Sárgadinnye krémleves pirított mandulás habgaluskával. |
2018-09-11 21:19:34 |
Hozzávalók: 1 sárgadinnye 4-5 ek barna cukor 2 cs vaníliás cukor 3 dl édes fehérbor 4 dl víz 1/2 cs vaníliás pudingpor 2 dl tejszín fahéj 3-4 db szegfűszeg reszelt narancshéj Egy edénybe elkezdem karamellizálni a barna cukrot, majd ha már eléggé folyós és nem túl barna, hozzáadom a felkockázott sárgadinnyét. (hirtelen elkezd sercegni és a cukor egy része m... |
Hideg málnakrémleves pirított mandulával. |
2018-09-11 21:16:08 |
Hozzávalók: 70 dk málna méz(v. cukor) 2 cs vaníliás cukor 2 dl fehérbor 2 dl tejszín citromlé reszelt citromhéj fahéj szegfűszeg 1/2 cs vaníliás pudingpor csipet só 5 dl víz Fél kilónyi málnát feltenni főni a vízzel, a borral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, ízlés szerint mézzel (v. cukorral) és a fű... |
Amarettós málnakrémleves. |
2018-09-11 21:15:28 |
Gyorsan elkészíthető és csak a hűtése igényel több időt, így akár a fogyasztás előtti napon is elkészíthetjük. Egy kis Amarettoval (mandula likőrrel) nem volt túl édes, viszont kellemesen hideg és krémes. Na és a pirított mandula a tetején,nagyon finom! 50 dk málna 5 dl víz 2 dl tejszín 1 cs vaníliás cukor cukor 3 db szegfűszeg pici őrölt fahéj 4-5 levél citr... |
Tejszínes-spárgás csirkemell. |
2016-05-22 19:12:44 |
Hozzávalók: 2 db csirkemellfilé 1 cs spárga (lehetőleg zöld) 1 db lilahagyma 1 ek kukoricaliszt só őrölt fehérbors tárkony 1 db húsleveskocka 1 dl fehérbor 1,5 dl tejszín 1 ek olívaolaj 5 dkg vaj sajt A kukoricalisztet, sót, őrölt fehérborsot, összekeverni, majd beleforgatni a csirkemellfiléket. Ezután egy serpenyőbe felhevíteni az olívaolajat és a vajat, majd be... |
Amarettós málnakrémleves. |
2016-04-06 14:44:24 |
Gyorsan elkészíthető és csak a hűtése igényel több időt, így akár a fogyasztás előtti napon is elkészíthetjük. Egy kis Amarettoval (mandula likőrrel) nem volt túl édes, viszont kellemesen hideg és krémes. Na és a pirított mandula a tetején,nagyon finom! 50 dk málna 5 dl víz 2 dl tejszín 1 cs vaníliás cukor cukor 3 db szegfűszeg pici őrölt fahéj 4-5 levél citromfű 1 e... |
Hideg málnakrémleves pirított mandulával. |
2016-04-06 14:40:33 |
Hozzávalók: 70 dk málna méz(v. cukor) 2 cs vaníliás cukor 2 dl fehérbor 2 dl tejszín citromlé reszelt citromhéj fahéj szegfűszeg 1/2 cs vaníliás pudingpor csipet só 5 dl víz Fél kilónyi málnát feltenni főni a vízzel, a borral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, ízlés szerint mézzel (v. cukorral) és a fűszerekk... |
Sárgadinnye krémleves pirított mandulás habgaluskával. |
2016-04-06 14:23:26 |
Hozzávalók: 1 sárgadinnye 4-5 ek barna cukor 2 cs vaníliás cukor 3 dl édes fehérbor 4 dl víz 1/2 cs vaníliás pudingpor 2 dl tejszín fahéj 3-4 db szegfűszeg reszelt narancshéj Egy edénybe elkezdem karamellizálni a barna cukrot, majd ha már eléggé folyós és nem túl barna, hozzáadom a felkockázott sárgadinnyét. (hirtelen elkezd sercegni és a cukor egy része megkemén... |
Sóskamártás vagy sóskafőzelék |
2014-04-30 14:22:16 |
Sóskamártás vagy sóskafőzelék Hozzávalók: 1/2 dl Vénusz olaj 2+2 evőkanál liszt 30-50 dkg friss sóska 5 dl tej 1 kis pohár tejföl 1 evőkanál szárított zöldségkeverék kb. 15 dkg cukor só Elkészítés: A sóskát váltott vízben alaposan megmossuk és lecsepegtetjük. Az olajon 2 evőkanál liszttel világos rántást készítünk, amit a te... |
Cukkini-krémleves tojásmetélttel. |
2013-09-09 13:34:33 |
Leves hozzávalói: 1 db cukkini 1 db főzőhagyma(v. vöröshagyma) 2-3 gerezd fokhagyma petrezselyemzöld só 2 db zöldségleveskocka őrölt bors 2 dl tejszín olívaolaj víz A cukkinit felkockázni, a hagymát és a petrezselyemzöldet apróra felvágni. Egy edénybe kevés olívaolajat önteni, majd elkezdeni párolni az apróra vágott hagymát. Ha már kezd üveges lenni, akkor véko... |
Sokat tehetünk jó közérzetünk és teljesítő képességünk megőr |
2013-02-01 14:04:04 |
Élet-szín-tér gyakorlati útmutató télre Itt van a tél és hideg, és szürkeség, de nagyon. Valamit tenni kell, mielőtt az ünnepek elmúltával eluralkodik rajtunk a téli depresszió. Vegyük hát sorra a teendőket. Sokat tehetünk jó közérzetünk és teljesítő képességünk megőrzéséért ha melegítő, vitalizáló ételeket, italokat, krémeket és nem utolsó sorban illatokat használunk.... |
|