Gyümölcsök tartósítása fagyasztással 1. |
2018-07-30 11:55:02 |
ALMA Az almát TÖLTELÉK céljára érdemes lefagyasztani. A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, kicsumázzuk. Hámozatlanul nagy lyukú reszelőn megreszeljük, és azonnal citromos vízbe forgatjuk, ezzel megakadályozzuk az alma barnulását. (1 kg almához 1 db citrom és fél dl víz elegendő). Jól összekeverjük, állni hagyjuk 10 percig, majd szűrőben lecsöpögtetve nejlonzacskóba tesszük. A... |
Burgonyás kocka (krumplis tészta, házi tésztából) |
2018-07-12 23:36:38 |
Burgonyás kocka (krumplis tészta, házi tésztából) Hozzávalók 1 kg burgonya 1 db paradicsom 1 db zöld paprika 1 db nagyobb vöröshagyma olaj só fűszer paprika (piros paprika) őrölt bors A tésztához: 4 db tojás 40 dkg liszt só 0,5 dl víz (vagy 50 dkg kész kockatészta) Elkészítés Egy nagyobb... |
Zöldborsós rizses hús |
2018-07-07 23:53:47 |
Zöldborsós rizses hús Hozzávalók 50 dkg sertés felsál 1 fej vöröshagyma 40 dkg mirelit zöldborsó 1 csokor petrezselyemzöld só 1 tk őrölt fehér bors 30 dkg gyors rizs (3 zacsi) 2 ek zsiradék Elkészítés A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy nagy evőkanál zsíron megpároljuk. Hozzáadjuk a kis kockára vágott húst,... |
9 vendégváró saláta recept! |
2018-05-19 13:18:27 |
9 vendégváró saláta recept! Orosz hússaláta Hozzávalók: 35 dkg sült, vagy főtt hús, 40 dkg burgonya, 15 dkg alma, 15 dkg ecetes uborka, 2,5 dkg mustár, só, törött bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás. Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában fő... |
Bodzavirág köntösben |
2018-05-08 07:16:52 |
Bodzavirág köntösben Ahogy én készítettem: 10-15 db bodzavirág szükséges hozzá, melyen a zöld szárrészt is rajta hagyjuk. Megmossuk, papírtörlőn lecsurgatjuk, leitatjuk a vizet róla. A köntös: 30 dkg liszt, 4 egész tojás, 1 evőkanál porcukor, 1 db kikapart vaníliarúd,½ l tej, csipet só alapos összedolgozásával készül. A palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát kell kap... |
gesztenyés és kókuszos finomságok |
2017-12-12 23:34:22 |
Gesztenyés és kókuszos finomságok! Gesztenyerolád 40 dkg kész gesztanyamasszát ( ha túlságosan kemény és törékeny, locsoljuk meg egy kis rummal), nedves asztalkendőn, ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd csokoládékrémmel megkenve roláddá sodorjuk és kifagyasztjuk. Krémje: 5 dkg... |
Krumplis pogácsák |
2017-11-22 13:56:40 |
Aludttejes burgonyapogácsa Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg zsír, 2 dkg élesztő, 2 dl aludttej vagy kefir, 25 dkg főtt áttört burgonya, só, fehér bors Elkészítése: A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a kevés langyos vízben felfuttatott élesztőt, az aludttejet, sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk. Vékonyra nyújtjuk, olvasztott zsírral megkenjük. R... |
Variációk sütőtökre |
2017-11-10 19:33:56 |
1. Hagyományos mézes sütőtök A sonkatököt alaposan megmossuk, kikanalazzuk a magját, és feldaraboljuk. A tepsibe szilikonos sütőlapot teszünk (ennek hiányában az alufóliával, vagy sütőpapírral bélelés is tökéletesen megfelel, a cél tényleg csak annyi, hogy a tökről lecsurgó méz ne égjen bele a tepsibe). Elhelyezzük a sütőlapon a tök darabkákat, és egyesével lecsurgatjuk őket mézz... |
Csirkesaláta |
2017-07-11 17:14:34 |
Csirkesaláta A salátához 60 dkg csirkemell filé 40 dkg paradicsom 40 dkg kígyóuborka 40 dkg mirelit csemegekukorica (vagy konzerv) 40 dkg mirelit zöldbab (vagy konzerv) 1 dl tej (az áztatáshoz, amit kevés sóval eldörzsölt fokhagymával ízesítünk) só ízlés szerint bo... |
Eper- és málnaszörp és dzsem elkészítése |
2017-06-08 18:19:07 |
Elkészítésükkel télen is élvezhetjük az eper és a málna ízét, persze ha kitart addig az elkészített remekmű. Az eper szörp készítésénél a megmosott, megmért gyümölcsöt keverjük el feleannyi cukorral, hagyjuk állni legalább 2 napot, tehetünk egy pici tartósítót bele, hogy biztosabban elálljon. A gyümölcsöt úgy szedjük ki a keletkezett szörpből, hogy ne nagyon szűrjük le, azt... |
|