A pezsgő története: |
2023-12-31 20:31:40 |
A pezsgő története: Legenda szerint Dom Pérignon vak bencés szerzetes a pezsgő feltalálója. A 17-18. század fordulóján élő atya, karácsony közeledtével szerette volna új borral meglepni rendtársait. Szüret óta hevert a pince mélyén egy mé... |
Gyógyborok |
2019-06-06 14:40:38 |
Borókabogyóbor - vizelethajtó és só ürítő 60db. bogyót leforrázunk 1 liter borral, 3 napig áztatjuk, majd leszűrjük. Reggelenként étkezés előtt egy kis pohárkával fogyasztunk belőle (ha nem kell utána kocsival menjünk valahova). Vizelethajtó és só ürítő hatása van.... |
A lázadás feltételei |
2016-01-31 10:07:32 |
A lázadás feltételei 2016/01/29 transyadmin A moslék/massza/cefre/püré/pép, aminek egy tartományon belül, vagy egy országon belül, létre kell jönnie, ahhoz, hogy súlyos lázadás, ill. felkelés, netalán forradalom törjön ki, a következő komponensekből tevődik össze: Etnikai vagy különböző csoportok közötti (ez lehet gazdag-szegény közötti, vagy faji, vagy vallási... |
A spájzolás időszaka: bemutatok 10 lehetőséget |
2014-08-27 20:08:00 |
A spájzolás időszaka: bemutatok 10 lehetőséget Bálintgazda.hu Még nyár van, és ritkán gondolnak az őszre, meg a télre, a zord hidegekre, a csúszós utakra,a rövid nappalokra, a fűtés gondjaira és a vitaminhiány következtében fellépő náthás, köhögős, influenzás hónapokra. Most és a következő hetekben a kertek bőséges választékot kínálnak olyan gyümölcsökből, zöldségfélé... |
A spájzolás időszaka: bemutatok 10 lehetőséget |
2014-06-19 10:47:03 |
A spájzolás időszaka: bemutatok 10 lehetőséget Bálintgazda.hu Még nyár van, sokan élvezik a forró napsütés és az enyhet nyújtó árnyék örömeit és ritkán gondolnak az őszre, meg a télre, a zord hidegekre, a csúszós utakra,a rövid nappalokra, a fűtés gondjaira és a vitaminhiány következtében fellépő náthás, köhögős, influenzás hónapokra. Most és a következő hetekben a ke... |
Beszélgessünk egy kicsit......ha van kedved... |
2012-12-31 13:49:47 |
Ismered-e a pezsgő történetét?.......ez ma különösen aktuális Mintegy bő 300 éve Champagne vidékén, a Reims környéki hautvilliersi Szent Benedek-rendi apátság pincevezetője - páter Perignon - erjedetlen cukrot tartalmazó bort, vastag falú palackban parafadugóval zárt le.... |
Pezsgőmintás csereszalvétámhoz |
2010-11-28 09:33:39 |
E csereszalvétámból normál s koktélméretben is van, ha megtetszik,szívesen cserélek belőle. Érdekességként találtam hozzá az interneten: Mintegy bő 300 éve Champagne vidékén, a Reims környéki hautvilliersi Szent Benedek-rendi apátság pincevezetője - páter... |
Feketeribizli bor 2. |
2010-09-21 04:56:59 |
Feketeribizli bor 2. Elkészítése: Az érett ribizkét megmossuk, összezúzzuk, és 2-3 napig előerjesztjük, majd kipréseljük. 1 l léhez 2 l vizet és 1 kg. cukrot adunk. A cukrot meleg vízben oldjuk fel. A vizet tölthetjük a visszamaradt cefrére, és 1 napi ázás után ismét kipréseljük, majd a léhez töltjük víz helyett. Az így nyert lé-keveréket kotyogóval ellátott demizsonba töltjü... |
Kökénybor |
2010-09-21 04:48:56 |
Kökénybor Elkészítése: A dércsípte gyümölcsöt összezúzzuk úgy, hogy a magvak, lehetőleg épen maradjanak. 1, 5 kg. zúzalékra 2, 5 l forró vizet öntünk. Miután kihűlt, beoltjuk fajélesztővel, és 2 napig előerjesztjük. A kipréselt léhez 1 kg. cukrot keverünk 3 részletben: 70 dkg. erjesztés előtt, majd 15-15 dkg. 5-5 nap múlva. Miután a demizsonba töltött bor kierjedt, átfejtjük... |
|