Előző
Következő
|
Rossz szájhigiénia és betegségek |
2020-03-25 13:38:45 |
A máj az egyik legfontosabb szervünk. Szerepe többek között az, hogy kiszűrje az emberi szervezetből a méreganyagokat. A májrák egyre több emberre jelent veszélyt a mai világban, ennek oka többek között a nem megfelelő, vagyis az egészségtelen táplálkozásban keresendő. A másik probléma az lehet, ha valaki nem megfelelően ápolja a szájüregét, ugyanis a rossz szájhigiénia szintén... |
Kenyér |
2017-01-14 09:59:31 |
Előkészítés, dagasztás (Írta Jenei Éva) Régen a gazdasszonyok este elkészítették a kovászt, hajnali kettőkor fölkeltek, begyúrták a tésztát, majd visszafeküdtek. Öt óra tájban átgyúrták, dagasztották, és elkezdték fűteni a kemencét. Majd szakajtóban kelesztették és reggelre kész volt a kenyér. Mi ennél azért kényelmesek vagyunk, délután 4-5 óra fele sütünk kenyeret. Ehhez regge... |
Hogyan tedd zöldebbé a gardróbodat? |
2012-09-05 13:16:46 |
Hogyan tedd zöldebbé a gardróbodat? Amikor a ruha kezd új életet...Avagy hogyan lehetnénk öltözködésünk terén is igazán környezettudatosak? Ironikus: a divat mulandó, miközben a különféle, feleslegesen károsító ruhaanyagok és az elkészítésükkel járó szennyezés nem. A káros anyagokkal készült ruhák ma is megtöltik az üzleteket, mindig divatosak. A környezetbarát divat ugyanak... |
Hasmenés:csellel ölő baktérium |
2011-06-02 08:01:55 |
Hasmenésjárvány: csellel öl a baktérium Szerző: hvg.hu A járványt a közönséges bélbaktérium olyan törzse okozza, amely többféle kórokozó tulajdonságot "szedett össze", és így képes a bélfal védelmi rendszerét kijátszva áthatolni és toxikus anyagokkal elárasztani a beteg keringését - olvasható abban a közleményben, amelyet a Semmelweis Egyetem III. Belgyógyászati Klinik... |
Utózöngék |
2011-01-19 00:07:25 |
Fjordok országa Megtettem Szegedtől oda vissza 250 km-t, autóval, s az egész vidéken áll a belvíz. Ha kitekintettem az útról, mintha vizet átszelő hídon mentem volna át, ha messzebbre néztem, mintha tavakat láttam volna: félig befagyott csillogó vízfelszínek tarkították a tájképet. Vizek, havas, jeges fodrok szerte. Szép is volt, meg ijesztő. Néhány faluban, a házak körül... |
Aki folyton csak vár |
2009-08-01 09:01:35 |
Gergely Ágnes: Aki folyton csak vár Aki folyton csak vár holdtöltére tengerdagályra tüskés sokszöggel dobja szembe a dolgok megváltozott optikája a bőre megkettőzve él minden felület sokszoroz torzító gépből szól a hang mindenki mellőle oroz kolduskirélyné szól a hang derekán kattog az idő a látomások kilyukadnak mint a beteg tüdő ujjhegyén ü... |
Aki folyton csak vár |
2009-02-13 18:07:14 |
Gergely Ágnes: Aki folyton csak vár Aki folyton csak vár holdtöltére tengerdagályra tüskés sokszöggel dobja szembe a dolgok megváltozott optikája a bőre megkettőzve él minden felület sokszoroz torzító gépből szól a hang mindenki mellőle oroz kolduskirélyné szól a hang derekán kattog az idő a látomások kilyukadnak mint a beteg tüdő ujjhegyén ü... |
Aki folyton csak vár |
2009-02-06 12:09:09 |
Gergely Ágnes: Aki folyton csak vár Aki folyton csak vár holdtöltére tengerdagályra tüskés sokszöggel dobja szembe a dolgok megváltozott optikája a bőre megkettőzve él minden felület sokszoroz torzító gépből szól a hang mindenki mellőle oroz kolduskirélyné szól a hang derekán kattog az idő a látomások kilyukadnak mint a beteg tüdő ujjhegyén ülnek... |
Aki folyton csak vár |
2009-02-03 17:43:50 |
Gergely Ágnes: Aki folyton csak vár Aki folyton csak vár holdtöltére tengerdagályra tüskés sokszöggel dobja szembe a dolgok megváltozott optikája a bőre megkettőzve él minden felület sokszoroz torzító gépből szól a hang mindenki mellőle oroz kolduskirélyné szól a hang derekán kattog az idő a látomások kilyukadnak mint a beteg tüdő ujjhegyén ülnek... |
Egészséges ételek ínyenceknek |
2008-12-01 23:35:02 |
I. FEJEZET A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztronómiai szak... |
Előző
Következő
|
|