Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4398344 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 9
Előző Következő
Vörös lencse az egészségünkért 2019-04-01 22:14:55
A vörös lencse rendelkezik a lencsefélék minden pozitívumával, a hántoláskor megszabadítják a nehezen emészthető héjtól, és a rostanyag tartalma kevesebb lesz mint a teljes barna vagy zöld. lencsének. Főzés előtt nem kell beáztatni, és sokkal gyorsabban megfő, mint más hüvel...
Koriander, a különleges 2015-10-03 22:29:16
Koriander, a különleges A koriander, amelynek gyökerét, termését, valamint friss, üde zöld leveleit egyaránt hosszú ideje fogyasztja az emberiség a világ majdnem minden részén megtalálható fűszer- és gyógynövény. Az is igaz, hogy a koriander zöldje egyike a leginkább megosztó friss fűszernövényeknek: van, aki rajong érte, míg mások elutasítják, pedig érdemes - akár fokoz...
Thai zöldségcurry 2015-03-16 21:40:58
Thai zöldségcurry Hozzávalók: 4 dl kókusztej 1 evőkanál zöld currypaszta (nagyáruházakban, ázsiai fűszerüzletekben beszerezhető) 2 evőkanál olaj 20 dkg brokkoli 15 dkg csiperkegomba 10 dkg sárgarépa 1 db piros húsú paprika (kaliforniai vagy pritaminpaprika) 1 kis cukkini (kb. 10 dkg) só ízlés szerint Elkészítés: A zöldsége...
A gyógyító kovász 2013-01-11 06:41:51
A kovász nemcsak a hagyományos kenyérkészítés legfőbb alapanyaga, hanem a magyar népi gyógyászat egyik fontos gyógyszere volt. Szláv eredet? A finnugristák szerint a kovász szláv eredetű szó, az orosz és ukrán kvász szóból ered, ami keleti szomszédainknál máig egy üdítő, erjeszett italnak a neve. Fel sem merül bennük az a lehetőség, hogy a szó esetleg őseinké lehetett...
csicseriborsó krém hummusz 2012-10-22 21:38:49
Hozzávalók: 35-40 dkg puhára főtt csicseriborsó (lehet konzerv is), 2 dl tahini (szezámpaszta) vagy 1 dl vízben elkevert 5-6 evőkanál szezámsó, fél citrom leve, 2-3 gerezd fokhagyma, olivaolaj, pici só (a tahini is sós, úgyhogy óvatosan sózzunk), őrölt fehérbors, 1-1,5 dl víz. Elkészítés: A csicserib...
Póréhagyma 2010-08-20 19:52:47
A póréhagyma, latin nevén Allium porrum a hagymával, a fokhagymával és a metélőhagymával együtt a liliomfélék családjába tartozik. A növényt már az ókori Egyiptomban is ismerték, és lepénykenyérrel fogyasztották. Zöldségként a növény fehér szára és gyöngébb levelei alkalmas...
Csirkegolyók földimogyoróba 2009-09-15 16:44:48
Csípős csirkegolyók földimogyoróba hempergetve, nyárson, őszibarackkal grillezve, rukkolás-fetás lepénykenyérrel 2 adag ( a kenyér inkább 3) A nyársakhoz: 1 nagy csirkemell filé (30 dkg), 1 ek koriandermag, 1-1 tk mustármag és római kömény, 1 bő csipet őrölt fahéj, 1 cső pici, hegyes, piros csili (vagy 1 tk őrölt), 4 gerezd fokhagyma, 1 kk nádcukor, 1/2 lime leve (vagy...
Karfiol korianderes öntettel 2009-01-06 14:11:07
Karfiol korianderes öntettel. (gyors és olcsó) -------------------------------- Hozzávalók 4 személyre: Az öntethez: fél csokor korianderzöld A karfiolhoz: diónyi friss gyömbér 1 evőkanál szézámmag 1 chili (csípős paprika) 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál szójaszósz 1 citrom héja 1 evőkanál rizsecet vagy 1 kis karfiol (60-80 dkg) 20 dkg joghurt enyhe ecet (pl. gyümölcs 2-3 evőka...
Húsfélék 2008-11-29 20:06:28
Almás csirkefasírt Hozzávalók (3-4 személyre): 30 dkg csirkemellfilé 20 dkg alma 1,5 zsemle 1 tojás 1 kisebb vöröshagyma olaj zsemlemorzsa tej borsikafű só A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hagymát, a zsemlét és a tojást. Ízesítsd borsikafűvel és s...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2019 TVN.HU Kft.