Mátka szelet |
2019-04-07 20:40:20 |
Hát, ez igen finom! :) Annak, aki szereti a dobostortát, meg különösen! :) A piskótához: 6 tojás, 6 ek cukor, 6 ek liszt, 1 ek víz, 1 tk sütőpor, csipetnyi só A karamellhez: 12 ek cukor A krémhez: 2 cs vanília ízű pudingpor, 8 dl tej, 2 ek liszt, 25 dk cukor, 1 tk vanília kivonat, 25 dkg vaj A tetejére: 5 dl tejszín és reszelt csokoládé A tojássárgájákat habosra kev... |
Karamell krémes almatorta |
2018-12-11 22:04:58 |
Hozzávalók: A karamellhez: 10 evőkanál kristálycukor. A krémhez: 8 tojás, 1 liter tej, 200 gramm kristálycukor, 20 gramm vaníliás cukor. A töltelékhez: 6-8 alma, 50 gramm vaj, fahéj. A piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál liszt + ka... |
Karamellás-fügés pite |
2015-10-22 22:11:27 |
Karamellás-fügés pite Hozzávalók: 8 dkg vaj 2 evőkanál cukor 1 db tojás 15 dkg búzaliszt 5 db füge 10 dkg barna cukor 1 dl tejszín Elkészítés: A cukrot, a tojást, a búzalisztet és 7,5 dkg vajat a dagasztógép táljába tesszük, és pár perc alatt sima tésztát keverünk belőlük. Fóliába tekerjük, és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap... |
Kisütöttük, avagy Magyarország tortája 2015 és a recept(ek) |
2015-08-25 22:47:16 |
Ínycsiklandó szokás, hogy a mi kis országunk évről évre előáll az úgynevezett országtortával. Ekkor minden cukrászüzlet és lelkes nagymama sürög forog a konyhában, hogy elkészítse az adott év adott tortáját. Mi pedig ehhez nyújtunk segítséget a recept leírásával. Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta - Magyarország tortája 2015-ben ... |
Pannonhalni sárgabarack pálinkás karamelltorta 2015 |
2015-08-21 09:50:17 |
Hozzávalók Karamellizált mandula 25 g cukor 10 g víz 80 g szeletelt mandulabél 2 csipet parajdi só Mandulás felvert 96 g mandulaliszt 70 g kristálycukor (1) 195 g (egész) tojás 40 g vaj 25 g kristálycukor (2) 80 g tojásfehérje 53 g 70%-os csokoládé 70 g karamellizált mandula Szirup 25 g pannonhalmi sárgabarack pálinka 70 g sár... |
menyasszony szelet |
2014-11-13 10:54:52 |
Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só. a karamellhez: 10 evőkanál cukor. A krémhez: 2 tasak vanília ízű pudingpor, 8 dl tej, 2 evőkanál liszt, 25 dk cukor, 1 teáskanál vanília kivonat, 25 dkg vaj. A tetejére: 3,5 dl tejszín és reszelt csokoládé. Elkészítése: Ha... |
A legfinomabb pudingok |
2014-06-19 22:29:11 |
A legfinomabb pudingok Mi a gyors, instant desszert? Hát a puding! - vágja rá mindenki. Pedig szegény puding ennél sokkal több. A puding egy finom, gazdag krém, amit könnyűszerrel elkészíthetünk mi magunk is, nem instant módon... A pudingot már a középkorban is ismerték, ekkorra datálható az elnevezése is. A francia boudin elnevezés utal arra, hogy a középkorban még b... |
A legfinomabb pudingok |
2013-10-09 21:24:19 |
A legfinomabb pudingok Mi a gyors, instant desszert? Hát a puding! - vágja rá mindenki. Pedig szegény puding ennél sokkal több. A puding egy finom, gazdag krém, amit könnyűszerrel elkészíthetünk mi magunk is, nem instant módon... A pudingot már a középkorban is ismerték, ekkorra datálható az elnevezése is. A francia boudin elnevezés utal arra, hogy a középkorban még... |
Karamell-flan |
2012-07-09 15:02:14 |
hozzávalók 8 főre 175 g + 125 g + 3 ek cukor 3 ek citromlé 3 tojás 6 tojássárgája 350 g tejszín 400 ml tej 2 ek aprított mogyoró vaj a forma kikenéséhez napraforgó olaj elkészítés A 175 g cukrot aranysárgára karamellizáljuk. Hozzáön... |
karamellás banános süti |
2012-04-19 09:59:37 |
Hozzávalók: 2 nagyobb banán húsa pépesítve 2 tojás 100 gr finomliszt 50 gr graham liszt 1.5 dl semleges ízű olaj 100 gr barna cukor (most sötétbarna muscovado) 1/2 csomag sütőpor 2 teáskanál szódabikarbóna 1 evőkanál vaníliakivonat só kevés vaj az aljára/tetejére: 2 banán 100 - 150 gr cukor (eredetileg 220 gr cukorból és 250 ml vízből készíti a karamellt hosszú fo... |
|