Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533518 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 54
Előző Következő
Aratás 2020-07-05 18:24:31
,,Vajon mindig szánt a szántóvető, ha vetni akar...?" (Ézs 28,24) Egy kora nyári napon egy csodás mező mellett mentem el. A pázsit bársonyos, vastag és gyönyörű volt, mint egy hatalmas, zöld, távol-keleti szőnyeg. A mező egyik végén állt egy szép, öreg fa ami szentélyként szolgált számtalan madárnak, amelyek vidám dalai szinte betöltötték a friss, üde levegőt. Lá...
Hosszú ideig pihe-puha mákos, diós, vagy gesztenyés kifli ah 2019-11-27 18:40:38
Hosszú ideig pihe-puha mákos, diós, vagy gesztenyés kifli ahogy még a nagyik készítették Sok családnál a régi ünnepek elkerülhetetlen kelléke volt. Pici, csak épp egy harapásnyi szinte, íze nagyon finom, és a kor neki csak jót tesz. Napról-napra csak puhább lesz. Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg zsír 2 dkg élesztő pici só 2-3 kanál porcukor 1,5 dl tejföl 1 cs. geszteny...
Zuki és a börtön - Kátyi Tolnay Rózsa 2017-08-26 18:30:27
A Bertalan utca 2. szám alatti tíz emeletes bérházból is folyamatosan költöznek el ide juttatásom óta, amikor is azzal fogadtak, hogy nem kötötték be a vízórát, hogy én fizessem meg a lakók összes elmaradt vízdíját, amit Simon Ilona Hunnia börtönből közölt velem, így villámgyorsan köttettem be a vízórát, de ennek ellenére a nagyobbik lányommal kifizettette a Bertalan utca hat éves...
Túrófánk szív alakban (nem csak Valentin napra) 2017-03-01 14:22:29
hozzávalók / 8 adag 25 dkg tehéntúró 50 dkg finomliszt 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 1 kávéskanál só 1 púpozott ek cukor 3 ek tejföl 25 dkg margarin 1 db tojássárgája 3 dl napraforgó olaj (a sütéshez) 5 dkg porcukor (szóráshoz) elkészítés A túrót egy tálban jól összetörjük. Hozzáöntjük a lisztet, a...
Furtai zsíros pogácsa 2017-01-27 09:04:33
Zsíros pogácsa Hozzávalók: 50 dkg liszt, 40 dkg zsír, 2 egész tojás, 1 csomag élesztő, 3 dkg só, 2 pohár tejföl Elkészítése: A lisztet este összegyúrjuk a zsírral, a tojással, az élesztővel, a sóval és a tejföllel. Hideg helyre tesszük, másnap újra átgyúrjuk, és kiszaggatva - tetejét tojássárgával megkenve - megsütjük....
Mindenre jó csodatészta 2016-03-15 13:25:04
Lehet belőle sós vagy édes finomságot készíteni, ráadásul a tészta több napig eláll a hűtőben, a fagyaszthatóságáról nem is beszélve. Elkészítés 24 deka darás lisztbe belevagdalunk 18 deka vajat és a nyújtófával könnyedén összedolgozzuk. Most 2 deci tejfölt adunk hozzá, csipet sóval egyetemben és ugyancsak a nyújtófával szépen kidolgozzuk. Kézzel nem nyúlunk hozzá. Kb. 3 mm va...
Piroska vajas pogácsája 2016-01-29 10:43:27
Dupla adag Hozzávalók: - 1 kg liszt - 4 db tojás sárgája + 1 sárgája a kenéshez - 2 db Ráma - 5 dkg élesztő ( 1 dl tejben kis cukorral megfuttatva) - 1 ek. só - 2 pohár tejföl A hozzávalókat összegyúrom, kicsit állni hagyom, majd fél óránként kisodrom, összehajtom, pihentetem. kiszaggatva még 15 percig pihenni hagyom, majd a tetejét megkenem tojás sárgájával és 180 C fok...
A mézeskalács története 2015-12-17 07:36:50
A mézeskalácsosság a legszellemesebb mesterség. Nem a Mercur patronátussága alatt áll, hanem az Ámoré alatt. Csupa merő szerelem, csupa incselkedés. Nem is mesterember a mézeskalácsos, hanem poéta. Hangulatot ébreszt, mosolyt fakaszt az ajkakon, elpirulásra kényszeríti az arcokat a süteményeivel. Úgyszólván szájába rágja az olvasónak, ötletekkel látja el, hogy legyeskedjék, csinta...
Finom pogácsa 2015-07-08 21:23:04
............ /Forrás: facebook /Annamária Csíki:‎Sütik a Kenyeres Pajtásoktól. / Szeretném veletek megosztani a legjobb pogácsa receptem. Nem volt még olyan ember, aki azt mondta volna rá hogy "elmegy...
Juhászné Bérces Anikó Húshagyókedden 2015-02-17 11:35:14
Juhászné Bérces Anikó Húshagyókedden Húst enni most kedvem nincsen, Mi jót főzöl, kedves kincsem? - Finom fánk lesz ma ebédre, Meg is sütöm pontban délre. Alaposan megdagasztom, Szívemet is belerakom, Homlokomon gyöngyök hada, Mire a fánk kiszaggatva. A...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.