Előző
Következő
|
Kocsonya - Huszonötödik nap |
2018-12-15 06:43:15 |
Péntek reggel előhalásztam a fagyasztóból a disznóölés után oda rejtett kocsonyahúst. S míg punnyadtam, az fődögélt. Aztán ebég után - véres hurkát dugtam a sütőbe - megberetválkoztam, s kis kutyaprojekt után bementem a városba. Fél háromtól a piaristáknál zsűriztem a Mátyás király vetélkedőn fél hatig. Aztán kiadagoltam a kocsonyát. S közben hívott Edit Darnóról, hogy nem vállaln... |
Citrom fagylalt, ami életet ment |
2017-07-28 13:08:23 |
Ez a fagyi volt az idei nyár nagy favoritja. Debütálásakor gyakorlatilag megmentette a férjem életét, aki 40 fokos hőségben, hosszú városban autózás után érkezett haza, és amikor a ház előtt kiszállt a kocsiból, már akkor láttam, hogy a fagyigép a lehető legjobbkor végzett a feladatával. Úgyhogy mire ő felért az emeletre, én már kiadagoltam a fagylaltot, ő pedig hálásan kanalazta... |
Kinyitottam az ajtót |
2014-06-27 10:14:02 |
Kinyitottam az ajtót: a legénynek a szája is tátva maradt Szerző: l. g. Béla, a zöldséges ígérete szerint meghozta az epret, nekiállhattam a dzsemkészítésnek. Az üvegeket kellő gondossággal csírátlanítottam, majd dalolva ugrottam neki a gyümölcs válogatásának, csumázásának. Lassan, de biztosan haladtam, mikor egyszerre csak bekattant az agyamban egy titkos rekesz: hiszen az eper... |
Odavagyok a kelt tésztákért. |
2011-02-10 18:25:53 |
Odavagyok a kelt tésztákért. De a készítésükért is. Teljes kikapcsolódás, felüdülés és mindenre gyógymód. A kelt tészta illata számomra a non plusz ultra, a megkelt langyos tésztával való munka pedig a legrosszabb hangulatomból is kedvre derít. Engem teljesen megigéz, és elkezd azon járni az agyam, hogy is variálhatnám ezt a tésztafélét. Aranygaluska dióval, mákkal, mogyoróva... |
Előző
Következő
|
|