Hányféle tócsni van? |
2018-10-09 14:21:16 |
A krumpliból, lisztből, tejfölből készült, ,,ronda, de finom" típusú harapnivaló egyre népszerűbb. Megint valami, amit újra felfedeztünk. Mostanság még a menő városi éttermek, sörözők kínálatában is egyre-másra feltűnik a tócsni, nem szólva a különböző gasztrofesztiválokról. Ha valahol vidéken a ,,helyi specialitást" akarja felmutatni a szakács, könn... |
Tócsni, lepcsánka és társai |
2014-11-24 11:40:33 |
[.............. /Mindmegette.hu/ Dödölle, berét, macók és bodag. Cicege, pacsni vagy prósza, és sorolhatnánk még ennek a népszerű ételnek a különféle neveit. Olcsó, pofonegyszerű és finom. Mi kell még? Talán egyetlen más ételnek sincs ennyi neve gazdag és szépséges nyelvünkben. A titok nyitja való... |
Tócsni, lepcsánka és társai |
2014-11-22 22:00:33 |
Tócsni, lepcsánka és társai Dödölle, berét, macók és bodag. Cicege, pacsni vagy prósza, és sorolhatnánk még ennek a népszerű ételnek a különféle neveit. Olcsó, pofonegyszerű és finom. Mi kell még? Talán egyetlen más ételnek sincs ennyi neve gazdag és szépséges nyelvünkben. A titok nyitja valószínűleg az lehet, hogy egy számtalan változatban készíthető, igen egyszerű és o... |
A tócsni - nevére - változatok |
2014-01-23 10:43:34 |
A tócsni (más nevein berét, berhe, bodag, bramborák, cicedli, cicege, enge-menge, görhöny, harula, kremzli, krumplibaba krumplimálé, krumpliprósza, lapcsánka, lapotya, lapotyka, lepcsánka, lepkepotyi, mackó, macok, matutka, pacsni, placki, recsege, röstiburgonya, rösztike,[1] tócsi, toksa) reszelt nyers krumplival és liszttel készült, zsírban, vagy olajban sült nemzetközi népi... |
Pá-pá . . . Jó éjt Nektek! :-) |
2013-10-24 03:43:22 |
Szia Katika:) ( bodaaniko@tvn.hu ) Szép álmokat,holnapra pedig szép nyárias napot kívánok puszii A:) egy kis rösztit vacsorázom adok neked is ... http://blog... |
Tócsni, lepcsánka és társai |
2012-01-16 11:55:18 |
Tócsni, lepcsánka és társai Dödölle, berét, macók és bodag. Cicege, pacsni vagy prósza, és sorolhatnánk még ennek a népszerű ételnek a különféle neveit. Olcsó, pofonegyszerű és finom. Mi kell még? Talán egyetlen más ételnek sincs ennyi neve gazdag és szépséges nyelvünkben. A titok nyitja valószínűleg az lehet, hogy egy számtalan változatban készíthető, igen egyszerű és olcsó... |
Gyors receptek |
2011-11-03 04:57:20 |
Tócsni, lepcsánka és társai Dödölle, berét, macók és bodag. Cicege, pacsni vagy prósza, és sorolhatnánk még ennek a népszerű ételnek a különféle neveit. Olcsó, pofonegyszerű és finom. Mi kell még? Talán egyetlen más ételnek sincs ennyi neve gazdag és szépséges nyelvünkben. A titok nyitja valószínűleg az lehet, hogy egy számtal... |
Burgonyás, soknevű receptje |
2011-03-25 12:12:44 |
Margit receptje Nyers krumplit lereszelsz, tojást, lisztet, sót, fekete borsot, esetleg hagymát, fokhagymát hozzáteszel, és bő olajban kis lepényeket sütsz belőle. Én teszek bele a reszelékbe 1 tejfölt, és kis pirospaprikát(úgy nem lesz olyan sápadt) Tejföllel a legjobb, amibe reszelt fokhagymát teszek. A gyerekeim sokszor ezt kérik, még palacsinta helyett is!! A legé... |
x |
2011-03-08 19:25:54 |
- Szűcs Dezsőné [Vera] Alap recept (a legegyszerűbb változat) Prósza 40 dkg burgonya 2 tojás 18 dkg liszt 1 dl tej 1 gerezd zúzott fokhagyma só, bors zsír a sütéshez A burgonyát megtisztítjuk. A többi hozzávalót csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáreszeljük a nyers megtisztított krumplikat. A palacsintához hasonlóan, közep... |
A tócsniról-Alapreceptek |
2009-05-26 09:48:53 |
A tócsniról Még a Mátrában is többféle néven ismerik a tócsnit — maradjunk az alapkifejezésnél — így a macok, lapcsánka ugyanazt jelenti, ha az étlapon felleljük. De ne lepődjünk meg, ha az étel mibe... |
|