Lacipecsenye |
2021-08-07 14:21:29 |
EGY RÉGI ÍZ: AZ IGAZI LACIPECSENYE A Lacipecsenye egy rendkívül ízletes fogás. A régi időkben, a lacikonyhákban ez az étel nem volt más, mint gyors tűzön, frissen, hagymás paprikás zsírban sült sertésszelet, amit kettévágott cipóba tettek. Van, aki szereti sütés előtt bepácolni a húst, mert szerinte sokkal ízletesebb így az étel, de természetesen ez el is hagyható. Aki kedveli... |
Hatlapos szalakális |
2021-05-23 18:39:48 |
Írta: Palkovits József 2017-02-12 18:06:01 Nehézség: Nehéz Hozzávalók: 60 dkg liszt 15 dkg cukor 1 cs. szalalkáli 1 ek. zsír 1/4 liter tej 1-tojás Hozzávalók a krémhez 25 dkg cukor, 1 liter tej, 2 dkg kakaó, 4 evőkanál liszt Elkészítés: A lisztben a szalalkálit elkeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk, utána jön a cukor és a tejjel rugalmas tésztát készítünk. 6 eg... |
Útravaló – 2020. november 1 - Mindenszentek |
2020-11-01 08:38:55 |
Carpe diem - azaz élvezd és használd ki a mai napot mint a legfontosabb időszakot, amit birtokolsz! Ezzel a mondattal lehetne összefoglalni Szent János első levelének mai részét. Van ennek a felszólításnak egy bűnös, hedonista olvasata, mely úgy gyűri maga alá a jelen helyzetet, hogy az énközpontú ember szakítsa le minden nap minden percének kínálkozó gyümölcsét. Nem áll táv... |
Emlékezünk Szeretteinkre! |
2020-10-30 07:57:13 |
Búcsú elégia Ha egyszer elmegyek, ne sírjatok értem, mert ahová érkezem, ott virág lesz a réten, és csoda-harang muzsikál hegedű zenét, melynek minden akkordja rólam mond mesét. Mikor lefedett koporsómra könnyeitek hull, és szívetek a fájdalomtól némán elszorul, ne gon... |
Kun Magdolna: Búcsú elégia |
2019-06-14 15:19:58 |
Búcsú elégia Ha egyszer elmegyek, ne sírjatok értem, mert ahová érkezem, ott virág lesz a réten, és csoda-harang muzsikál hegedű zenét, melynek minden akkordja rólam mond mesét. Mikor lefedett koporsómra könnyeitek hull, és szívetek a fájdalomtól némán elszoru... |
300 Ft-os eper 1800 ft-ba kerül |
2019-05-07 17:42:31 |
............... Mázsaszám csomagolják át a 300 forintos spanyol epret a nagybanin, így lesz belőle 1800 forintos magyar gyümölcs. okak szeme láttára csomagolják át az import (görög, spanyol) epret a Nagybani piacon, hogy aztán magyarként árulják tovább, tetemes haszonnal –... |
Kerner Mariann: ELREPÜLTEK A DARVAK |
2018-10-07 16:41:36 |
Kerner Mariann: ELREPÜLTEK A DARVAK Félig kész pulóver, egyedül maradt kötőtű, sírig tartó piros pecsét, oldhatatlan eskü. Egymásba kulcsolt, kihűlő, ernyedt kezek, Példa, hogy jónak megmaradtunk valakinek. Kisimuló ráncok nevetnek át a másvilágra, Kampósbottal, kart... |
Lacipecsenye recept |
2018-09-09 16:41:37 |
Hozzávalók A húshoz 700 g sertéstarja 1 teáskanál adalékmentes só 7 csipet fehérbors (őrölt) A páchoz 2 evőkanál sertészsír 1 mokkáskanál pirospaprika (őrölt) 2 gerezd fokhagyma A sütéshez 350 g sertészsír 1 nagy fej vöröshagyma 8 gerezd fokhagyma Leírás A Lacipecsenye recept egy rendkívül ízletes fogás, amit nagyon szeretek. A régi időkben, a lacikonyhákb... |
Kerner Mariann |
2018-07-06 20:00:37 |
KERNER MARIANN Rajongói oldalán jelenleg már több... |
Kelt rétes (meggyes-mákos, túrós és almás) |
2018-06-25 23:50:29 |
Kelt rétes (meggyes-mákos, túrós és almás) Hozzávalók 60 dkg finomliszt 4 dl langyos tej 5 dkg friss élesztő 1 kk só 1 db tojás 1 tk cukor A töltelékekhez: 45 dkg tehéntúró 1 ek cukor 5 dl tejföl 1 db tojás 15 dkg cukrozott darált mák 50 dkg cukrozott meggy 40 dkg párolt alma A rétes kenéséhez:... |
|