Baconos göngyölt |
2021-02-03 15:40:30 |
Hozzávalók: 12 szelet sertéscomb 12 szeletelt bacon 4 zsemle 4 tojás 1 fej vöröshagyma só bors delikát sertés fűszerkeverék zsír perezselyemzöld zsemlemorzsa Elkészítése: A húst kiklopfolom, majd megsózom és elkészítem a tölteléket. A vöröshagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem. 4 zsemlét beáztatok, fűszerezem (só, bors, delikát), össze keverem a... |
Pácolt rántott csirke |
2019-12-11 11:30:24 |
A csirkehúsból készült rántott húst mindenki szereti és bármikor szívesen fogyasztja. A háziasszonyok amikor rántott húst készítenek, előbb lisztbe, majd tojásba forgatják a húst, mi ma szeretnénk bemutatni nektek egy ennél sokkal egyszerűbb módszert. HOZZÁVALÓK: 4 db csirkemell filé, 30 g mustár, 50 g majonéz, 30 ml olaj, 40 g méz, 5 gerezd fokhagyma, só, piro... |
A sertéshúsból nem csak rántott hús készülhet |
2018-09-25 19:27:02 |
A sertéshúsból nem csak rántott hús készülhet, ez az étel sokkal finomabb és különlegesebb! A sertéshúst többféle képen elkészíthetjük. Ma szeretnénk bemutatni nektek, hogy a kiklopfolt sertéshús szeletekből, hogya... |
Fokhagymás tarja sült burgonyával és hordós savanyúsággal |
2018-03-16 05:21:33 |
Fokhagymás tarja sült burgonyával és hordós savanyúsággal Hozzávalók 60 dkg tarja, 1 fej fokhagyma, 1 evőkanál paprikakrém (édes), 1 evőkanál kömény (őrölt), só, bors, 1 csomag petrezselyem Elkészítjük a pácot.... |
Vasi pecsenye sült paprikával, burgonyával |
2018-02-06 12:47:49 |
Első, nagyon fontos lépés a pác: azért is került ide az elejére, mert ezt hozzá kell kalkulálni. A végeredményért persze megéri:) Ha viszont megvagyunk vele, akkor utána az elkészítés már gyorsan megy. Így mondhatjuk, hogy gyors recept is, meg nem is. A pác miatt. Az viszont nagyon fontos! Hozzávalók 60 dkg karaj, 3 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, paprikakrém (csípő... |
Finom rántott hús |
2018-01-15 14:11:26 |
4 tojás, 2 kanál tejföl, 2 kanál liszt, ízlés szerint só, bors - ezeket összekeverni, a kiklopfolt hússzeleteket belemártani és a szokott módon, forró zsiradékban kisütni. ... |
Esterházy-rostélyos Gundel módra |
2017-09-28 22:14:52 |
Esterházy-rostélyos Gundel módra Hozzávalók 1 kg rostélyos (színhús) só 6 dkg liszt 6 dkg zsír 15 dkg sárgarépa 10 dkg petrezselyemgyökér 5 dkg zellergumó 8 dkg vöröshagyma 10 dkg zsír só, törött bors csontlé 1 dl bor 1 db citrom 1 db babérlevél 20 db kapribogyó 3 dkg mustár 2 dkg liszt... |
Párizsi szelet |
2017-07-19 13:51:00 |
Hozzávalók 4 főre 8 szelet sertés comb vagy karaj, esetleg csirkemell liszt tojás só olaj vagy zsír a sütéshez A kiklopfolt hússzeleteket besózom, kicsit állni hagyom. Ezután először lisztbe forgatom, utána a felvert tojásba mártom, végül ismét a lisztbe, majd a forró olajban a szokásos módon kisütöm. Így a tojás nem szív magába olyan sok zsiradékot és a hús is puhább,... |
Klasszikus Cordon bleu |
2017-03-26 09:46:09 |
Klasszikus Cordon bleu Hozzávalók: 4 vastag szelet borjúcomb 4 szelet trappista sajt 4 szelet sonka tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz olaj a sütéshez A borjúhússzeletet kicsit klopfold ki a klopfoló sima felével. Vágd félbe, de ne teljesen. Tegyél mindegyikbe egy-egy... |
Szűzpecsenye medvehagymás töltelékkel |
2017-03-19 00:07:26 |
Szűzpecsenye medvehagymás töltelékkel Hozzávalók 1 db szűzpecsenye 25 dkg sertés darált hús 20 dkg szeletelt bacon 1 kisebb csokor medvehagyma 1 db vöröshagyma 3 ek zsemlemorzsa 1 db tojás (nagy) só őrölt bors 1 mk szerecsendió 3 ek olívaolaj 1 dl fehérbor Elkészítés A vöröshagymát apróra vágjuk, m... |
|