A zöldborsó |
2021-11-16 10:16:30 |
Minden nap hagyom kiolvadni a mirelit zöldborsót NEM KELL NAGYOT LÉPNI Csak egy zacskó nyomorult zöldborsóért mentem le a boltba. És sírva jöttem haza. De azt hiszem, ami a kettő között történt, azt soha nem fogom elfelejteni. Már csak harminc méterre voltam az otthonomtól, amikor megláttam, hogy jön szembe a néni. Bottal. És valahogy éreztem, hogy meg fog szólítani. - Fia... |
Titkosszolgálati elszigeteltségben élek 1956 óta |
2020-07-03 01:44:12 |
TITKOSSZOLGÁLATI ELSZIGETELTSÉGBEN ÉLEK 1956- TÍZ ÉVES KOROM ÓTA Mindazt a KARANTÉNOS elszigeteltséget, amit a vírus-járvány miatt mindenkinek meg kellett tapasztalnia - azt én már évtizedek óta megélem a saját életemben! A legfájóbb, hogy 1990-et követően és: még mindig MEGFIGYELT CÉLSZEMÉLY VAGYOK! MIÉRT? Tettem és teszem fel a kérdés még most is: 2020-ban? Aztán szép... |
Húsokról |
2018-12-23 06:46:00 |
Egészségügyi szempontból nézve: ez tévedés. Amennyiben 5 fok alatti hőmérséklet van a mélyhűtőben, bármilyen ételt újra lehet fagyasztani, miután kiolvadt. Csak arra kell figyelni, hogy a két fagyasztás között meg ne romoljon. A tévhit abból ered, hogy az újrafagyasztott hús sejtjei picit megtörnek, ettől az állaga vizesebb lesz, de ez nem jelenti azt, hogy egészségtelen lenne.... |
Spenótos nokedli II. |
2018-05-18 22:46:52 |
Spenótos nokedli II. Hozzávalók Hozzávalók: mélyhűtött spenót tojás liszt olaj fokhagyma só bors Elkészítés Elkészítés: Készítünk egy egyszerű nokedlitésztát, amibe belekeverjük kiolvadt spenótot. Fokhagymát reszelünk bele, ízesítjük sóval és borssal. Forrásban lévő olajos-sós vízbe szaggatjuk, majd a kész nokedlit megfor... |
Egyszerű burgonyakrémleves |
2018-04-04 23:27:35 |
Egyszerű burgonyakrémleves Hozzávalók 2 kis fej hagyma 40 dkg burgonya (lisztesre fővő) 2 ek vaj 9 dl zöldségleves-alaplé 1 dl habtejszín 4 szál petrezselyem 1 szelet toastkenyér 4 dkg bacon szerecsendió 1/2 tk szárított, morzsolt majoránna Elkészítés A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a meghámozott bur... |
Üdvözlet április |
2017-04-01 12:56:46 |
Üdvözlet április Még nemrégen ünnepeltük az újévet, reménykedve szépet és jót várva, máris elszaladt negyede az évnek. Hogy milyen volt a tél és a tavasz eleje, ki-ki a bőrén érezte, Hóapó igazán csak egyszer rázta meg bundáját, mégis több napba telt, mire kikecmeregtünk belőle. Kaptunk kóstolót az igazi fagyos télből. De ez már a multté. Megjöttek már vándor madaraink... |
Erdei gyümölcsös sajttorta |
2017-03-31 23:14:03 |
Erdei gyümölcsös sajttorta Hozzávalók 50 dkg mascarpone 15 dkg cukor 2 db tojás 20 dkg darált háztartási keksz 10 dkg vaj 50 dkg erdei gyümölcs keverék (fagyasztott) Elkészítés A felolvasztott vajat összekeverjük a darált keksszel, és a sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk, majd a fél órára hűtőbe tesszük.... |
Hogyan süssünk kacsát? |
2016-12-10 17:17:01 |
... Fűszersó 1 egész narancs 1 egész citrom 1 késhegynyi fahéj 2 darab szegfűszeg 200 gramm durva, tengeri só Reszeljük le a narancs és citrom héját, majd keverjük össze a sóval, és fahéjjal, és adjuk hozzá a kissé összetört szegfűszegeket. Mivel egy ekkora húst nehezebben járnak át a fűszerek, így jobb, ha a fűszerezést már előző este elkezdjük. Vágjuk le a túlló... |
Sajtos-sonkás rudak |
2016-06-30 10:10:00 |
Sajtos-sonkás rudak 1 csomag vajas leveles tészta 4 db szeletelt sonka 1 tojássárgája 15 dkg reszelt edámi sajt Amikor a tészta kiolvadt vékonyra kinyújtottam, egyforma nagyságúra vágtam. Tojással lekentem. A sonkát, amit apró darabokra vágtam rászórtam, és még reszelt sajttal és egy kis sóval is meghintettem a rudakat, hogy elég sósak legyenek. 200°C-os s... |
|