Előző
Következő
|
A HUNOK ARVISURÁJa 15-rész |
2011-11-26 13:51:54 |
A BARKÓK HONFOGLALÁSA (A 290. Arvisurából) Bodor kaszu rovása 810-895-ig (A magyar törzsszövetség honfoglalását négy Arvisura-a 290, 291, 292, 298-alapján szeretném ismertetni. A helyenkénti átfedések ezzel magyarázhatók. Bodor rovásával kezdem.) "Születésemkor három hun birodalom létezett. Ordosz: besenyő-mongol, Káspivár kaza-hun-kazár, Budavár-Győr letűnő avar bi... |
Álmos fősámán rovásaiból |
2011-11-18 08:00:00 |
291.Arvisura A Magyar törzsszövetség kialakulása 291. Arvisura Részletek Álmos fősámán rovásaiból A Magyar törzsszövetség kialakulása; Asszorügyeken tartott sámánképzés Az időjárásban az eljegesedés idején előállott bizonytalanság miatt azok, akik értettek a csónakkészítéshez a Himalája, Pamír, Turán és a Kaukázus vidékéről csoportosan átmentek a megapadt N... |
ARVISURA. aVaGY A MAGYARSÁG 1 |
2011-08-06 20:31:02 |
ARVISURA. AVAGY A MAGYARSÁG ŐSTÖRTÉNETE. 1. Az ARVISÚRÁK összegyűjtésével egy sajátos "mesemondó"; Paál Zoltán páratlan regevilágát szeretnénk a magyar néprajzkutatás számára megőrizni. Miközben ezt a "regevilágot" tanulmányozod az az érzésed támad, hogy a másik történelem a mese, és ez az igazság. Másfél évezred hosszú idő, de a népek emlékeznek, és hiába... |
Álmos fősámán rovásaiból |
2011-08-01 17:10:24 |
291. Arvisura Részletek Álmos fősámán rovásaiból A Magyar törzsszövetség kialakulása; Asszorügyeken tartott sámánképzés Az időjárásban az eljegesedés idején előállott bizonytalanság miatt azok, akik értettek a csónakkészítéshez a Himalája, Pamír, Turán és a Kaukázus vidékéről csoportosan átmentek a megapadt Nagy-vízből előbukkanó, Ataisznak nevezett nagy szigetr... |
Hagymás pizza |
2011-02-08 18:25:07 |
Hagymás pizza Készítsünk egy adag tésztát a Gombás pizzánál leírt módon. Amíg sül, 10 dg megtisztított vöröshagymát vágjunk vékony szeletekre, és 2kanál olajon dinszteljük üvegesre. A félig megsült tésztát kenjük meg 6 dg ketchuppal, és egyenletesen rakjuk rá a megfonnyasztott hagymát, majd a fentiek szerint járjunk el. A parmezán sajton kívül meghinthetjük durvára reszelt juhs... |
Előző
Következő
|
|