Túrós grízes |
2019-07-23 14:05:06 |
Porcukorral megszórva is finom, de kínálhatsz mellé lekvárt vagy bármilyen öntetet. Hozzávalók: 250 g tehéntúró 5-6 evőkanál gríz 1 tojás 1 evőkanál tejföl negyed teáskanál szódabikarbóna negyed teáskanál só 2 evőkanál cukor A túrót egy villával törjük össze, keverjük hozzá a tojást, adjuk hozzá a tejfölt és a grízt. Tegyük bele a... |
Tízperces túrófánk |
2014-09-16 20:16:06 |
Hozzávalók: 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 1 kis pohár tejföl, 2 tojás, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál cukor, csipetnyi só, 1 citrom lereszelt héja, olaj a sütéshez. Elkészítés: A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Formázzunk kisebb gombócokat kézzel, de akár kanállal is kiszaggathatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban addig süssük, míg aranyb... |
Tíz perc és kész a túrófánk! |
2014-05-22 20:10:20 |
Tíz perc és kész a túrófánk! A túrófánk bármikor tökéletes ebéd, desszert vagy akár vacsora lehet. Nagyon gyorsan elkészül, nem szükséges túl sok hozzávaló és nagyjából mindenki imádja. Hasonlít a túrógombóchoz, csak nem főzni, hanem olajban kell megsütni. Hozzávalók: 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 1 kis pohár tejföl, 2 tojás, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál cukor, csipe... |
Túrófánk |
2014-05-21 22:19:32 |
................ Tíz perc és kész a túrófánk! A túrófánk bármikor tökéletes ebéd, desszert vagy akár vacsora lehet. Nagyon gyorsan elkészül, nem szükséges túl sok hozzávaló és nagyjából mindenki imádja. Hasonlít a túrógombóchoz, csak nem főzni, ha... |
Tippek,trükökk |
2013-06-21 13:17:21 |
A rántással nemcsak sűrűsítjük az ételt, hanem ízesítjük is. A meleg zsírba tegyük bele a lisztet, és az étel jellege szerint világosra vagy zsemleszínűre pirítsuk. A kész rántásba tehetünk pirospaprikát, fokhagymát, köménymagot vagy különböző fűszereket. A főzéshez használjunk fedőt, az étel ízletesebb lesz, a vitamin is jobban megmarad benne, és a konyha sem lesz tele gőzzel... |
Tippek,trükökk |
2013-06-16 09:37:36 |
A rántással nemcsak sűrűsítjük az ételt, hanem ízesítjük is. A meleg zsírba tegyük bele a lisztet, és az étel jellege szerint világosra vagy zsemleszínűre pirítsuk. A kész rántásba tehetünk pirospaprikát, fokhagymát, köménymagot vagy különböző fűszereket. A főzéshez használjunk fedőt, az étel ízletesebb lesz, a vitamin is jobban megmarad... |
3. ARAB KONYHA |
2012-03-26 22:15:28 |
3. ARAB KONYHA Djidjeliné Czirók Viktória Eszter Ételek, édességek az arab világból A kellemes ízű, egzotikus ételek kedvelőinek http://jmvk.compunet.hu/szoveg/kiadvany_new/czirok.htm Előszó a receptgyűjteményhez Egy kis receptgyűjteményt tart a kezében az érdeklődő. Olvasásra, ismerkedésre, kipróbálásra. Aki teljesen ismeretlen eljárásokra, anyagokra, íz... |
2. ARAB KONYHA |
2012-03-26 21:59:30 |
2. ARAB KONYHA http://www.terebess.hu/keletkultinfo/arabkonyha.html Timaffy Tünde AZ ARAB KONYHA Aladdin konyhája, Minerva, 1986, 37-55. oldal Elektronikus kiadás: Terebess Ázsia E-Tár Az arab konyha története az arab világnak a története: ételeik a múlt győzelmeinek és vereségeinek emlékét őrzik. A pásztor- és kereskedő-életmódot folytató régi arabok mindössze néhány e... |
Karaj krumplisalátával és kvar |
2010-06-04 17:35:17 |
Karaj krumplisalátával és kvarglis ropogóssal Tepsiben sült csontos karaj Hozzávalók: 5 szelet csontos karaj, 4 hagyma, 1 dl olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, néhány ág rozmaring Elkészítése: 1. Az olívaolajjal kikent tepsi alján vastagon rétegezzük a hagymaszel... |
Házi vaníliás-csokis karika |
2010-03-03 16:35:51 |
Hozzávalók (60 db): a formáláshoz: finomliszt a tésztához: 70 dkg finomliszt 1 darab sütőpor 1 mokkáskanál só 1 darab citrom reszelt héja 4 darab tojás 2 csomag vaníliás cukor 25 dkg kristálycukor 25 dkg Rama Sütőmargarin a csokoládémázhoz: 24... |
|