C-vitamin, a csodafegyver |
2018-06-17 17:37:37 |
Egészség & fitness egyperces C-vitamin, a csodafegyver A vitamin kifejezést egy lengyel vegyész, Casimir Funk alkotta 1912-ben, amikor izolálta a rizskorpából azt a hatóanyagot, amellyel meg tudták akadályozni a kísérleti állatokban a beri-beri kifejlődését. Ezt az... |
konyhatechnikai eljárások |
2018-04-17 21:26:09 |
Főzés:A nyers előkészített anyagokat folyadékban való forralását jelenti. Mindig bő folyadékban történik. Ha a hosszan tartó főzés során az étel alatt lévő folyadék elfő, mindig forró vízzel, de apránként, kis adagokban pótoljuk. Semmit nem szabad túlfőzni. Párolás: Az ételre csak annyi folyadékot szabad ráönteni, hogy ne éghessen le, tehát nagyon rövid lében kezdjük meg a ny... |
A zöldségekről |
2018-02-16 20:43:25 |
A zöldségek rendkívül fontos ,,fegyverek" a szívbetegségek, a daganatos megbetegedések, az agyvérzés, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és még sok más betegség elleni küzdelemben. Ezért naponta érdemes több adagot is elfogyasztani ezekből a táplálékokból. A zöldsé... |
Rákkeltő anyagok keletkezhetnek főzés közben |
2015-11-22 08:55:40 |
Vajon, mi lehet az igazság???? Szerintem ki-ki maga döntse el! A kókuszzsír, a pálmaolaj telített zsírtartalma jóval több, mint 50 százalék, sőt van olyan, ami 80 százalékos. Ez gyakorlatilag olyan, mintha kacsazsírt használnánk - nyilatkozta a szakember. Több tanulmányban is megjelent, hogy nagyszü... |
konyhatechnikai eljárások |
2015-10-05 13:37:13 |
Bundázás A különböző élelmiszerek valamilyen bundában, bő olajban való sütése régóta ismert. A történeti áttekintésbe nem mennék bele, mert szétfeszítené a cikk kereteit. Röviden, valószínűleg Itáliából indult el hódító útjára, Bécs felé, majd terjedt el Európában és hajósok közvetítésével elérte Japánt is. Hurrá grillparti !! A grillezés, mint szabadtéri sütésforma, ősidők... |
Amit nem tudtál az olívaolajról |
2015-05-28 09:23:17 |
.............................. Amit nem tudtál az olívaolajról Az olajfa bogyójából nyert olívaolaj kedvező élettani hatásait már az ókorban is ismerték. Ma már egyre több konyhában állandó alapanyag. Annak idején még nem tudományos kutatások sora, hanem a hétköznapi tapasztalat igazolta, hog... |
Amit nem tudtál az olívaolajról |
2015-05-27 07:03:58 |
Az olajfa bogyójából nyert olívaolaj kedvező élettani hatásait már az ókorban is ismerték. Ma már egyre több konyhában állandó alapanyag. Annak idején még nem tudományos kutatások sora, hanem a hétköznapi tapasztalat igazolta, hogy ebben a növényi zsiradékban a szervezet számára hasznos an... |
A purinszegény vagy purinmentes diéta |
2015-05-19 20:44:12 |
A purinmentes diétáról elsősorban mindenkinek a köszvény jut eszébe, melynek egyik fő kiváltója a vérben lévő magas húgysav szint. A purinmentes diéta ugyan nem hozható összefüggésbe az ételallergiával, de betartása legalább akkora fegyelmet igényel. A köszvény kialakulásának rizikótényezője lehet még az elhízottság, a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a férfi nem... |
Próbáltad már nyersen? |
2015-04-22 21:43:17 |
Próbáltad már nyersen? Egy újabb divathóbort, vagy tényleg a civilizációs betegségek legjobb ellenszere a nyers koszt? Az biztos, hogy egyre több követője akad - és fogyni is lehet tőle. Következzenek hát az érvek és az ellenérvek! Ami biztos, hiszen rengeteg tudományos kutatás igazolja, hogy az egyre több embert érintő elhízás, szív- és érrendszeri probléma, cukorbetegs... |
Táplálkozás -és életmód a Szervóra szerint |
2015-02-25 13:36:08 |
Táplálkozás - tápanyagok és a rezonancia: A Földön, s azon túl is mindenütt, minden élő és nem élő, szerves és szervetlen anyag Energia, Rezgés, Vibráció. Az energia, a rezgés pedig nem más, mint a rezgésből, energiából összeállt Információ, megjelenés, kivetülés, és maga az élet! A szervetlen, önszántából láthatóan helyzetet vagy helyet, formát nem változtató ,,nem élő... |
|