Sütőtökkrémleves |
2019-10-26 18:47:50 |
Sütőtökkrémleves Összetevők: 1 kg sütőtök (meghámozva és a magjait eltávolítva) 1 nagyobb fej vöröshagyma meghámozva, szeletekre vágva 2 gerezd fokhagyma 1 ek. olívaolaj 1 l víz 1 zöldség- vagy csirkeleveskocka vagy levesalap 2,5 dl tej vagy kókusztej ízlés szerint só, bors Elkészítés: Meg kell hámozni a sütőtököt, távolítsd el a magjait, majd kockázd fel, az így... |
Vargányás gombakrémleves |
2017-10-07 23:35:36 |
Vargányás gombakrémleves Hozzávalók 1 csomag gombás levesalap (Maggi, 46 grammos) 10-15 dkg csiperkegomba 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2-3 szál sárgarépa 3-4 db újburgonya 1 db zöldségfalevél (azaz toona, vagy lestyán) 2 szál petrezselyemzöld 1 ág kakukkfű (2-3 cm-es) 1/2 db zöldpaprika 1 db koktélparadicsom... |
Házi ételízesítő, amiből 10 perc alatt sokféle leves készíth |
2016-06-06 16:27:24 |
Házi ételízesítő, amiből 10 perc alatt sokféle leves készíthető. Saját recept: 70 deka gyökér, (lehet benne 1-2 paszternák) 1 nagyobb zeller, 1 kg sárgarépa, 1 karalábé, 1 kis öklömnyi karfiol, 1 férfi ökölnyi káposzta fele, 2-3 makói hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, 2-3 kápia paprika, 1 pritamin paprika, 2 szál (5.10 cm-es) friss rozmaring, 5-6 szál friss lestyán, 2... |
Házi ételízesítő, amiből 10 perc alatt sokféle leves készíth |
2015-09-21 17:51:47 |
Saját recept: 70 deka gyökér, (lehet benne 1-2 paszternák) 1 nagyobb zeller, 1 kg sárgarépa, 1 karalábé, 1 kis öklömnyi karfiol, 1 férfi ökölnyi káposzta fele, 2-3 makói hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, 2-3 kápia paprika, 1 pritamin paprika, 2 szál (5.10 cm-es) friss rozmaring, 5-6 szál friss lestyán, 2 csom zellerzöldje, 3 csomo zöldségzöldje, Lemérjük, ledaráljuk. mind... |
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz |
2015-09-20 22:28:43 |
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen fontos és meghatározó szerepe van az életünkben a paradicsomszósznak. Salsa A salsa a paradicsom őshazájában született. Az inkák találmánya, a - később az aztékok és maják által is kedvelt - salsa alapja... |
Vargányás-csirkés tészta |
2014-11-06 12:34:55 |
Vargányás-csirkés tészta Hozzávalók: 6-8 db csirke felsőcomb csont és bőr nélkül, kockázva 20-25 dkg vargánya gomba szeletelve 50 dkg vargányás metélt száraztészta 1 db kisebb paradicsom lecikkezve 1-1 db sárga és zöld (csípős) paprika vékonyra karikázva 7-8 gerezd fokhagyma áttörve 1 kisebb vöröshagyma reszelve 2 dkg vaj 1,5-2... |
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz |
2014-08-26 22:59:54 |
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen fontos és meghatározó szerepe van az életünkben a paradicsomszósznak. Salsa A salsa a paradicsom őshazájában született. Az inkák találmánya, a - később az aztékok és maják által is kedvelt - salsa alapja... |
Hölgytől tallóztam |
2014-05-24 11:56:05 |
Vargányás-csirkés tészta Hozzávalók: 6-8 db csirke felső-comb csont és bőr nélkül, kockázva 20-25 dkg vargánya gomba szeletelve 50 dkg vargányás metélt száraztészta 1 db kisebb paradicsom lecikkezve 1-1 db sárga és zöld (csípős) paprika vékonyra karikázva 7-8 gerezd fokhagyma áttörve 1 kisebb vöröshagyma reszelve 2 dkg vaj 1,5-2 dl főzőtejszín 10-15 dkg füstölt sajt... |
Vargányás-csirkés tészta |
2014-05-22 23:15:04 |
Vargányás-csirkés tészta Hozzávalók: 6-8 db csirke felsőcomb csont és bőr nélkül, kockázva 20-25 dkg vargánya gomba szeletelve 50 dkg vargányás metélt száraztészta 1 db kisebb paradicsom lecikkezve 1-1 db sárga és zöld (csípős) paprika vékonyra karikázva 7-8 gerezd fokhagyma áttörve 1 kisebb vöröshagyma reszelve 2 dkg vaj 1,5-2... |
Hidegtálra |
2014-02-13 20:49:23 |
Aszpikos félgömb Hozzávalók 0.50 kg csirkemell filé 2 db sárgarépa 0.50 db zeller 1 csomag petrezselyemzöld 100 g zöldborsó 1 db babérlevél 2 db tojás 50 g zselatin 2 db Knorr Házias Tyúkhús levesalap 4 szem szegfűbors 4 szem fekete bors 1 db citrom Elkészítés Öntsük a zöldségre és a húsra 1 liter hideg vizet, forraljuk fel és szedjük le a keletkezett habot... |
|