Simon István versei |
2020-12-28 15:45:27 |
SIMON ISTVÁN VERSEI Simon István (Bazsi, 1926. szeptember 16. ... |
Érdekesség |
2018-06-26 22:19:19 |
Az olajfa és az abból készült termékek, leginkább az olívaolaj, fontos alapanyaga a mediterrán konyhának. Olívatermelésben Spanyolország vezet, Olaszország, Görögország és Törökország követi. Törökország 81 tartományából 35-ben termesztenek olívát, jellem... |
Szilveszteri bóléságaink |
2017-12-31 22:26:58 |
Szilveszteri bóléságaink A bólé a leggyakrabban úgy készül, hogy az otthon található maradék alkohol, gyümölcs és pezsgőkészletek kreatív összeforgatásra kerülnek. Ennek megfelelően több ezer bólérecept kering a neten, mindenki ízlése szerint mixel otthon. A bólé Mi van a bóléban? Különféle rövid italok, bor, gyümölcsök, cukor és pezsgő vagy más szénsavas összetevő, m... |
Nagyi zserbója |
2017-12-23 23:57:35 |
Nagyi zserbója Hozzávalók A tésztához: 35 dkg liszt 10-15 dkg margarin 1 db tojás 5 dkg cukor 1 dl tej 2 dkg élesztő 1 db kockacukor 1 csipet só A töltelékhez: 25 dkg darált dió 20 dkg cukor 1/2 üveg baracklekvár A tetejére: 1 tábla csokoládé 1 ek étolaj Elkészítés Az élesztőt... |
Csokis muffin marcipán csészében |
2017-10-14 23:14:22 |
Csokis muffin marcipán csészében Hozzávalók 14 dkg olvasztott vaj 12 dkg eritrit 2 db tojás 18 dkg rizsliszt 1 tk sütőpor 2 ek kakaópor 10 dkg étcsokoládé 1,5 dl tej 0,5 dl eszpresszó kávé A díszítéshez: 5 dkg olvasztott étcsoki 1-2 ek pikáns lekvár fondant vagy marcipán pillecukor Elkészítés... |
Mirza |
2017-07-23 18:19:58 |
Simon István MIRZA Ahogy első gazdája hívta, mi is csak így becéztük: Mirza. Sejtelmünk se volt, mit jelent a szó, mit magával hozott a kiscsikó, mikor egy tavaszi vásár után udvarunkba vezette apám. Mirza, Mirza... mint rejtelmes talány csendült a szó nagyanya ajakán. Sehogy se akart békülni vele, aztán ráhagyta: ,,Egye a fene ezt a bolondos, furcsa szót." S íg... |
Ági tészta |
2017-05-26 10:35:30 |
38 deka liszt 20 deka vaj vagy margarin 4 tojás sárgája egy csésze tejben 2 deka élesztőt felverni 4 kockacukorral. Liszthez kevés sót tenni ezekből tésztát gyúrni 3 cipóra szaggatjuk. Elkészítjük előre a tölteléket, amely 30 deka dióból 30 deka porcukorból egy citrom reszelt héja (vagy vanília) Egy cipót vékonyra kinyújtunk egyenlően tepsibe tesszük, barack ízet teszü... |
Kókusz tekercs |
2017-03-08 12:06:52 |
40 dkg liszt, 25 dkg ráma, 4 tojás, 30 dkg cukor, 1 dkg élesztő, 1 kockacukor, 1/2dl tej, 1/2 sütőpor, 10dkg kókusz. A lisztből, margarinból, 4 tojássárgából, a langyos tejben 1 kockacukorral felfutatott élesztővel és a sütőporral, tésztát gyúrunk. 3 cipót készítünk. A 4 tojásfehérjét, a 30 dkg cukorral, gőz fölött keményhabbá verjük. Belekeverjük a kókuszt. Majd a cipóka... |
Ki hogy issza a teát a világban? |
2017-02-11 22:56:14 |
Ki hogy issza a teát a világban? Ahány ház, annyi szokás. És ahány nép, mind másképp issza a teát. Lássuk, ki hogyan... Angolok Előmelegítik a teáskannát. Személyenként egy-egy kiskanál teát tesznek bele, plusz egyet a kanna számára. Forró vizet öntenek a levelekre, és 5-6 percig á... |
Pávaszem, ami nálunk macskaszem... |
2017-01-25 14:05:10 |
Hozzávalók a tésztához: 30 dkg finomliszt 4 tojássárgája 14 dkg margarin 1 dkg élesztő 0,5 dl tej 1 db kockacukor kevés tejföl a tésztakenéshez ... a töltelékhez: 20 dkg dió darálva 20 dkg cukor 4 tojásfehérje sárgabarack lekvár magozott meggy (mirelit) kevés zsemlemorzsa Elkészítés: Az élesztőt a kockacukorral langyos tejben felfuttatjuk, majd a lisztt... |
|