Bólé készítése |
2017-12-28 12:22:34 |
Általános recept Elkészítés: Lesarkítva: a bólé az az ital, amely úgy ,,keletkezik", hogy a gyümölcssalátába belefolyik a bor, majd egy kis idő múlva beleborul a pezsgő is. Részletesebben: A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk (kivéve a citrusféléket), feldaraboljuk, amennyiben szükséges kimagvazzuk, ízlés szerint megcukrozzuk, majd a tömény italt ráöntve állni... |
A leggyorsabb és legjobb habsütemény |
2017-03-12 20:47:36 |
Szükségünk lesz: 300 gkristálycukor 6 dbtojás 2 csomagvaníliacukor 300 grétesliszt ½ csomagsütőpor 100 mlolaj 100 mlvíz gyümölcs - szilva, sárgabarack A morzsához: 4 ev. kanálkristálycukor 4 ev. kanálrétesliszt 4 ev. kanálmargarin A tojások fehérjét és sárgáját elválasztjuk. A sárgáját a kristálycukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Ha már a cukros... |
Fahéjas szilvás pite (bármilyen más gyümölccsel) |
2017-03-10 11:10:43 |
Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt 2 evőkanál porcukor 1 teáskanálnyi őrölt fahéj 20 dkg vaj 2 tojássárgája 4 evőkanál tejföl 1 csomag sütőpor A töltelékhez: 1 kg szilva fél citrom reszelt héja 3 evőkanál cukor 2 teáskanálnyi őrült fahéj 1 evőkanál zsemlemorzsa Elkészítése: A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt kö... |
Fahéjas szilvás pite |
2015-08-31 11:57:37 |
Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt 2 evőkanál porcukor 1 teáskanálnyi őrölt fahéj 20 dkg vaj 2 tojássárgája 4 evőkanál tejföl 1 csomag sütőpor A töltelékhez: 1 kg szilva fél citrom reszelt héja 3 evőkanál cukor 2 teáskanálnyi őrült fahéj 1 evőkanál zsemlemorzsa Elkészítése: A tészta alapanyagait egy tálba tesszük... |
Fahéjas szilvás pite: |
2014-07-29 21:58:02 |
Fahéjas szilvás pite: Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt 2 evőkanál porcukor 1 teáskanálnyi őrölt fahéj 20 dkg vaj 2 tojássárgája 4 evőkanál tejföl 1 csomag sütőpor A töltelékhez: 1 kg szilva fél citrom reszelt héja 3 evőkanál cukor 2 teáskanálnyi őrült fahéj 1 evőkanál zsemlemorzsa Elkészítése: A tész... |
x |
2014-05-28 10:28:11 |
- Juhászné Szunyogh Mária [Mar... ALMAHÉJTEA Elkészítése: hámozzunk meg 2 db almát és a héját dobjuk bele 1/2 liter forró vízbe. Fedjük le, és hagyjuk állni kb. 15 percig. Ízesíthetjük barnacukorral, nádcukorral, mézzel, de ihatjuk magában is. Az áztatás során az almahéj felpuhul, így könnyebben lehet elrágcsálni. Véletlenül se dobjuk ki! A tea jó hatás... |
rizspiláf! |
2012-03-30 15:02:38 |
Hozzávalók: 40 dkg rizs 8 dl tyúkhúsleves 1/2 csirke 2 érett paradicsom 1 zöldpaprika 1 marék tisztított és ledarált mandula 1 marék mazsola 1 kis fej vöröshagyma 1 marék darált pisztácia 1 evőkanál koriandermag 4 evőkanál olívaolaj só és bors A mazsolát kb. 1 óráig langyos vízben áztatjuk. A rizst jól megmossuk. A paradicsomot meghámozzuk és apróra v... |
Almás szilvadzsem |
2010-11-26 05:51:13 |
Hozzávalók: 1 kg alma, 1 kg szilva, 1 kg cukor, 1/2 rúd vanília. Elkészítés: Borízű almát megtisztítunk, magházát kiszedjük, a szilvát kimagvazzuk, ezeket együtt sűrűre főzzük, jegeces szirupba téve, hozzáadva kis vaníliát. Üvegekbe rakjuk, kihűlésig letakarjuk.... |
Tortilla leves |
2010-11-22 19:29:06 |
Tortilla leves Hozzávalók: 18 dkg kaliforniai paprika (piros) fél fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 tk chili 10 db paradicsom 1 tk só 1 ek olaj 2 marék tortilla chips 1 csomag mexikói chilis bab fix Elkészítése: A kaliforniai paprikát szárazon forró sütőben megsütjük, majd gondosan kimagvazzuk. A... |
Avokádó saláta 2. |
2010-10-05 00:22:27 |
Hozzávalók: 2 szép nagy, vagy 4 kicsi avokádó, 2 adag francia mártás, 1 csokor petrezselyem. Meghámozzuk, félbevágjuk, kimagvazzuk az avokádót, és fél centis szeletekre vágjuk. Tálba tesszük, a mártással leöntjük, és néhány órára hűtőbe tesszük. Közvetlenül fogyasztás előtt szórjuk rá az apróra metélt petrezselyemzöldét.... |
|