Hogyan készítsünk gyümölcslevet egyszerűen házilag? |
2018-08-12 13:24:35 |
ROSTOS GYÜMÖLCSLÉ Ha sok felesleges gyümölcsünk termet, akkor érdemes a következőt tenni: a befőzni való gyümölcsöt tisztítás, darabolás és kimagozás után turmixgépbe egész pépesre zúzzuk, mindenféle folyadék hozzáadása nélkül. A gyümölcspépet a megfelelő mennyiségű cukor és citromlé hozzáadásával nyersen addig keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad benne, majd a sűrű pé... |
Cseresznye-meggy dzsem |
2017-06-15 18:20:51 |
Hozzávalók: 50 dkg cseresznye, 50 dkg meggy, 50 dkg cukor 1. A gyümölcsöket kimagozzuk. 2. A cseresznyét a cukorral addig főzzük, míg a gyümölcs teljesen szétfő, és jól besűrűsödik. 3. Hozzáadjuk a meggyet és addig főzzük, míg a gyümölcsszemek összeesnek. 4. Üvegekbe töltjük, lezárjuk, szárazon kidunsztoljuk.... |
Málna, te drága! |
2016-07-04 22:05:14 |
Málna, te drága! Boldogasszony csipkéjének is nevezik, és a német ,,Himbeer" név alapján himpér néven is ismert gyümölcsünk. Málna, te drága Hazánkban is őshonos, Európában a legészakibb területeken és Portugálián kívül mindenhol terem málna. Fehér, sárga, lila és fekete is létezik, a leggyakoribb a piros málnaszem. ... |
Zöldparadicsom télire |
2015-09-19 19:00:12 |
ZÖLDPARADICSOM TÉLIRE Receptek Általában mindenkinek marad a kertjében olyan paradicsom, ami már nyáron nem érik be... És itt van erre néhány jó és nagyon finom recept. ECETES ZÖLDPARADICSOM 01. Hozzávalók: 2 kg paradicsom, 1 l víz, 6... |
Ribizlidzsem |
2015-06-24 22:47:11 |
Ribizlidzsem Hozzávalók: 1 kg ribizli (piros) 1 kg cukor Elkészítés: A ribizlit megmossuk és leszemezzük. Szirupot főzünk 2 dl vízből és 20 dkg cukorból. Mikor kicsit megsűrűsödött, hozzáadjuk a ribizlit, és addig főzzük, míg a szemecskék szétesnek. Hozzáadjuk a megmaradt cukrot, és addig keverjük, míg a cukor elolvad. Tiszta, meleg üvegekbe töltjük, és szá... |
Málna, te drága! |
2015-06-23 22:05:47 |
Málna, te drága! Boldogasszony csipkéjének is nevezik, és a német ,,Himbeer" név alapján himpér néven is ismert gyümölcsünk. Málna, te drága Hazánkban is őshonos, Európában a legészakibb területeken és Portugálián kívül mindenhol terem málna. Fehér, sárga, lila és fekete is létezik, a leggyakoribb a piros málnaszem. ... |
bodzabefőtt |
2013-09-24 19:46:15 |
Hozzávalók 1 kg közepesen érett körte 1 kg közepesen érett szilva 1/2 kg bodzabogyó 1 citrom 1 szem szegfűszeg üvegenként •1-2 evőkanál cukor üvegenként vagy tetszőleges édesítő ízlés szerint Elkészítés Leszemezzük, majd bő vízben megmossuk a bodzabog... |
Befőzés cukor nélkül |
2013-07-01 05:22:26 |
A gondos háziasszony télire is tartalékol azokból a kincsekből, amik csak nyáron teremnek, így bővíti a télálló gyümölcsök kínálatát. A makrobiotikus konyha kerüli a távoli tájakról származó gyümölcsök és zöldségek fogyasztását, ezeket módjával illesztjük be az étrendbe, nem ajánlja a gyümölcsök mélyhűtését sem, természetes módon tartósít, aszalással vagy befőzéssel. Íme egy tartó... |
bodzabefőtt |
2013-05-31 21:43:16 |
Hozzávalók 1 kg közepesen érett körte 1 kg közepesen érett szilva 1/2 kg bodzabogyó 1 citrom 1 szem szegfűszeg üvegenként •1-2 evőkanál cukor üvegenként vagy tetszőleges édesítő ízlés szerint Elkészítés Leszemezzük, majd bő v... |
mentaszörp! |
2012-03-28 12:34:44 |
2 l víz 2 db citrom 2 jó nagy marék mentalevél 5 dkg citromsav 2 kg cukor A megmosott mentát a karikára vágott citrommal és a 2 liter vízzel 1 napig áztatjuk. Másnap hozzáadjuk a cukrot, a citromsavat, és összeforraljuk a forrástól számított 15 perc alatt. Üvegekbe töltjük és ágyban párnák közt (na jó, ágytartóban és paplanok közt) kidunsztoljuk... |
|