Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4410271 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 49
Előző Következő
Mátka szelet 2019-04-07 20:40:20
Hát, ez igen finom! :) Annak, aki szereti a dobostortát, meg különösen! :) A piskótához: 6 tojás, 6 ek cukor, 6 ek liszt, 1 ek víz, 1 tk sütőpor, csipetnyi só A karamellhez: 12 ek cukor A krémhez: 2 cs vanília ízű pudingpor, 8 dl tej, 2 ek liszt, 25 dk cukor, 1 tk vanília kivonat, 25 dkg vaj A tetejére: 5 dl tejszín és reszelt csokoládé A tojássárgájákat habosra kev...
Sült karamellpuding 2016-06-03 22:45:17
Sült karamellpuding Hozzávalók 10 dkg kristálycukor 4 dkg porcukor 2 db tojás 1 db tojássárgája 1 db vaníliarúd 2 dl tej 1,6 dl tejszín Elkészítés 1. A kristálycukrot kisebb lábosba szórjuk, hozzáadunk 1/2 dl vizet, és karamellizáljuk. A karamellt azonnal 4 tűzálló tálkába csorgatjuk úgy, hogy teljesen ellepje a forma alját, m...
Kisütöttük, avagy Magyarország tortája 2015 és a recept(ek) 2015-08-25 22:47:16
Ínycsiklandó szokás, hogy a mi kis országunk évről évre előáll az úgynevezett országtortával. Ekkor minden cukrászüzlet és lelkes nagymama sürög forog a konyhában, hogy elkészítse az adott év adott tortáját. Mi pedig ehhez nyújtunk segítséget a recept leírásával. Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta - Magyarország tortája 2015-ben ...
Budin de pan (kenyérpuding) 2015-04-30 17:33:58
Budin de pan (kenyérpuding) Argentínából, Roxánától kaptam ezt a receptet. Ez ott egy tradicionális édesség, amit minden háziasszony, sőt háziúr is ismer és készít. Mindenkinek meg van a saját jól bevált változata. Ezer féleképen variálható, egyszerű elkészíteni, mint egy palacsintát. Sütik jénai stílusú üveg, kerámia formákban is, de gyakrabban vékony falú fém formákban is....
Viva, Espana! 2015-04-21 23:08:46
Viva, Espana! A magyar gyomornak nem idegen a spanyol konyha, hiszen sűrű levesek, tartalmas húsok, fűszeres ételek jellemzik. És nagyon finom édességek! A spanyol konyha Ibériában mások az étkezési szokások, hiszen nagyon meleg az éghajlat. Mint a mediterrán vidékeken mindenütt, itt is későn kelnek az emberek, így a reggelit is inkább délelőtt fogyasztják el. Az ebéd...
menyasszony szelet 2014-11-13 10:54:52
Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só. a karamellhez: 10 evőkanál cukor. A krémhez: 2 tasak vanília ízű pudingpor, 8 dl tej, 2 evőkanál liszt, 25 dk cukor, 1 teáskanál vanília kivonat, 25 dkg vaj. A tetejére: 3,5 dl tejszín és reszelt csokoládé. Elkészítése: Ha...
Karamell torta........ 2014-10-16 13:22:19
Csupa karamell-torta - Fontos mérföldkő nekem ez a torta, mert első saját ötlet, így minden eddiginél jobban izgultam, hogy sikerül, és milyen lesz az íze. Mivel csupa dicséretet kaptam, így aztán fel is bátorodtam tőle. A kivitelezés sem bonyolult, csak soknak tűnik (4 réteg piskóta, 2 réteg puding, középen egy karamell-krém, a tetején habtejszínnel és zárásként egy l...
x 2014-05-07 13:55:00
Virág Lászlóné [Judó,Jutka,] Kekszes almás. Hozzávalók:2 réteg szögletes háztartási keksz, 70 dkg.alma, 2 cs.főzős vaniliapuding/de izlés szerint más is lehet/ kristálycukor izlés szerint 4 dl.viz. A tepsit kibéleljük sütőpapirral.Az alját kirakjuk keksszel.Az almát meghámozzuk,kb.3 cm-es kockákra vágjuk.A vizet a cukorral fölforraljuk,beled...
Milyen kenyeret vásároljunk? 2014-02-01 10:23:24
fehér vagy fekete kenyeret vásároljunk? Mielőtt döntenénk a kérdésben, előbb olvassunk a csomagoláson, hogy milyen adalékanyagokat használtak a sütésnél, ugyanis sok esetben a fekete kenyér, nem mindig fekete. Lehet fehér lisztből készült, és színes adalékot adtak hozzá. Corina Zugravu táplálkozási szakértő szerint a legjobb, ha a fekete és fehér kenyér közötti átmenetet válasz...
Vajkaramella 2013-06-02 07:12:35
Ezt ma kipróbálom!!!!!!! Hozzávalók: 25 dkg kristálycukor 5 dl tej 4 dkg vaj, vagy Rama Elkészítés: A tejet elkevertem a cukorral, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve elkezdtem főzni. Kb. 50 perc alatt a cukros tej besűrűsödött, harmadára főtt, és nagyon lassan elkezdett karamellizálódni. Amikor már nyúlósan sűrű és szép karamellszínű lett, elvált az edény al...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2019 TVN.HU Kft.