Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4532034 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 81
Előző Következő
Itt az ellenállhatatlan cseresznye! Tuti tippek, mire... 2018-05-29 23:42:51
Itt az ellenállhatatlan cseresznye! Tuti tippek, mire használd Az első nyári gyümölcsök közé tartozik a ropogós cseresznye. Rengeteg fajtáját ismerjük, idényben érdemes rendszeresen enni, mert nyersen nagyon egészséges. A gyümölcsnek közel ezer fajtája van, a termés színe a fehéres sárgától a mély bordóig terjed, nagysága és alakja a kicsi kerektől a nagy szív alakúig ug...
Mézes citromszörp 2018-04-11 19:37:41
Mézes citromszörp Hozzávalók: 10 db kezeletlen bio citrom a citrom levével megegyező mennyiségű akácméz A citromokat megmossuk, megszárogatjuk, héjukat finoman lereszeljük. TIPP: A héjat vízzel feloldva jégkocka tartóban lefagyaszthatjuk, vagy alkohollal citrom e...
Kőrösi csepleszes májas - Sűlt májpástétom 2018-01-11 12:05:16
Hagyományos nagykőrösi recept. Nincs tudomásom róla, hogy bárhol felhasználják a csepleszt a májpástétomhoz. Nálunk disznóvágáskor így készítették a májpástétomot csepleszbe, ami a sertés hashártyája. Az elkészült pástétomot nemcsak összefogta, hogy a sütésnél ne essen szét, hanem a hártyában lévő zsírerek kellő zsiradékkal is látták el sütéskor. Eredetileg befűszerezett, ledarált...
Kőrösi csepleszes májas 2017-01-06 17:43:21
hozzávalók / 12 adag 3 kg sertéslapocka 1.5 kg sertésmáj 3 db sertésháló 3 közepes fej vöröshagyma 2 fej fokhagyma (kis) 10 szelet kenyér (tenyérnyi szikkadt) 10 db tojás 10 dkg fűszerpaprika (őrölt) 1 ek bors (őrölt) 1 kávéskanál köménymag (őrölt) 0.5 teáskanál koriander (őrölt) 1 ek majoranna (morzsolt) 10 dkg ma...
A petrezselyemröl... 2016-05-20 17:55:15
A petrezselyem Szinte naponta használjuk a főzéshez, hiszen az egyik legismertebb fűszernövényünk a petrezselyem de tudjuk-e hogy mint gyógynövény is kiemelkedő tulajdonságokkal bír? A Balkán félszigetről származó petrezselymet, mint fűszernövény hazánkban is nagy sikert aratott. Ám ennek a kis zöld levélkének a kellemes ízén és aromáján kívül több jó tulajdonsága is van,...
Hogyan kell főzni a húsvéti sonkát 2016-03-26 23:56:46
Hogyan kell főzni a húsvéti sonkát, hogy a legfinomabb legyen? Tippek nagyitól! A húsvéti sonka legjobb, ha hagyományos pácolású és füstülésű. Azonban van úgy, hogy csak gyorspácolású kerül az asztalra. Esetleg nem is sonka, hanem csülök vagy füstölt tarja vagy kötözött sonka. Ez utóbbiakat sem szabad lebecsülnünk, és némi háziasszonyi rafinériával megfelelő sonkapótló lehet...
Spórolnál? Akkor ne dobd ki a kaját! 10 ötlet 100 recepthez 2016-02-16 16:00:07
1. Az egyik állandó probléma kenyér kérdése. Különösen, ha nem tartósítószerben gazdag csomagolt változatokat választjuk. A megmaradt zsömlék és kiflik több módon végezhetik. Mákos vagy diós guba készülhet belőlük. A félszáraz kifli a legjobb. Megszívja magát tejjel, megszórva vaníliás cukorral és dióval, mákkal, esetleg mandulával. Kiszáríthatjuk és prézlinek házilag ledarálh...
NE DOBD KI a MARADÉKOT! 2016-02-15 15:02:21
1. Az egyik állandó probléma kenyér kérdése. Különösen, ha nem tartósítószerben gazdag csomagolt változatokat választjuk. A megmaradt zsömlék és kiflik több módon végezhetik. Mákos vagy diós guba készülhet belőlük. A félszáraz kifli a legjobb. Megszívja magát tejjel, megszórva vaníliás cukorral és dióval, mákkal, esetleg mandulával. Kiszáríthatjuk és prézlinek házilag...
A petrezselyem 2015-10-22 20:26:23
A petrezselyem Szinte naponta használjuk a főzéshez, hiszen az egyik legismertebb fűszernövényünk a petrezselyem de tudjuk-e hogy mint gyógynövény is kiemelkedő tulajdonságokkal bír? A Balkán félszigetről származó petrezselymet, mint fűszernövény hazánkban is nagy sikert aratott. Ám ennek a kis zöld levélkének a kellemes ízén és aromáján kívül több jó tulajdonsága is van,...
Cseresznye, az istenek eledele 2015-06-11 23:45:10
Cseresznye, az istenek eledele Az első nyári gyümölcsök közé tartozik a ropogós cseresznye. Rengeteg fajtáját ismerjük, idényben érdemes rendszeresen enni, mert nyersen nagyon egészséges. A gyümölcsnek közel ezer fajtája van, a termés színe a fehéres sárgától a mély bordóig terjed, nagysága és alakja a kicsi kerektől a nagy szív alakúig ugyancsak sokféle, héja vékony és...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.