Előző
Következő
|
Karácsonyi asztalra való göngyölt húst!! |
2021-12-14 15:23:37 |
A göngyölt hús receptje; 1,5 kg csontnélküli karaj , ezt felszeleteljük egyforma nagyságúra majd folpack fóliával letakarva jól kiklopfoljuk , végül mind a két oldalát besózzuk , ha megvan félre tesszük . A töltelékhez : 1kg darálthús, 3-4 db áztatott zsemle, 2 db tojás, 3 db tojás főve és kézzel szétnyomkodva , fokhagyma krém, ha nincs akkor egy gerezd fokhagyma is... |
Göngyölt hús |
2021-10-21 06:55:03 |
A göngyölt hús receptje; 1,5 kg csontnélküli karaj, ezt felszeleteljük egyforma nagyságúra majd folpack fóliával letakarva jól kiklopfoljuk, végül mind a két oldalát besózzuk, ha megvan félre tesszük. A töltelékhez 1 kg darálthús, 3-4 db áztatott zsemle, 2 db tojás, 3 db tojás főve és kézzel szétnyomkodva, egy gerezd fokhagyma, ételizesítő, bors, zöl... |
Rakott sülthús |
2011-09-03 14:30:19 |
Hozzávalók: * maradék sülthús * tisztított burgonya, kb. 1-2 mm vastag karikák * sűrű palacsintatészta * kevés reszelt szerecsendió * oregánó * só * bazsalikom * valamilyen pikáns sajt reszelve Elkészítése: A krumplitisztító késsel pontosan olyan vékony karikákat kapunk, melyek szükségesek, ha vastagabbra... |
*HÚSVÉTI**szűzérmék** |
2011-03-19 15:49:22 |
Hozzávalók: * 1/2 kg szűzpecsenye * 20 dkg füstölt sonka * 25 dkg gomba * 20 dkg reszelt sajt * só * bors * oregano Elkészítés: A szűzpecsenyét vékony szeletekre vágjuk, és mindkét oldalukat olajon hirtelen megpirítjuk. Egy tepsit vajjal vagy olajjal kikenünk, majd a hússzeleteket belerakjuk. A húsokra egyenként rárakjuk a szeletekre v... |
Szerda - menüajánló |
2011-01-04 23:44:51 |
Szerda - menüajánló Előétel: Májgaluskaleves Főétel: Pácolt sertéskaraj paradicsommal és sajttal sütve Desszert: Fánk Vegetáriánus ajánlat: Sárgarépás babsaláta Májgaluskaleves: Hozzávalók: májkrém 1 egész tojás liszt morzsolt majorána só bors ételízesítő petrezselyem Elkészítés: Az 1 evőkanál ételízesítőt 1 liter forrásban lévő vízbe teszem, kb. 5-8 perci... |
Sütés |
2007-11-12 20:37:43 |
TEPERTŐS POGÁCSA. Hozzávalók:24 dkg tepertő 50 dkg liszt 24 dkg margarin 20 dkg puha sajt( reszelve) 4 dl yoghurt csipetnyi só. Elkészítés: Az finomlisztet összemorzsoljuk a margarinnal, és a puha sajttal, majd a yoghurttal és sóval, összegyúrjuk. Cipóban, fóliába csomagolva 1 órán át pihentetjük szobahőmérsékleten.... |
Előző
Következő
|
|