Sűltpaprika télire |
2018-08-17 05:58:52 |
Hozzávalók: paprika, só, babérlevél, ecet, cukor és egy kevés tartósítószer. Elkészítés: A paprikákat jól megmossuk, majd, ha lehetőségünk adódik rá, akkor kertben, rácson, parázs fölött sütögessük őket, de hogyha nem akkor a benti gázra helyezett vaslap is megteszi. Mikor már jól megfeketedett a héjuk, de... |
Kardamomos cukkini lekvár Itt az eltevések ideje. Kis ad |
2018-08-08 11:33:11 |
Kardamomos cukkini lekvár Itt az eltevések ideje. Kis adagban különlegesebb lekvárokat is ki szoktam próbálni. Ez a cukkinilekvár nagyon bejött, elnyerte a tetszésünket. Aki nem tudja, nem mondja meg miből is van :) Hozzávalók: 1 kg cukkini, 40 dkg cukor, 2 citrom, 1 tasak 2:1 dzsemfix, 1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál őrölt kardamom Elkészítése: A cukkinit megtiszt... |
Téli finomságok: káposzta és sütőtök |
2014-12-29 09:37:40 |
Talán nem is gondolnánk, hogy a sütőtök fogyasztása egészségünk megőrzése szempontjából is igen fontos. Ugyanis magas cukortartalma mellett többféle vitamint, fehérjét és emészthető rostot tartalmaz. A fejeskáposzta értékes vitamintartalma megfelelő tárolással és elkészítéssel (pl. savanyítás) meg is őrizhető. Antioxidáns anyagai megelőzik a rákos folyamatokat. Gyógyító hatását e... |
Házilag készíthető csodagyurmák |
2014-10-01 08:36:28 |
Receptgyűjtemény: házilag készíthető csodagyurmák 1. Só-liszt gyurma (salt dough) A legismertebb házigyurma, és legnagyobb előnye, hogy bármikor pillanatok alatt összedobhatjuk és már lehet is gyurmázni vele. Az alaprecept 2 csésze liszt 1 csésze só 1 csésze víz A hozzávalókból egynemű tésztát gyúrunk, és már használatra kész is a gyurma. Az alapanyago... |
Dinnyehéj |
2014-08-13 09:03:22 |
Dinnyehéj dulcsáca Hozzávalók Egy 8 - 9 kg-os görögdinnye héja 3 liter víz 2 dl 10% ecet Sziruphoz: Annyi cukor, amennyi az átnyomott, megfőzött dinnye héja 1 kg cukorhoz 5 dl víz Még tegyünk hozzá: citrom héját és levét narancs héját és levét vaníliarúd kikapart belsejét vagy ennek hiányában a főzés végén vanília aromát 1 cs. Dr. Oe... |
x |
2013-12-23 09:29:35 |
- Juhászné Szunyogh Mária [Mar... CSIRKEMELL-TORTA Hozzávalók: 1,5kg csirkemell 30-30 dkg trappista és füstölt sajt 3 tojás 30dkg bacon szalonna kevés vaj só, bors ízlés szerint Elkészítés: A csirkemellet felkockázzuk, megsózzuk és vajon elősütjük, addig amíg fehéredni kezd. Lereszeljük a sajtot és összekeverjük a 3 felvert nyers tojá... |
Gesztenyés töltött csirke |
2013-12-18 11:28:13 |
A gesztenye felhasználása egyre nagyobb teret hódít meg magának, nemcsak az édességekben, hanem az ételekben is. A töltött húsok különlegesek és ünnepélyesek lesznek általa. Ha nem szeretnénk hogy darabos legyen a gesztenye a töltelékben, villával törjük össze vagy daráljuk le, esetleg használjunk az üzletben kapható, cukrozatlan, natúr gesztenyemasszát. Gesztenyés töltö... |
Padlizsánragú |
2013-08-06 15:21:57 |
Hozzávalók 4 személyre: 2 padlizsán, 20 dkg csirkemell, 1 paprika, 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 15 dkg koktélparadicsom, 1 szelet citrom, só, bors, petrezselyemzöld; a körethez: 30 dkg fodros tészta Elkészítése: A padlizsán héját lepucoljuk, 2x2 cm.es kockákra vágjuk, megszórjuk sóval és meglocsoljuk a citromlével. A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és az ol... |
Majonézes tök |
2013-07-29 14:55:47 |
Hozzávalók: 2 kerti tök, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors; a majonézhez: 2 tojás sárgája, 1 kávéskanál mustár, 2 dl olaj, só Elkészítése: A tök héját lepucoljuk, magos részét kivájjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk sóval és állni hagyjuk, majd amikor levet eresztett, kiszorítjuk. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a tököt és állandó kavarás mellet addig d... |
Sajtos padlizsán császárszalonnában |
2013-07-29 14:37:49 |
Hozzávalók: 2 padlizsán, 15 dkg császárszalonna, 10 dkg gouda sajt, 10 dkg füstölt sajt, 2 dl tejszín, 2 tojás, 3 evőkanál liszt, só, bors Elkészítése: A padlizsán héját lepucoljuk és kb. 2x2 cm-es csíkokra vágjuk. A sajtokat lereszeljük, a tojást pedig felverjük és hozzáadjuk a sót meg a frissen őrölt borsót. A padlizsán csíkokat meghempergetjük a lisztbe és belemártjuk a tojá... |
|