Sertésszűz tekercsek sajtos gomba szósszal |
2022-12-16 17:33:11 |
Gyorsan kész, nagyon finom, mutatós és ezzel az elkészítéssel biztosan vajpuha lesz a szűz, nem keményedik meg, nem lesz száraz. Hozzávalók: 15 dkg Ammerlander vaj 2 ek aprított petrezselyemzöld 1 tk aprított friss rozmaring 3 gerezd fokhagyma 60 dkg sertésszűz 1 fej vöröshagyma 50 dkg csiperke gomba 4 dl cukrozatlan habtejszín 15 dkg reszelt Ammerlander trappisat sa... |
Dubarry szelet |
2021-04-09 16:42:26 |
Nem szép de nagyon nagyon finom! Elkészült ebédre A felszeletelt húst (karaj, tarja, csirkemellfilé ki mit szeret). Gyengén kiklopfolom, sózom, borsozom s kevés olajon fehéredésig elősütöm. Közben előfőzöm a karfiolrózsákat (mérettől függően 10-15 perc) sós vegetás vízben. Elkészítem a besamelmártást (10 dkg vaj vagy margarin 5 púpozott evőkanál liszt tej, só, bors, sze... |
Baconos göngyölt |
2021-02-03 15:40:30 |
Hozzávalók: 12 szelet sertéscomb 12 szeletelt bacon 4 zsemle 4 tojás 1 fej vöröshagyma só bors delikát sertés fűszerkeverék zsír perezselyemzöld zsemlemorzsa Elkészítése: A húst kiklopfolom, majd megsózom és elkészítem a tölteléket. A vöröshagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem. 4 zsemlét beáztatok, fűszerezem (só, bors, delikát), össze keverem a... |
Töltött hús |
2018-12-23 07:20:13 |
Hozzávalók: - 80 dkg csont nélküli karaj - 30 dkg darált hús - 1 csokor zöldhagyma - 1 csokor petrezselyemzöld - 3 gerezd fokhagyma - 1 tojás - fél zsemle - só - bors - pirospaprika - olaj. Elkészítés: A húst felszeletelem kiklopfolom sózom borsozom. A darált húshoz hozzáadom a beáztatott és kinyomkodott zsemlét , fokhagymát, a tojást, sóval, borssal piros... |
Sajttal töltött karajszelet kukoricás bundában |
2018-09-09 16:35:20 |
Hozzávalók: 6 db 1-2 cm vastag karajszelet 6 szelet sajt só bors olaj a kisütéshez Panírhoz: 20 dkg kukoricaliszt 10 dkg finomliszt 0,5 csomag sütőpor 4 tojás 1 ek cukor 1 tk só 1 kk őrölt bors kb 2 dl tej Elkészítése: A karajszeleteket lapján félbe vágom, de nem vágom végig. Széthajtom, enyhén kiklopfolom, sózom, borsozom, és felhasználásig hűtőbe tesze... |
Almás, sajtos csirkemell |
2018-09-09 16:18:07 |
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet csirkemell filé 2 db nem túl édes alma 4 szelet trappista vagy mozzarella sajt• só szárnyas fűszer étolaj őrölt fahéj / elhagyható / Elkészítése: A csirkemelleket szétnyitom, kiklopfolom, sózom, befűszerezem. Az almákat ketté vágom a magházat kiveszem.. A fél almákat cikkekre vágom. A csirkemelleket kevés olajon serpenyőben vag... |
Pulykatorta |
2018-09-09 16:11:56 |
Hozzávalók: 70 dkg pulykamellfilé 25 dkg szeletelt bacon 25 dkg reszelt sajt 4 tojás kevés liszt só Elkészítés: A filéket finoman kiklopfolom, majd sózom és lisztben megforgatom. Egy tortaformát kibélelek szalonnával. A húsokat elhabart tojásban engedem, majd a szalonnára teszem. Amikor egy szint elkészült, sajttal megszórom, majd addig építem a tortám húsból és sajtb... |
Cigánypecsenye |
2018-01-25 23:12:13 |
Cigánypecsenye Hozzávalók: 1 kg tarja 30 dkg füstölt szalonna 8 gerezd fokhagyma legalább fél kg vöröshagyma só ,bors pirospaprika Elkészítése: A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányérba és a mikróban kb. 2-3 perc alatt kisütöm a... |
Szilveszteri menűajánlat |
2017-12-31 01:50:37 |
Szilveszteri menűajánlat Szilveszteri menűajánlat: Reggeli: Vajas pirítós kaviárral és lilahagymával Előétel: Kocsonya Főétel: Malacpecsenye párolt káposztával, burgonyagombóccal Desszert: Gyors sós-sajtos aprósütemény, méteres kalács Vacsora: Tatár bifsztek pirítóssal Éjfélre: Főtt virsli mustárral, tormával, hidegtál, hozzávaló salátákkal és persze pezsgő, bólé Ve... |
Zsolnay töltött karaj |
2017-11-25 23:43:43 |
Zsolnay töltött karaj Hozzávalók: 5 vastagabb szelet karaj só bors kakukkfű 25 dkg gomba 2 db tojás 1 fej vöröshagyma 3 db közepes paradicsom 3-4 db fehér paprika 4 gerezd fokhagyma 1 teáskanál pirospaprika olaj fél pohár tejföl 1-2 evőkanál liszt Elkészítés: Előző este a vastagabb karajszeletekbe zs... |
|