Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533466 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 35
Előző Következő
Zöldséges kuszkusz 2018-02-12 08:39:04
1.5 bögre kuszkusz (durum) 1 nagy db lila hagyma 1 db kápia paprika 4 közepes db sárgarépa 20 dkg zöldbab 10 dkg sonka 1 ek wok fűszerkeverék 3 ek olívaolaj 1 ek szójaszósz 1 ek barna cukor 2 közepes db őszibarack (a keményebb jobb) 4 dl víz A zöldségeket megmo...
Mustáros kuszkusz 2017-11-24 23:48:56
Mustáros kuszkusz Hozzávalók 1 csomag eisberg Dolce Vita mix 6 dkg eisberg madársaláta 1 ek dijoni mustár 1 ek sima mustár 1 ek méz 1 ek friss petrezselyem 1 ek friss menta 10 dkg kuszkusz 4 db paradicsom 8 db koktélparadicsom 4 evőkanál olívaolaj 1 teáskanál balzsamecet só őrölt bors Elkészítés...
Mustáros kuszkusz 2017-04-12 23:09:08
Mustáros kuszkusz Hozzávalók 1 csomag eisberg Dolce Vita mix 6 dkg eisberg madársaláta 1 ek dijoni mustár 1 ek sima mustár 1 ek méz 1 ek friss petrezselyem 1 ek friss menta 10 dkg kuszkusz 4 db paradicsom 8 db koktélparadicsom 4 evőkanál olívaolaj 1 teáskanál balzsamecet só őrölt bors Elkészítés...
A kuszkusz - receptek 2016-08-04 10:52:05
K'seksoo, kuszkusz couscous Az észak-afrikai országok tradicionális eledelének az alapja az acélos durumbúza darája. Algéria, Marokkó és Tunézia számtalan variációjú nemzeti eledelét eredetileg kézzel eszik. E nagyszerű egytálétel alapjai közösek, még ha vannak is eltérések a többi hozzávaló tekintetében: a durumdara és az alapleves (ami lehet zöldségleves, húsleves, halalaplé,...
Zöldséges, csicseriborsós kuszkusz 2016-05-10 22:04:56
Zöldséges, csicseriborsós kuszkusz Hozzávalók Hozzávalók 4 ek ghí (vegán változatban kókuszzsír) 1/4 kk aszafoetida (hing, amit üvegesre párolt hagymával helyettesíthetsz) 2 tk frissen reszelt gyömbér 1 morzsolt kis szárított csili 1 tk kurkuma 1 csipet fahéj 4 sárgarépa 3,5 dl víz 45 dkg karfiol 2 cukkini 1 kon...
Csicseriborsó 2015-11-16 19:08:22
A hüvelyesek közül a babfélék fogyasztása igencsak elterjedt hazánkban, ám acsicseriborso szintén ehhez a családhoz tartozó csicseriborsóról ugyanez már nem mondható el. Íme, néhány fontos szempont, miért is érdemes enni belőle! Honnan is jött? A csicseriborsó származási helye nagy valószínűséggel a Közel-Kelet vagy a mediterrán régió. Ezeken a területeken, továbbá...
A szárzeller, akit halványítónak is hívnak 2015-04-15 23:42:18
A szárzeller, akit halványítónak is hívnak Szárzellernek, rúdzellernek, angolzellernek és halványított vagy halványító zellernek is hívják. Magas víztartalom és kevés kalória jellemzi. Talán nyersen a legfinomabb, nagyon friss és üde zöldség. A kezdetektől a mai zellerkínálatig A zellert már Homérosz is említi az Odüsszeiában. A középkorban a most ismert zellerfajták...
Karaj brokkolival, gombával, sajtokkal, almával és... 2015-02-02 23:33:20
Karaj brokkolival, gombával, sajtokkal, almával és tejszínnel sütve Hozzávalók: 6 szelet vékony karaj 50 dkg (12 db) brokkolirózsa 1 db lila hagyma 50 dkg gomba 1 db szép nagy illatos alma 8 dkg reszelt sajt 5 dkg reszelt parmezán 2 db tojás 2 dl főzőtejszín 2 dl tejföl (20%) só őrölt bors kurkuma gyömbé...
Durum-búza - ez kell nekem! 2014-08-27 19:59:50
Durum-búza - ez kell nekem! Szálka Brigitta Kuszkusz, bulgur, durum-liszt és -tészta: mind-mind egy különleges, ún. durum-búzából készülő élelmiszerek. Lássuk, miért jó nekünk, ha őket választjuk! A durum-búza vagy más nevén kemény(szemű) búza is a közönséges búzához hasonló gabonaféle. E két búzafajta energia- és tápanyagtartalma közel azonos, bár a durum-búza fehérjetartal...
pácok és fűszerkeverékek 2014-03-02 21:55:40
Flekken fűszerkeverék A nyár egyik legkedveltebb esti programja a flekkensütés. Kertben, erkélyen, teraszon, sőt, rossz idő esetén a lakásban is megoldható. A flekken főszerkeverék, amely sót, fokhagymát, vöröshagymát, pirospaprikát, borsot, köményt, és még sok minden mást tartalmaz, nem csak flekkensütésre használható. Illata: erősen fűszeres Íze: harmonikus. Felhasználá...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.