Előző
Következő
|
Krémes diós szelet |
2018-06-30 15:36:49 |
Krémes diós szelet, mindenki azt fogja gondolni, hogy egy mestercukrász készítette, annyira csodás! A csodás krémes süti akár tortaformában, vagy tepsiben is elkészíthető, így ünnepi alkalmakon tortaként, máskor süteményként kínálhatjuk. Nagyon krémes és a karamellnek és diónak köszönhetően még ropogós is. Az elkészítése kissé időigényed, de mindenkit lenyűgözhetsz ezze... |
Budin de pan (kenyérpuding) |
2015-04-30 17:33:58 |
Budin de pan (kenyérpuding) Argentínából, Roxánától kaptam ezt a receptet. Ez ott egy tradicionális édesség, amit minden háziasszony, sőt háziúr is ismer és készít. Mindenkinek meg van a saját jól bevált változata. Ezer féleképen variálható, egyszerű elkészíteni, mint egy palacsintát. Sütik jénai stílusú üveg, kerámia formákban is, de gyakrabban vékony falú fém formákban is.... |
manjar ( karamellkrém) |
2013-10-05 13:25:36 |
8 csésze tej 2-2 .5 csésze cukor 1 teáskanál vanília 1 / 4 teáskanál szódabikarbóna egy nagyobb tálban összekeverem az összes hozzávalót, felteszem a gázra és lassú tüzön kevergtve addig fözöm , mig felolvad a cukor. lassú tüzön fözöm még 2- 2. 5 órát, kevegetve , mig besürüsödik. olyannak kell lennie mint a karamellnek.... |
tejcsokis muffin ! |
2011-04-06 18:28:04 |
angol változatt ! 250g liszt 100 g cukor 40 g kakaópor 10 gramm sütőpor 2 tojás 150ml tej 5 ek. növényi olaj 1 kiskanál vanília-kivonat 12 evőkanál tej lekvár elkészitése: 180 fokra melegitem elő e sűtőt, a tejcsokit felolvasztom és a többi hozzávalóösszekeverem vele.25 percig sütöm. francia változat ! 250 gr liszt 100 gr barna cukor 40 g kakaóp... |
Karamell, az olvasztott cukor |
2011-03-04 09:50:25 |
Karamell, az olvasztott cukor csodája Ó, mondhatnánk, hiszen csak olvasztott cukor. Pedig annyi fajtája van, hogy meg sem lehet számolni, készíthetünk belőle vajas vagy tejes édességeket, ebből készül a Dobos torta dobja, karamelles italokban, de akár köretekben is megállja a helyét. Karamell történelem A karamell valószínűleg a cukorsüveg (latinul Cannamella) szóból ered.... |
Stollwerck szelet |
2010-11-25 06:18:29 |
Hozzávalók: Tésztához: 1 tojás, 5 dkg zsír, 15 dkg cukor, 35 dkg liszt, 1 sütőpor, kb. 0,5 dl tej. Krémhez: 5-6 evőkanál cukor és 15 dkg cukor, 5 és 3 dl tej, 5 evőkanál liszt, 25 dkg margarin, 1 vaniliáscukor. Elkészítés: 1 tojást, 5 dkg zsírt, 15 dkg cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert 35 dkg lisztet, és annyi tejet, hogy linzer-szerű tésztát kapjunk.... |
Csokis-milliomos szelet |
2010-07-07 16:16:49 |
175 g liszt 125 g vaj 4 ek barna cukor A bevonathoz 55 g vaj 4 ek barna cukor 400 g sűrített tej 150 g tejcsoki A vajat a liszttel morzsoljuk el, bele a cukrot, gyúrjuk össze. A tésztát simítsuk 23x23 cm-es, kivajazott tepsibe, szurkáljuk meg, 190 fokon 20 percig süssük. Teflonos edényben forraljuk fel a sűrített tejet, vajat, cukrot, és 4-5 percig karamellizáljuk. A... |
A rum története |
2009-02-15 16:30:05 |
Mindennek Kolumbusz Kristóf az oka. A cukornád ugyanis eredetileg Kínában és Indiában volt honos. Nagy Sándor is említi, hogy Indiában a nádból méhek nélkül is nyerhető méz, valamint készíthető belőle alkoholos ital. A cukornád a mórok közvetítésével jutott el Európába, majd innen a tengerentúlra. Amikor ugyanis Kolumbusz után a spanyol felfedezők partra szálltak a Karib-szigeteke... |
Előző
Következő
|
|