Előző
Következő
|
Gerbeaud – Hagyomány és innováció |
2018-07-04 16:06:46 |
Idén nyílt meg 160 éve a hazai kávéházkultúra egyik legismertebb reprezentánsa és a modern cukrászművészet nagy innovátora, a Gerbeaud. A soproni cukrászcsaládból származó Kugler Henrik, későbbi udvari cukrász, édesapja cukrászatában tanulta a mesterség alapfogásait. Tanulóéveiben számos váro... |
Kuglerből minyon : így született a népszerű sütemény |
2017-12-11 18:25:55 |
A mai minyon néven ismert és kedvelt sütemény eredetileg kuglernek hívták . Kugler Henrik (1830 - 1904 ) Sopronban született . és a kor szokásainak megfelelően mesterségbeli tudását külföldi utazások során tökéletesítette. A Kugler cukrászdinasztia harmadik generációját képviselő fiatal Henrik szakmai tapasztalatokkal és nem kevés ambícióval felvértezve az 1850 - es... |
Minyon, a kis édes |
2015-02-24 19:43:45 |
Minyon, a kis édes A minyon legalább annyira hazai cukrászdai klasszikusnak számít, mint a krémes vagy a rigójancsi. A neve már nem is cseng idegenként a magyar fülekben, pedig gyökerei a 18-19. századi francia cukrászműhelyekhez vezetnek. Falatnyi finomság: a petit four A szinte egyetlen falatnyi, ízlésesen díszített aprócska süteményeket leleményes francia cukrászok... |
Előző
Következő
|
|