Kacsazsíros burgonyás rudacska |
2022-01-15 20:05:37 |
Hozzávalók / kb 100 db: 90 dkg liszt 50 dkg burgonya 25 dkg folyékony kacsazsír 10 dkg tejföl 3 tojás 35 dkg reszelt sajt 2,5 dl tej + 1 teáskanál cukor 4 dkg élesztő 2 teáskanál őrölt pirospaprika kb 3 teáskanál só (ízlés szerint) szezámmag ízlés szerint Elkészítés: A burgonyát megtisztítom, felkockázom és sós vízben puhára főzöm. Leszűröm és még forrón összenyom... |
Szalagos fánk recept |
2020-01-22 16:22:24 |
Hozzávalók: Tészta: 60 dkg finomliszt 3,5 dkg élesztő kb 2,5 dl langyos tej 4 ek cukor 4 tojássárgája 0,5 dl rum csipet só 1 citrom reszelt héja 8 dkg olvasztott vaj sütéshez olaj Tálaláshoz: lekvár és porcukor Elkészítése: Felfuttatom az élesztőt kevés lang... |
Fonott-foszlos kalacs |
2018-06-11 13:09:08 |
/brios is lehet, vagy ha az embernek van kedve, akkor keverheti a teszta felet kakaoporral, es akkor kakaoskalacs lesz/ 50dkg finomlisztbe belekeverunk 2,5-3dl langyos tejben, 1ek cukorral felfuttatott elesztöt, 5-6ek kristalycukrot, csipet sot, 3cs vaniliascukrot, 1db egesz tojast es egynek a sargajat. Jol kidolgozzuk vele, bar en nem szoktam tulzasba vinni, csak ugy... |
Eper-szerelem |
2018-05-30 23:54:54 |
Eper-szerelem Az eper igen régóta velünk együtt él, ám áltermésének, majdnem-bogyójának fogyasztása mégis csak néhány évszázados múltra tekint vissza. A magjait kívül hordó bogyó története szorosan összefonódott az európai történelemmel. Eper-történelem Az eper már az időszámításunk előtti időszakban megtalálható volt a mediterrán térségben, bizonyíthatóan Itáliában,... |
Kefires lángos |
2018-05-03 22:01:37 |
Messze nem olyan olajos, mint egyes bódékban sütött lángos! Nálunk gyakran készül!:) hozzávalók / 6 adag A tészta hozzávalói 4 db tojás 5 dkg friss élesztő 6 dl kefir 3 tk só 100 dkg finomliszt A sütéshez 5 dl napraforgó olaj (füstölt ízesítésű) A tetejére 6 gerezd fokhagyma 1... |
Kovászos házikenyér recept |
2018-05-03 14:30:53 |
Hozzávalók 8 főre » A kovászhoz : » 15 dkg búzaliszt (BL55) » 1 csapott mokkáskanál kristálycukor » 1 dl víz » 0.5 dkg élesztő (friss) » A tésztához : » 50 dkg búzaliszt (BL55) » 2 púpozott teáskanál só - jódozott, finomított » 2 dkg élesztő (friss) » 3 dl víz Elkészítés: 1. A kovász hozzávalóit egy tálba mérem.... |
Tekerd kuglóf |
2018-04-26 09:02:19 |
Hozzávalók:1,5 dl langyos tej,15 dkg olv. vaj,csipet só,10 dkg cukor, 1 citrom ,vagy narancs héja,2 tojás, 1 tk. vanília kivonat,50 dkg liszt,3 dkg élesztő, 2 ek. kakaópor 5 dkg mazsola, lágy, fánktésztaszerű kelt tésztát dagasztok. Mikor kész ketté veszem, majd a felébe bele dolgozom a kakaóport és a mazsolát. A tésztát duplájára kelesztem, majd jól meglisztezett felületre b... |
A tökéletes almás pite |
2018-04-17 14:03:59 |
Hozzávalók: A tésztához 50 dkg finom liszt 1 ek/cs. vaníliás cukor 1 cs. sütőpor 15 dkg kristálycukor 1 csipet só 25 dkg margarin (oké, aki nem a családunk tagja, használhat vajat) 1 tojás és annyi tejföl, hogy összeálljon a tészta, és ne morzsálódjon. A töltelékhez: 1,5 kg savanykás alma 20 dkg kristálycukor 1/2 evőkanál őrölt fahéj fél marék búzadara A k... |
Két versem |
2018-03-05 20:16:48 |
A titok valahol lehet Hogy kimarkolsz a vádból, harsogó világból. Keserű végtelen, ami még lehet, /ami már volt nekem / életem, hogy kiemel egy szavad, hangod meleget ad, mikor a világ oly hideg! Senki sem értheti: a titok valahol lehet bennünk, valaki temeti. L. Burda Zsuzsanna ............................. L.Burda Zsuzsanna Mint az éveim... Mi... |
Rozmaringos boros oldalas ! |
2017-12-31 14:18:32 |
Entrecosto no Forno com Massa de Pimentao e Alecrim a receptet itt találtam www.paracozinhar.blogspot. 1,2 kg oldalas 1 evőkanál édes paprikával só és bors 4 gerezd fokhagyma 2 rózsa friss rozmaring 150 ml fehérbor az oldalast kisebb darabokra vágom fel, besózom és borsozom a tepsi aljára rakom . megszórom chilivel, darabokra vágott fok... |
|