél világosra...
trilec sütemény ! 2017-08-19 13:24:55
5 tojás 1.6 dl cukor 1,5 csésze liszt 21 dkg 1 csomag sütőpor 1 csomag vanília Tejszósz 3,5 csésze tej =700 ml 3 evőkanál granulált cukor 200 ml tejszin Karamell mártás 1 teáskanál cukor 1 evőkanál vaj 200 ml tejszin még : 2 dl tejszin a cukrot és az egész tojásokat habosra felverem mixerrel hozzáadom a lisztet, sütöport és a vaniliát is , jól kikeverem e...
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei 2017-05-11 08:45:51
ELŐÉTELEK, LEVESEK Pálinkás sajtkrém 20 dkg trappista sajthoz végy 5 dkg vajat és 3 cl cseresznyepálinkát. A sajtot reszeljük le, s dolgozzuk össze a vajjal és a pálinkával. Ízesítsük sóval és törött borssal. Ha kész, hűvös helyen hagyjuk pihenni legalább fél órát. Kecskeméti hideg barackleves 3 dl rostos baracklé 2 dl friss narancslé 1 dl tejszín 1 csomag h...
Bio tojásfestés 2017-04-14 08:52:37
KONYHAI HULLADÉKKAL BIO TOJÁSFESTÉS 1. Próbálj meg fehér héjú tojást szerezni. Ha csak barnát kapsz, válaszd ki a legvilágosabbakat, és ne ígérj be olyan színeket a gyereknek, amiket nem fogsz tudni előállítani. 2. A bio tojásfestéshez idő kell, a legszebb színeket akkor érheted el, ha legalább 4-5 órát, de akár egy éjszakát is ázik a lében (hűtőszekrényben) a t...
Tökéletes házi Marlenka egy cukrásztól 2017-03-21 14:43:03
Marlenka Semmivel sem nehezebb, mint egy mézes krémes vagy bármilyen lapos sütemény. Esetleg annyi, hogy a házi karamell végett picit időigényesebb. Kezdjük is a házi karamellel: 1 liter legalább 3,5%-os tej 30 dkg cukor 1/2 kk szódabikarbóna vanília aroma (nálam szirup - kb. 2 ek) A hozzávalókat feltesszük egy lábasban melegedni. Folyamatosan keverve felforral...
Kövecses Anna Melange 2016-08-19 23:29:09
Kövecses Anna Melange Mézszínű fénnyel Ragyog a reggel, Páracsepp ébred Fülledt meleggel. Harmatos varázs Szusszan a tájon, Zümmögő darázs Szundít nektáron. Égszínkék...
SÜTÉS NÉLKÜLI sütemények 2015-11-16 13:57:45
NÉGER SZALÁMI 1 margarin 40 dkg cukor30 dkg keksz 10 dkg dió 1 cs mazsola 2 púpos kanál kakaó 1, 5 dl tej A kakaót a cukorral és a tejjel összekeverjük és gőz fölött felolvasztjuk. Hozzáadjuk a margarint és azt is felolvasztjuk benne. Bele rakjuk a diót és a mazsolát. Mikor kezd kihülni belekeverjük a darabokra tördelt kekszet. Zsírpapírba tekerjük és hagyjuk te...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.