Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4532998 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 5
Előző Következő
Cseresznye te édes! 2020-06-05 19:47:17
Felhasználása széles körű, pite, lekvár, leves de az igazi gasztrosiker a francia Limousin régióból származó cseresznyével készült clafoutis (ejtsd klafuti) ami nem más, mint egy desszert. Készítése: sűrű palacsintatészta sok tejszínnel kikeverve és kimagozatlan fekete cseresz...
x 2014-05-28 10:28:11
- Juhászné Szunyogh Mária [Mar... ALMAHÉJTEA Elkészítése: hámozzunk meg 2 db almát és a héját dobjuk bele 1/2 liter forró vízbe. Fedjük le, és hagyjuk állni kb. 15 percig. Ízesíthetjük barnacukorral, nádcukorral, mézzel, de ihatjuk magában is. Az áztatás során az almahéj felpuhul, így könnyebben lehet elrágcsálni. Véletlenül se dobjuk ki! A tea jó hatás...
Gyógynövények Janus Pannonius 2011-02-15 16:20:09
Letűnt századok étkei Gyógynövények Janus Pannonius költeményében B. Szabolcs Csaba - 2011.02.06 Szerepel benne nyolc növény név: rózsa, viola, kutyatej, beléndek, aloé, kapor, mák és nadragulya. Ezekhez fűzök a továbbiakban néhány ismert és kevéssé ismert megjegyzést. Az álom...
Bodzalekvár variációk. 2010-06-22 20:46:54
Bodzalekvár variációk. 1. Bodzalekvár sárgarépával. 350 g szemezett bodzabogyót megmossuk, 1/8 l lobogó vízben 3 percig főzzük, áttörjük. 400 g sárgarépát megmosunk, megtisztítjuk, darabokra vágjuk, 1/8 l vízben megfőzzük, áttörjük. A lekváralapot összekeverjük, megmérjük, félannyi cukrot adunk hozzá. Felfőzzük, forrón üvegbe töltjük. Száraz gőzben tartósítjuk. 2. Bodzal...
Bodzalekvár I. II. 2010-05-26 21:28:00
Bodzalekvár I. Túlérésben lévő bodzabogyókat (1/2 l) lecsumázzuk, megmossuk, kevés vízzel, ízlés szerinti cukorral, néhány kimagozatlan érett szilvával kb. 2 óra hosszat főzzük. Zsemlemorzsát vajban megpirítunk, majd a már elkészült alaphoz keverjük a keveréket, majd szitán áttörjük. Hidegen tálaljuk. Frissen fogyasztjuk. Bodzalekvár II. Bodzabogyókat, (1/2 l) feleze...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.