Tüdőegészséget támogató táplálékok |
2022-12-26 23:03:13 |
A tüdő egészségét sok minden veszélyeztetheti, ilyen például a levegő szennyezettsége, a dohányzás és a gyulladást generáló élelmiszerek. Léteznek azonban olyan zöldségek és egyéb táplálékok, amelyek csökkenteni tudják a gyulladást és nagy hasznunkra lehetnek a tüdő egészségének fenntartása szempontjából. Az egyik ilyen táplálék nem más, mint a cékla, amelyben a tüdő egészségét... |
Cayenne-i bors - a bors nevű csípős paprika áldásos hatásai |
2019-06-06 14:47:13 |
A maják úgy tartották, hogy a csípős paprika megszünteti a hasmenést, a görcsöket, illetve a fogíny megbetegedéseit. Az aztékok átpasszírozták, és a paprikapéppel borogatták fájó, meghúzódott izmaikat, törött csontjaikat. Sok természetgyógyász dícséri a cayenne borsot, so... |
Likopin |
2012-12-25 15:08:32 |
Likopin A likopin egy piros színű, zsíroldékony pigment, mely főként zöldségekben található, nagyobb mennyiségben. a paradicsomban. A likopin a pigmentek egyik családjába, a karotinoidok közé tartozik. Ezek a színes pigmentek felelősek az őszi falevelek, a virágok, a zöldségek és a gyümölcsök színeiért (tök-sárga, répa-narancssárga, piros-paradicsom, paprika). Szerveze... |
Egy Amerikából jött magyar.... |
2011-02-17 10:02:14 |
Paprika: egy Amerikából jött magyar... A reggeli vajas kenyértől kezdve a töltött paprika ebéden át egy jó lecsó vacsoráig a nyári étrendünk egyik fő kelléke. Bár csak néhány száz éve ismerjük, de ma már a külföldieknek szánt magyaros romantikához is hozzátartozik. Ismerjük meg! A p... |
Vitamin ABC |
2011-02-04 14:36:06 |
Vitamin ABC /Vitamin Sziget/ Antioxidáns Mi az antioxidáns? Ma már cikkek és orvosi publikációk ezrei jelennek meg minden évben az antioxidánsokról. Szemmel látható a különbség: húsz vagy harminc évvel ezelőtt csak nagyon keveset foglalkoztak a szabad gyökök és az antioxidánsok témájával. A kutatók nagyon gonddal tanulmányozzák működésük fontos részleteit a molekuláris... |
Élelmezési ismeretek |
2010-12-15 10:58:28 |
Története | Hogyan válasszunk? | Hogyan tároljuk? | Hogyan készítsük elő? | Hogyan főzzük? | Néhány praktika | Felhasználási javaslat | Miért ne? | Ismerjük meg jobban! | Élelmezési ismeretek Története A paprika fajtái Közép-, illetve Dél-Amerikából származnak. Az indiánok termesztették és használták először. Mára az egész világon termesztik a paprika legkülönbözőbb fajtáig. V... |
Mit tudnak a karotinoidok? |
2010-07-18 15:14:26 |
Mit tudnak a karotinoidok? Talán nem is gondolkodtál el azon, hogy mitől lesz olyan csillogó a vadon élő állatok szőre, mitől fénylik, és mitől olyan színpompás a vadon élő madarak tollazata? Mitől pompáznak ezer színben a virágok, és a zöldségek? A karotinoidoktól. A karotinoidok el... |
Zöldségfélék |
2010-05-13 13:06:13 |
Zöldségfélék Paprika: egy Amerikából jött magyar A reggeli vajas kenyértől kezdve a töltött paprika ebéden át egy jó lecsó vacsoráig a nyári étrendünk egyik fő kelléke. Bár csak néhány száz éve ismerjük, de ma már a külföldieknek szánt magyaros romantikához is hozzátartozik. Ismerjük meg! A paprika,... |
Mit tudnak a karotinoidok? |
2010-04-01 14:21:41 |
Mitől pompáznak ezer színben a virágok, és a zöldségek? A karotinoidoktól. A karotinoidok elnevezés a sárgarépa nevéből ered. Több száz karotinoidot azonosítottak már, ebből a leggyakrabban a béta-karotinról hallunk. Szervezetünk a béta-karotinból tud legkönnyebben A-vitalmint előállítani. Lehetséges... |
Lehet megtalálták a rák ellen |
2010-03-30 17:28:55 |
Magyarországon az összes haláleset kb. 25%-áért felelősek a különböző rákbetegségek. Évente a lakosság kb. 0,5%-át diagnosztizálják rákkal. 2010. március 22. München Hivatalosan is bemutatták az új készítményt, mely amellett, hogy teljesen természetes és mellékhatás nélküli, felveszi a harcot a rák minden típusával szemben. Garantáltan teljes védelmet nyújt a rák minden... |
|