Csipkebogyó gyógyhatásairól |
2020-06-06 19:38:19 |
A csipkebogyó másik elnevezése a gyepűrózsa, de illetik még a vadrózsa, illetve a csipkerózsa névvel is. A gyepűrózsa (Rosa canina) a rózsafélék családjának egyik kiemelkedő tagja, hiszen a tojásdad, pirosas termések teli vannak C-vitaminnal. A növény lehajló vagy kúszó ágai... |
Ismerkedj meg az aszalás előnyeivel |
2016-07-28 19:53:17 |
Az aszalás ősi tartósítási eljárás, amit már a Kínai Birodalomban is használtak, de az ókori görögök, rómaiak is tartósítottak így élelmiszereket. A művelet során a kezelt gyümölcs összetöpped, elveszti víztartalmának és tömegének nagy részét. Nem kell hozzá cuko... |
Fordított cseresznyés-csokoládétorta. |
2016-06-16 18:22:02 |
Hozzávalók: 15 dkg liszt 15 dkg porcukor 2 ek kakaó 1/2 cs sütőpor 1/4 tk szódabikarbóna 15 dkg vaj 2 cs vaníliás cukor 2 db tojás 1 dl tejszín cseresznye ízlés szerint A cseresznyét kimagozni, majd egy sütőpapírral bélelt 28 cm-es tortaforma aljába tenni. A puha vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverni. Ezután állandó keverés mellett hozzáadni e... |
Galette mascarponés-diós krémmel és cseresznyével |
2016-05-31 14:53:31 |
3-4 db hozzávalói: 20 dkg liszt 10 dkg vaj 1-2 ek tejföl 1 ek hideg víz csipet só 1 cs vaníliás cukor A lisztet egy csipet sóval, és a vaníliás cukorral egy tálba tenni és összekeverni. Ezután hozzáadni a vajat, majd gyors mozdulatokkal összemorzsolni, hogy jó morzsalékos legyen. Végül beletenni kanalanként a tejfölt és a vizet, majd összegyúrni hogy könnyen nyújtha... |
Meggy befőzés |
2015-06-27 10:34:30 |
Néhány jó kis recipét ajánlok annak, akinek kevés ideje/helye van, de szeretik a meggyet: 1. Szépen megmossuk, tiszta üvegekbe rakjuk magosan, rászórunk 2 e.k. cukrot , forróvizet öntünk rá és kidunztoljuk. (Ugyanezt sziruppal is csinálhatjuk, de az idei meggy olyan édes, hogy most felesleges.) 2. Magozott meggyet egy-két marék mazsolával főzünk lekvárnak, cukor - ízlés szeri... |
Megérkezett június szupersztárja, mindenki kedvence: a csere |
2015-06-09 21:37:20 |
Megérkezett június szupersztárja, mindenki kedvence: a cseresznye A cseresznye mosolyt csal az arcokra. A nyár első igazi piros gyümölcse, amely a gyermeki énünket kényezteti. A roppanós, édes gyümölcsöt élmény magában falni, de süteményekbe, desszertekbe is érdemes belekomponálni. A cseresznyés sütemények elkészítésének, a legtöbb esetben, két akadálya van: a cseresznye... |
Az aszalás előnyei és házi praktikái |
2015-03-22 22:13:25 |
Az aszalás előnyei és házi praktikái Az aszalás ősi tartósítási eljárás, amit már a Kínai Birodalomban is használtak, de az ókori görögök, rómaiak is tartósítottak így élelmiszereket. Az aszalás során a kezelt gyümölcs összetöpped, elveszti víztartalmának és tömegének nagy részét. Nem kell... |
Mit lehet aszalni? |
2014-08-23 10:50:03 |
Nem kell hozzá tartósítószer, segédanyag, cukor, tároló edény, csupán meleg, amelyet évezredeken át a napfény szolgáltatott. Praktikák. Aszalással tartósítanak még ma is sok déli vidéken, így állítva elő többek között az egész világon kedvelt aszalt szőlőt, a mazsolát.... |
Az aszalás előnyei |
2014-07-15 11:25:19 |
AZ ASZALÁS ELŐNYEI ÉS HÁZI PRAKTIKÁI Az aszalás ősi tartósítási eljárás, amit már a Kínai Birodalomban is használtak, de az ókori görögök, rómaiak is tartósítottak így élelmiszereket. Az aszalás során a kezelt gyümölcs összetöpped, elveszti víztartalmának és tömegének nagy részét. Nem kell hozzá cukor, tartósítószer, sem adalékanyag, különleges tárolóedény és mégis természet... |
Az aszalás előnyei és házi praktikái |
2014-07-15 10:49:36 |
Az aszalás előnyei és házi praktikái TudnodKell Az aszalás ősi tartósítási eljárás, amit már a Kínai Birodalomban is használtak, de az ókori görögök, rómaiak is tartósítottak így élelmiszereket. Az aszalás során a kezelt gyümölcs összetöpped, elveszti víztartalmának és tömegének nagy részét. Nem kell hozzá cukor, tartósítószer, sem adalékanyag, különleges tárolóedény és... |
|