Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533517 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 10
Előző Következő
Mákosguba-torta fehércsokoládé-krémes diógrillázzsal 2018-11-26 15:20:34
Szeretett férjecském kedvence a mákos kifli, és gondoltam, meglepem valami hasonlóval, de még is mással!!! Hát szerintem nem is fér kétség ahhoz, mennyire is ízlett neki az effajta mákos történet!!!! hozzávalók / 5 adag kiflis rész 10 db kifli 1 l tej 10 dkg vaj 12 dkg mák 10 dkg nádcukor 1 csomag vaníliás cukor 3 db tojás 2 marék dió (apróbbra törve) fehércsokolád...
Pozsonyi kifli (és bejgli egy csapásra) | Nassolda 2015-12-08 00:17:40
Mi nagyon szeretjük a pozsonyi kiflit, de bevallom, ezzel együtt csupán kétszer készítettem. IMG_1919 Bevallom picit csaltam a készítése közben, mert közel a fele tésztából bejglit sütöttem. 😛 Szóval úgy nézett ki, hogy egy kis adag tésztát készítettem, abból lett 8 pozsonyi kapocs (mert a mákos pozsonyit ácskapocs formára hajtjuk) és egy kisebb bejgli. Egy dolog...
Titkok és tévedések 2015-01-14 13:30:12
X/9 Eszter másnap a kora reggeli busszal beutazott Tóvárra. Anyja egyetértésével tette, noha Mari még akkor sem tudta, hogy valóban rokonról van szó. De úgy gondolta, a történtek után meg kell kérdezniük, miben segíthetnek. (Még nem volt elég bátorsága ahhoz, hogy maga kérdezze meg.) Csomagolt néhány szelet almás lepényt, hogy lánya ne menjen üres kézzel a kórházba. Eszter...
Ide vele - máglyarakás 2014-11-17 16:10:25
Ide vele - máglyarakás Országh Kitti Gasztro A máglyarakás az az egész évben készíthető édesség, ami klasszikusnak számít és tényleg nagyon sokan szeretik. Klasszikus máglyarakás Nővérem első komolyabb konyhai próbálkozásai között tartjuk számon otthon, évekig máglyarakásokat gyártott legalább havonta háromszor, bár én ekkoriban a tojáshabbal nem voltam jó viszonyban ...
szeretettel 2012-04-10 06:48:50
KOSZTOLÁNYI DEZSŐ SÖTÉT BÚJÓCSKA Az írásokat összegyűjtötte és a szöveget gondozta RÉZ PÁL TARTALOM PILLANATKÉPEK A MI NÓTÁINK EMBER ÉS VILÁG SZÜRKE RAJZOK NAPLÓM TAPS A KÖLTŐ SZABADSÁG ÓDA A TELEFONHOZ EMBER ÉS VILÁG VASÁRNAP VASÁRNAP KÉPESKÖNYV NAPLÓ ANKERSCHMIDT JUN. ŐSEMB...
Ízőrzők – Ecseny – 2011-12-04 09:28:41
Ízőrzők - Ecseny - receptek Savóleves Hozzávalók: 1- 1,5 liter savó, 1 teáskanál só, 4 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál tejföl, 1 tojás. A reszelt tésztához 1 tojás, és annyi liszt, amennyit felvesz. A savót a sóval felforraljuk. Közben elkészítjük a reszelt tésztát. Egy egész tojáshoz annyi lisztet teszünk, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Lisztezett gyúródeszká...
Sajtos padlizsánkrémleves 2011-03-11 12:21:13
Hozzávalók: - 2 padlizsán - 1 hagyma - 6 gerezd fokhagyma - 6 háromszög sajt (füstölt) vagy 2 tömlős füstölt sajt - petrezselyem - só - bors - 3-4 púpozott evőkanál liszt A tálaláshoz: - 3 kifli - 4 nagy gerezd fokhagyma - olívaolaj - só Elkészítés: A padlizsánokat megmossuk, és előmelegített sütőben, kb. 200 fokon 1 óra alatt megsütjük. Kicsit várunk,...
Vaníliás kifli, macsósan 2011-03-09 22:03:23
Vaníliás kifli, macsósan A legutóbbi, szélesvásznú rétesmese után pihenésképpen egy újragondolt apró sütiről sztoriznám. Az újragondolás ezúttal nem az én érdemem, hanem a már sokszor emlegetett nagymamáké. Igen, igen, a nagy kedvencből is került bele...! Már csak azt nem értem: miért nem saját jogon jutott eszembe a mákosítás?! Rögtön az elején szeretném leszögezni (ááá, ez...
Sajtos padlizsánkrémleves 2010-12-10 13:36:37
Hozzávalók: * 2 padlizsán * 1 hagyma * 6 gerezd fokhagyma * 6 háromszög sajt (füstölt) vagy 2 tömlős füstölt sajt * petrezselyem * só * bors * 3-4 púpozott evőkanál liszt * A tálaláshoz: * 3 kifli * 4 nagy gerezd fokhagyma * olívaolaj * só Elkészítés: 1.) A padlizsánokat megmossuk, és előmelegített s...
Padlizsánia...1 2010-10-28 14:00:18
Padlizsánia.... Grillezve, rántva, sütve, párolva, kenyérre kenve egyre gyakrabban találkozhatunk már az éttermekben is a tojásdad alakú padlizsánnal, hiszen egészen kiváló ételek készíthetők belőle. Van néhány olyan alapanyag, amit az ember a legszívesebben szinte minden évszakban, és minden ételbe beletenne. Így vannak sokan a padlizsánnal is, ezért n...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.