Ég veled, vörös zászlónk |
2024-02-21 00:15:42 |
Jevgenyij Jevtusenko: BÚCSÚ A VÖRÖS ZÁSZLÓTÓL Ég veled, vörös zászlónk - a Kremlről le másként kúsztál, mint mikor föl, büszkén, könnyedén, előre, , helyeslésünk vállain, a kiégett Reichstagra, bár némi gond akkor is volt már a rúd körül... Ég v... |
káposztával ,kolbászal töltött rántott palacsinta |
2014-04-16 16:57:48 |
6-8 db palacsinta 1 kis fej káposzta 1 / 2 csésze kusz-kusz 1 / 2 szál kolbász 1 / 2 hagyma 2 db sárgarépa 1. 5 ek. olaj a káposztát lereszelem durvára , s olajon megpiritom , a hagymát is megpiritom egy másik serpenyőben , majd hozzáadom a reszelt répát, 5 percnyi piritás után teszem bele a felkockázott héj nélküli kolbászt karikákat , s a kusz-kuszt is .2-3 p... |
töltött ponty |
2014-04-03 13:44:24 |
1 ponty ( 1,5 kg ) a töltelékhez: 1/2 csésze kuszkusz 100g mazsola 2 fej vöröshagyma 100 ml fehérbor 3 evőkanál olívaolaj 2 teáskanál cukor 1 csipet fahéj 1 csokor petrezselyem só és bors fedezi a hal: 400 g konzerv paradicsom 2 fej vöröshagyma 3 evőkanál olívaolaj 1 / 2 csokor petrezselyem 1 evőkanál liszt 1 db paprika só és bors ízlés szerint a ha... |
casablanca kusz kusz |
2014-01-04 10:49:59 |
Hozzávalók Zöldség pörkölt 1 evőkanál olívaolaj 2 nagy fej hagyma, felaprítva 4 gerezd fokhagyma, apróra vágott 4 teáskanál őrölt kömény 1 teáskanál chili por 1 / 2 teáskanál őrölt fahéj, kurkuma, szegfűszeg, koriander és gyömbér 1 doboz (14 1/2 dkg)... |
tuniszi magos kusz kusz |
2014-01-04 10:35:01 |
2 és 2 / 3 csésze kuszkusz (kb. 45 dkg ) 2 és 2 / 3 csésze víz 1 / 2 csésze cukor 1 / 4 csésze növényi olaj 1 és 1 / 2 csésze apróra vágott pirított vegyes dió (mint például a dió, halványított mandula, mogyoró, pisztácia és fenyőmaggal) 24 dkg magozott datolya darabokra vágva a kusz kuszt egy nagy tálba rakom . egy fazékba összekeverem a vizet, cukrot, olajat , s... |
libiai kusz- kusz |
2013-06-27 16:02:47 |
4-6 adaghoz : Hozzávalók: 3 evőkanál olívaolaj. Másfél kilogramm bárány csont ( közepes nagyság... |
fűszeres zöldséges kusz kusz |
2013-06-14 09:38:29 |
Hozzávalók 6-8 személyre 350 g kuszkusz 2 csésze víz 1 / 2 teáskanál só 1 / 2 csésze apróra vágott pekándió 1 / 2 csésze vékony csíkokra sárgarépa 1 evőkanál szárított áfonya 1 evőkanál fehér mazsola 3 zöld hagyma 3 szál menta, apróra vágott 1 evőkanál pirított napraforgómag 2 evőkanál apróra vágott pörkölt pisztácia 1 mangó vékony szeletekre 1 őszibarack vékonyra... |
csirke tagin kusz-kusz-val |
2012-04-21 15:59:32 |
700 gr. csirkemell 2 nagy vöröshagyma, vékonyra szeletelve 1 / 2 csésze durvára vágott aszalt sárgabarack 1 / 3 csésze mazsola 1 1 / 4 csésze alacsony nátriumtartalmú csirkehúsleves 2 evőkanál paradicsompüré 2 evőkanál citromlé 2 evőkanál finomliszt 1 1 / 2 teáskanál őrölt gyömbér 1 1 / 2 teáskanál őrölt kömény 1 teáskanál őrölt fahéj 1 / 2 teáskanál fekete b... |
sült csirke marokkói kusz-kusz-val |
2012-04-21 15:44:23 |
1 teáskanál őrölt kömény 1 teáskanál őrölt koriander 1 / 2 teáskanál őrölt gyömbér 1 / 2 teáskanál fahéj 1 / 2 teáskanál bors só 4 bőr nélküli, csontos csirkemell fele (250g egyenként) 2 evőkanál olívaolaj 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva 3 gerezd fokhagyma, zúzva 1 csésze kuszkusz 1.5 csésze forrásban lévő csirke alaplé 1 / 4 csésze apróra vágott friss kor... |
szeretettel |
2012-04-04 14:42:36 |
Fekete István Tüskevár Az osztály zsongása lassan elcsendesedett. Először a suttogás szűnt meg, aztán a mozgás is megdermedt, és nem lehetett mást hallani, mint egy-egy köhintést s az osztálynapló lapjainak lassú fordulását, ami olyan volt, mintha kaszát suhintottak volna a levegőben. –... |
|