Előző
Következő
|
Epres puding kehely |
2011-05-31 20:10:14 |
Epres puding kehely Hozzávalók 20 dkg eper 4,5 dl tej 1 vaníliás puding por fél dl muskotályos fehérbor 6 dkg cukor 1 dl tejszín 1 vaníliás cukor fél zacskó habfixáló por 4 db csokis mogyorós puszedli 2 k konyak Elkészítés: Az epret megmossuk, lecsepegtetjük ( 2 szemet szárastól félreteszünk a díszítéshez ) a többit nagyságától függően, félbe vagy negyedek... |
Gesztenyés bomba |
2010-12-23 07:15:20 |
Hozzávalók: 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 10 dkg vaj, 2 evőkanál rum, 4 dl tejszín, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál zselatin, 6 db babapiskóta, áztatáshoz kevés rumos tej. A tetejére 2 púpozott evőkanál kakaó, 2 púpozott evőkanál cukor, 6 evőkanál víz, 3 dkg vaj, 2 dl tejszín, 2 csapott evőkanál porcukor. Elkészítés: A gesztenyemasszát felolvasztjuk, burgonyanyomón á... |
Gesztenyés bomba |
2010-12-14 06:15:59 |
Hozzávalók: 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 10 dkg vaj, 2 evőkanál rum, 4 dl tejszín, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál zselatin, 6 db babapiskóta, áztatáshoz kevés rumos tej. A tetejére 2 púpozott evőkanál kakaó, 2 púpozott evőkanál cukor, 6 evőkanál víz, 3 dkg vaj, 2 dl tejszín, 2 csapott evőkanál porcukor. Elkészítés: A gesztenyemasszát felolvasztjuk, burgonyanyomón á... |
Gesztenyés bomba |
2010-12-04 20:24:22 |
Hozzávalók: 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 10 dkg vaj, 2 evőkanál rum, 4 dl tejszín, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál zselatin, 6 db babapiskóta, áztatáshoz kevés rumos tej. A tetejére 2 púpozott evőkanál kakaó, 2 púpozott evőkanál cukor, 6 evőkanál víz, 3 dkg vaj, 2 dl tejszín, 2 csapott evőkanál porcukor. Elkészítés: A gesztenyemasszát felolvasztjuk, burgonyanyomón á... |
Gesztenyés bomba |
2010-11-23 18:14:16 |
Hozzávalók: 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 10 dkg vaj, 2 evőkanál rum, 4 dl tejszín, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál zselatin, 6 db babapiskóta, áztatáshoz kevés rumos tej. A tetejére 2 púpozott evőkanál kakaó, 2 púpozott evőkanál cukor, 6 evőkanál víz, 3 dkg vaj, 2 dl tejszín, 2 csapott evőkanál porcukor. Elkészítés: A gesztenyemasszát felolvasztjuk, burgonyanyomón á... |
Májpástétom |
2010-11-08 18:14:10 |
Hozzávalók: 1 kg borjúmáj, 10 dkg füstölt szalonna, leveszöldség, ízlés szerint, só, mustár, bors, szegfűszeg, majoránna Elkészítése: A májat enyhén sós, bezöldségelt vízben megfőzzük. A megfőtt májat kétszer ledaráljuk. A szalonnát ugyanabban a vízben megabáljuk, ha megfőtt, bőrét levágjuk, és egyszer ledaráljuk. Törött szegfűszeggel, borssal, majoránnával, sóval és mustá... |
Előző
Következő
|
|