A máj ezeket a táplálékokat szereti |
2024-03-03 20:13:19 |
A máj azokat a táplálékokat kedveli elsősorban, amelyek a következő tápanyagokban bővelkednek: C-vitamin, E-vitamin, omega-3 zsírsavak, flavonoidok és karotinoidok. Ezeket a tápanyagokat többek között a következő táplálékok tartalmazzák: halak, avokádó, brazil dió, fokhagyma és brokkoli. Ezek a táplálékok csökkentik a gyulladást, illetve antioxidáns és májvédő tulajdonságokkal bír... |
Még az agyban is lassítja az öregedést: brokkoli |
2024-01-11 22:53:36 |
A brokkoli nemcsak az agyban zajló öregedési folyamatokat lassítja, hanem a testben végbemenő öregedési folyamatokat is, merthogy az egyik olyan zöldség, amely olyan antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek lassítják a sejtek elöregedését. A brokkoli tehát jó hatással van az... |
Nyersen a legegészségesebb - spenót |
2023-11-21 23:02:42 |
Az egyik legsokoldalúbb zöldségünk a spenót. Ennek a zöldségnek számos pozitív hatása van az egészségre. Olyan vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek megvédhetnek bennünket a krónikus betegségektől, mint például szív- és érrendszeri betegségek. A spenót tápanyagai jót tesznek a szem és az agy egészségének is. A spenót csak kevés kalóriát tartalmaz,... |
A népi gyógyászat egyik kedvence: hárstea |
2023-11-21 22:52:41 |
A hársteát számos kultúrában használják népi gyógymódként. Gyakran alkalmazzák a szorongás leküzdésére és az emésztési problémák orvoslására. Mutatjuk is, hogy miért legyen mindig otthon hárstea, milyen előnyei is vannak az egészségre nézve. A hárstea kvercetinben bővelkedik, amely tápanyag antioxidáns hatással rendelkezik. Hatékony a gyulladás ellen, különösen a szívben és az... |
Ne becsüljük alá a szárzellert, nagyon egészséges! |
2023-04-05 18:24:26 |
Igazából a szárzellernek nincs olyan intenzív és karakteres íze, azonban roppant egészséges. A zeller a Földközi-tenger partvidékén őshonos, a mediterrán étrend szerves részét képezi. Hogy miért? Mert alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, ellenben sok-sok rostot tartalmaz, így egyáltalán nem hizlal és még az emésztést is segíti, illetve a fogyókúrát is megtámogatja. A szárze... |
Kelkáposzta, a C-vitamin-bomba |
2022-11-09 18:28:33 |
Ha ősszel és télen szeretnénk megerősíteni az immunrendszerünket, nincs is más dolgunk, mint rendszeresen kelkáposztát fogyasztani, merthogy ez a zöldség gazdag forrása egy antioxidánsnak: a C-vitaminnak. A C-vitamin mellett más tápanyagokban is bővelkedik a kelkáposzta, még... |
Brokkoli: Tápanyag tények és egészségügyi előnyök |
2022-10-31 16:51:22 |
A brokkoli (Brassica oleracea) egy a keresztesvirágúak családjába tartozó, a káposztával, a kelkáposztával, a karfiollal és a kelbimbóval rokonságban álló zöldségféle. Ezek a zöldségek jótékony egészségügyi hatásaikról ismertek. A brokkoli sok tápanyagot tartalmaz, többek kö... |
A tápanyagokban gazdag kelbimbó |
2022-09-09 21:14:58 |
A kelbimbónak kicsit keserű az íze, ennek ellenére nagyon egészséges, hiszen tápanyagokban gazdag. Még ízletes salátát is lehet belőle készíteni. A recept a cikk végén olvasható. Kelbimbó, a tápanyagbomba A kelbimbó nagyon sok értékes tápanyagot, azaz vitamint és ásványi... |
A quinoa hatásai |
2022-08-14 20:12:05 |
A quinoa az egyik legegészségesebb étel a világon. Amellett, hogy nem tartalmaz glutént, sok fehérje található benne, sőt mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza. Rostban és tápanyagokban is bővelkedik, hiszen B- és E-vitamin, illetve sok vas, kalcium, foszfor és kálium van benne. Nemcsak vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag A quinoa nemcsak az alapvető vitamino... |
A tüdőfű gyógyhatásairól |
2022-06-14 23:44:26 |
Tüdőfű Orvosi tüdőfű (Pulmonaria officinalis) Az orvosi tüdőfű az érdeslevelűek (Boraginaceae) családjába tartozó évelő növény, melynek gyógyászati szempontból a legértékesebb növényi része az a fehér pettyekkel tarkított levele. A tüdőfű levelének a fontosságát az is alátá... |
|