Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4414279 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 7639
Előző Következő
Mákos -Diós bejgli / Azonnal készíthető/ 2019-11-11 18:03:07
Ez egy olyan bejgli recept amit nem kell keleszteni,csak gyúrom-nyújtom és sütöm. Hozzávalók: ( 3 rúd van belőle ) Pohár:2 dl 1 pohár tejföl (20 dkg) 1 pohár szoba hőmérsékletű sertés zsír (20 dkg) 2 egész tojás 3 evőkanál kristálycukor 1 kávéskanál só 3 dkg élesztő kb 60 dkg liszt Kenéshez : 1 tojás Mák töltelék ( 3 rúdhoz ) 50 dkg mák 40 dkg cukor tej...
Pozsonyi kifli,igazi omlós,finom diós kifli minden alkalomra 2019-11-09 19:35:10
Pozsonyi kifli, igazi omlós, finom diós kifli minden alkalomra! Hoztam nektek egy igazi omlós diós kifli, amit évek óta sütök. Minden alkalomra remek választás, nem lehet belőle annyit készíteni, hogy megunjuk! HOZZÁVALÓK 65 dkg liszt 30 dkg zsír vagy 35 dkg margarin 1 csapott mokkás...
Lekváros papucs, Sós kocka 2019-09-14 14:19:52
Szilvalekváros papucs 1 kg finomliszt 1 csomag sütőpor 1 csomag szárított élesztő 50 dkg margarin 20 dkg zsír 4 tojássárgája 2 evőkanál tejföl 1-2 evőkanál só (sótól függ) 1 üveg szilvalekvár Lekenésre: 1 tojás Elkészítés: A lisztet összekeverjük,a sóval,sütőporral, élesztővel,elmorzsoljuk a margarinnal és a zsírral,majd hozzáadjuk a tojássárgáját,tejfölt. Jól ös...
Krumplis pogácsa 2019-09-04 10:32:11
:1 kg finom liszt, 4 kiskanál só, 2 tojás, 1,5 dl tej kb 6 dl tej, 5 dkg élesztő felfuttatva 1,5 dl langyos tejben pici cukorral. 4 drb főtt krumpli és 25 dkg margarin. A krumpli és a margarinon kívül az alapanyagokat bedagasztjuk és nagyon jól kidolgozzuk a tésztát.. Gyurodeszkan kinyujtjuk amekkorara csak lehet, és ra reszeljük a krumplit és a margarint.. Feltekerjuk, mint a bei...
Hatlapos, ahogy én készítem 2019-08-31 15:27:16
Nekem meg van a szalalkális recept, ezért közreadom: Ez a sütemény 2-3 napig garantáltan puha marad Hozzávalók A tésztához 60 dkg liszt 15 dkg cukor 1 cs. szalalkáli 1 ek. zsír 1/4 liter tej A krémhez 25 dkg cukor, 1 liter tej, 2 dkg kakaó, 4 evőkanál liszt Elkészítése A lisztben a szalalkálit elkeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk, utána jön a...
Nagyon egyszerű köménymagos sós rúd 2019-08-26 14:21:21
Hozzávalók a köménymagos sós rúdhoz: - 50 dkg liszt - 25 dkg margarin - 1 evőkanál só - 2 dl tejföl A tetejére: - 1 tojás - köménymag Köménymagos sós rúd elkészítése: A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután fél centi vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megkenjük tojássárgával, megszórjuk köménymaggal, , és derelyevágóval csíkokra...
A megszegett kenyér 2019-06-18 14:43:31
A megszegett kenyér Meghal a búzaszem. Aranykalász sarjad szívéből. Kaszasuhanás... Halál, melyet megint halál követ: a cséplőgép...kemény malomkövek... az erjedés... a tűz... a fájdalom... És most fehér kenyér az asztalon. A szenvedések útján ím, felér a Koponyák hegyének asztalára és vár reánk a megszegett kenyér. Mi, akik epedünk és éhezünk...
Rácsos süti répalekvárral! :) 2019-05-30 19:44:17
Hozzávalók: 5 db nagyobb répa kb 8 dkg zsír 1 bögre rizsliszt 1 tojás fél csomag sütőpor Répalekvár készítése: 3 db répát megtisztítunk, apró kockákra vágunk, kevés vízben puhára főzzük eritrittel,esetleg cseppnyi gyömbérrel,fahéjjal,leturmixoljuk, átpasszírozzuk. Linzertészta: 2 db répát megtisztítunk, lereszeljük, beletesszük a tojást, rizslisztet, sütőport, zsí...
Mákos lepény 2019-05-11 15:51:06
30 dkg liszt,,12 dkg zsír,2 evőkanál tejföl,csipet só, Töltelék hozzávalói 20 dkg darált mák,15 dkg porcukor,5 dkg búzadara,3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor,1 citrom reszelt héja,2 db tojás A tészta kenéséhez baracklekvár. Elkészítése Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját...
Sajtos, magvas rúd 2019-05-08 21:00:32
HOZZÁVALÓK 25 dkg liszt 25 dkg vaj 25 dkg túró 1 db tojás 1 mk só A tetejére: 1 db tojás 15 dkg reszelt sajt (parmezán, trappista) magvak (szezámmag, lenmag) ELKÉSZÍTÉS A lisztet, a vajat, a túrót, a tojást és a sót összegyúrjuk és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb fél centi vékonyra. A tetejét megkenjük tojáss...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2019 TVN.HU Kft.